Egy Gallagher számára az utolsó évad lesz a Shameless kilencedik évada!

Közönség kedvenc szereplő hagyja el a fedélzetet!

Alig pár órája robbantotta a Shameless egyik sztárja, Emmy Rossum egyik közösségi oldalán a bombát, amelyben egy hosszas ecsetelés után elárulja, nyolc év után úgy döntött, búcsút int annak a sorozatnak, ami meghozta számára a sikert, így Fiona Gallagher számára a szeptember 9-én debütáló kilencedik évad lesz az utolsó.

Az ügy pikantériája, hogy a Showtime még be sem rendelte a tizedik etapját, bár tulajdonképpen ez csak tényleg formalitás, hiszen továbbra is a Shameless a csatorna legnépszerűbb sorozata, így nagy valószínűséggel már elkezdtek a színészekkel tárgyalni a folytatásról és Rossum ezért is hozta most meg ezt a döntését.

A színésznő elmondása szerint Fiona eljátszása számára mindig is egy ajándék volt, hiszen mindig a dinamikus karakterek közé tartozott, nem beszélve arról, mennyire anyaoroszlánként viselkedett mindig is,  igazán, miközben megmaradt hevesnek, vadnak és szexuálisan felszabadultnak.

“Már akkor tudtam, hogy megfog változni az életem és el kell játszanom ezt a karaktert, amikor elolvastam a pilot forgatókönyvét. Az elmúlt nyolc év volt életem legszebb időszaka, azonban most jött el az ideje annak, hogy váltsak. Tisztában vagyok vele, hogy a show nélkülem is ugyanúgy fog folytatódni tovább, hiszen annyi Gallagher sztori van még amit nem mondtunk még el. Mindig is a család szerves része maradok. Próbáljátok meg nem úgy gondolni az egészre, hogy elmegyek, hanem, hogy végre sikerül Fiónának előretörnie és kiszabadulnia a negyedből.”

Az alig két hét múlva debütáló kilencedik évad egyébként a szokásosnál két epizóddal többet fog tartalmazni, ám ez egyben azt is jelenti, hogy két részletben fog adásba kerülni, tehát a hetedik epizód egyben egy félévadzáró is lesz, és csak pár hónap múlva fog visszatérni a sorozat. Az írók egyébként pont most írják az évadzáró epizódot, ergó még időben értesültek Rossum távozásáról, így remélhetőleg egy szép ámde Gallaghert nem meghazudtoló történetet sikerül írni a legidősebb lány számára.

Ami engem illet, bár sajnálom amiért mindez így alakult, ugyanakkor azt el kell ismernem, hogy Fiona már régóta nem volt olyan, mint a kezdetek kezdetén. Valahol az ötödik-hatodik évad környékén vitték olyan irányba a karaktert, ami már egyáltalán nem tetszett, de aztán a nyolcadikban azért már kezdett visszatalálni régi önmagára, éppen ezért leszek annyira kíváncsi, hogy mit is tartogatnak még a számára mégegyszer utoljára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük