Ezek közül választhatunk ősszel: íme az RTL Magyarország tervei!

Gasztro- és túlélő műsorból nem lesz hiány.

A TV2 Csoport után ideje górcső alá venni az RTL Magyarország kínálatát is, és nemcsak azért, mert az RTL Klub évek óta az ország legnézettebb csatornája, hanem azért is, mert saját gyártású műsorok szempontjából is az RTL gyártja és tűzi műsorára a legtöbbet. Ezzel ellentétben az őszi terveikről eddig csak elvétve lehetett hallani, a kommunikációs osztály is csak néha-néha adott ki sajtóközleményt egy-egy készülő műsorral kapcsolatban, ennek ellenére én most egy csokorba szedtem nektek az eddig megjelent információkat, kiegészítve néhány valószínűsíthető ténnyel. 🙂

RTL Klub

 • Leghamarabb a 13 év után felélesztett Survivor indulhat el a csatornán, mivel az ismeretlen versenyzők túlélő realityjét még tavasszal rögzítette a stáb. A koncepcióról azt hiszem túl sokat nem érdemes írnom: a versenyzők nomád körülmények között élnek majd, ezáltal a tűrőképességük határait fogják feszegetni nap mint nap. A házigazda a Németország-Magyarország között ingázó Istenes Bence lesz.
 • És ha már túlélés, akkor emeljük a téteket a celebek bevonásával, érkezik ugyanis a Celeb vagyok, ments ki innen! ötödik illetve nagy valószínűséggel hatodik évada is, mivel ebben az esetben egyszerre két etapot szoktak leforgatni. A műsorvezető(k) személyét egyelőre mély homály fedi, de meglennék lepődve, ha nem Sebestyén Balázs-Vadon Jani duóra bíznák ezúttal is a feladatot.
 • Nemcsak túlélős-szívatós műsorokkal készül az RTL Klub a időszakra, hiszen a gasztronómiai vonalat sem kell nélkülöznünk. A tavasszal képernyőn lévő A Konyhafőnök VIP ugyan nem hozott kiemelkedőbb nézettséget, mint a mezei versenyzőkkel futó változata, a csatorna mégis inkább az előbbinek szavazott bizalmat, és már rég be is rendelte a második évadot.
 • Ha újabb tehetséges gasztrokibiceket nem is próbál felfedezni a csatorna, a tehetséges énekesekről nem mondanak le olyan könnyedén, indul ugyanis az X-Faktor hetedik szériája, amelyben lesz pár személyváltozás: Tóth Gabi helyett Radics Gigi foglal majd helyet a mentorszékben, csatlakozva ByeAlexhez, Puskás Petihez és Gáspár Lacihoz. De nem csak Gigi mutatkozik új szerepkörben, hiszen miután Istenes Bence nem tudta vállalni, a Barátok közt egykori Szentmihályi Zsófiát, vagyis Kiss Ramónát kérték fel műsorvezetőnek, aki boldogan vállalta a merőben új kihívást.
 • Magyar heti sorozatok terén sem unatkozhatnak majd a nézők, a Válótársak immáron már a harmadik évadával lesz képernyőn, amely az eddigiekhez hasonlóan valószínűleg tíz epizódot fog majd magába foglalni.
 • Persze nem csak a Válótársak folytatása kapott zöld utat, hanem A mi kis falunk második évada is be lett rendelve, amelynek a munkálatai ugyan már elkezdődtek, ám mégsem hiszem, hogy még ősszel bemutatásra kerülne, hanem inkább majd tavasszal.
 • Ami pedig az amerikai sorozatok jövőjét illeti, a Bones (Dr. Csont) tizenegyedik, illetve a Castle nyolcadik és egyben utolsó etapjának folytatása tűnik a legbiztosabbnak, a többit pedig nos, meglátjuk.

RTL II

 • Körülbelül két héttel ezelőtt derült ki, hogy magyar telenovella forgatásán ügyködik a csatorna, illetve a Barátok közt egykori producere, ami Oltári Csajok címmel fog érkezni az ősz folyamán, méghozzá az RTL II-re. Bővebb információt a műsorral kapcsolatban ide kattintva találhattok.
 • Még ennél is frissebb információ az, hogy Hadas Kriszta babaváró műsora a Jön a baba Hadas Krisztával csatornát vált, és a harmadik évada a LifeTV helyett már az RTL II-n lesz látható. Jelen pillanatban is lehet jelentkezni a műsorba, erről minden információt az alábbi linken érhettek el.
 • Ezen kívül ugyan hivatalosan nem lett még berendelve, de nagy valószínűséggel a csatorna stand-up comedy műsora, a Showder klub is folytatódni fog, méghozzá a tizennyolcadik szezonnal.
 • Átevickélve a gasztro vonalra, felettébb kíváncsi vagyok, hogy a még tavaly májusban (!) berendelt Konyhafőnök Junior második évadából lesz-e valami vagy sem, feltűnően nagy a csend ugyanis körülötte.
 • Egy fokkal jobb helyzetben van Istenes Bence műsora, a Hagyjál Főzni!, amelynek a második évada idén tavasszal futott, és egy pár hónapja már lehet jelentkezni a harmadik kiadásra, ami az előző két szériából kiindulva, tavasszal lehet csak leghamarabb képernyőn.
 • Ezen felül Papp Gergely ottalvós realityje, a Pimaszúr átcuccol is új részekkel jelentkezhet még, amire nézettség alapján mindenképpen megvan rá az esély, hiszen rendszerint csatornaátlag feletti számokat produkált.
 • Végül, de nem utolsósorban, a csatorna vezérigazgatója, Szerencsés Gabriella egy interjú során elárulta, hogy a ValóVilág powered by Big Brother újabb évada is ismét napirenden van, vagyis terveznek vele a közeljövőben, ám, hogy pontosan mikor is startolhat el a kilencedik évad, azt egyelőre nem lehet tudni.

Cool TV

 • Sajnos sok információt egyelőre nem lehet tudni az RTL sorozatcsatornájának elkövetkezendő műsorstrukturájáról, az azonban biztos, hogy még idén képernyőre fog kerülni az Arrow (A zöld íjász) ötödik évada!

RTL Gold

 • Bár még csak most indult a csatorna, és Nádai Anikó talkshowján kívül csak ismétléseket tűz a műsorára, ettől függetlenül vagy talán pont emiatt, de biztosan hosszabb távon számolnak az Anikó Show-val, ami így természetesen ősszel is képernyőn lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük