X-Faktor 2014: A hetedik élő adásról: Unalomba fulladt a 100.adás

Egyre jobban unom a műsort.
Pedig annyi kiaknázatlan lehetőség lenne benne, hiszen a mentorok nagyon jók, és a versenyzők is rendkívül tehetségesek tényleg nagyon erős a mezőny, de ezekkel a leírhatatlanul rossz dalválasztásokkal egyszerűen már szinte nézhetetlen a show. És ez nagyon szomorú, mert régen imádtam a műsort, most meg már szinte csak kötelességből nézem. Adásról-adásra abban reménykedek, hogy na most végre legyenek már jó dalok, a mentorok ne csak a pozitívumokat mondják el, és Istenes Bence ne buzdítson már annyira a szavazásra, mert már kezd átesni a ló túloldalára.
Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
A mostani századik adás pedig pont megfelelő lett volna hogy javuljon egy kicsit a minőség, de ez sajnos csak minimálisan jött be. A múltheti adás végén Istenes Bence folyamatosan hangoztatta, hogy tele lesz meglepetésekkel a műsor, így vártam is a jobbnál-jobb durranásokra, de nem volt semmi. Jó, a korábbi mentorok videóüzenet formájában üzentek, illetve egy-két exversenyző is, de én nagyobb durranásra számítottam! Milyen jó lett volna, ha az öt évad összes versenyzője együtt ad elő egy számot, mint a Megasztár 6 esetében, nem? Na az nagy durranás lett volna, de ez a Kossuth díjas vendég is nagy csalódás volt, mert legalább egy énekest hívtak volna meg, nem pedig Kern Andrást. Engem az Illés zenekar sem érdekelt túlságosan, egyértelműen Palya Bea produkciója volt az est fénypontja! Ami egy kicsit ciki a versenyzőkre nézve, de ez van.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
A hetedik élő show-ban ismét a Tha Shudras párbajozott, ezúttal Borbély Ricsivel, a mentorok pedig ismét nem tudtak dönteni, így nézői döntés alapján ismét megmenekültek a földönkívüliek, és Ricsi esett ki. Mint mindig, előbb az egyéni produkciókat elemzem majd, ám ezúttal sokkal szűkszavúbb leszek.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Tha Shudras: az estét Trap Kapitány és bandája nyitotta, akik szerintem egy minősíthetetlenül unalmas, és egyhangú produkciót adtak elő, a mentorok szerint mégis most voltak a legjobbak. Nagyon remélem, hogy jövőhéten végre kiesnek, mert most már tényleg nagyon elég volt belőlük.
Értékelés: 4/10.
Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Nagy Richárd: miért kellett ezt a számot neki adni? És a legfontosabb, hogy miért kellett ennyire a koreográfia, és a lányok? Egyszerűen nagyon nem állt ez jól neki, ráadásul totálisan egyhangú volt az egész. Konkrétan halálra untam magam, de nem csak Ricsi produkciója alatt, hanem úgy unblock az összesnél… Teljes mértékben egyet értettem Little G kritikájával. Mostanában ő az egyetlen, aki tényleg próbál tárgyilagosan fogalmazni.
Értékelés: 6/10.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Benji: szegény Benji sem volt most a toppon, és ezt nagyon helyesen a mentorok is megérezték. Mi történt Alföldivel, hogy ennyire rossz számokat választott a fiainak? Ráadásul ez nem is az első eset, hisz már a múlthéten is olyan dalokat adtak elő, amik nagyon nem álltak nekik jól, és ennél fogva szerintem egy kicsit hiteltelen is volt. Voltál már sokkal jobb is Benji.
Értékelés: 7/10.
Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Tóth Andi: szerencsére a sok unalmas produkció után jött Andi, és egyből jobb kedvem lett. Ismét nagyon jó volt, bár végül is igaza volt Alföldinek, miszerint egy ideje már ugyanolyan minden produkciója: túlságosan színpadias és egysíkú. Mindenesetre nekem nagyon bejött, és még mindig ámulok és bámulok, mennyire belevaló ez a 15 éves lány. 🙂
Értékelés: 8/10.
Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Borbély Richárd: bár már a beharangozó kisfilmben is hangoztatta, mennyire azon van, hogy levesse a színpadias stílust, sajnos ez még mindig nem jött össze. Azt azért el kell ismerni, hogy bár kis léptékben, de jó irányba haladt, és kezdtem én is megkedvelni. A párbajprodukciója pedig  elképesztően jó volt, így nem hittem volna, hogy egyszer ezt fogom írni, de sajnálom a kiesését.
Értékelés: 7/10.
Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Spoon: most egész jók voltak, ez a mash-up nekem bejött, ettől függetlenül még mindig azon az állásponton vagyok, hogy mihamarabb essenek ki. Nagyon remélem, hogy a jövőhéten végre ők fognak párbajozni a Tha Shudras-sal együtt.
Értékelés: 6/10.
Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Horányi Juli: nagyon jól tették, hogy utoljára hagyták Julit, hisz ismét nagyon jót énekelt. Bár most sokkal inkább az érzés jött át, mint a hang, hiszen egy-két helyen egy picit hamis volt, de még mindig jobb volt, mint a fiúk produkciója.
Értékelés: 8/10.
Amint már említettem a hetedik élő showban Borbély Ricsi és a Tha Shudras párbajozott. Míg Borbély Ricsi nagyon meggyőzött engem a párbajprodukciójával, konkrétan ez volt a legeslegjobb produkciója, addig a Tha Shudras rettenetesen gyenge volt, Szikorának köszönhetően azonban ismét borítékbontásra került sor, és ismét megmenekült a Tha Shudras. Elképesztő, de már másodjára esett ki náluk jobb versenyző. Most már tényleg nagyon rühellem őket, ideje lenne már a kiesésüknek, bár tippre jövőhéten párbajhelyzet közelébe nem fognak kerülni, de ha mégis, remélem végre kapcsolnak a mentorok, hogy okkal vannak a kiesés szélén, és végre hazaküldik majd őket.
Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Ami engem illet, természetesen most már végig nézem az ötödik szériát, ám a jövőre induló, soron következő hatodik szériát már egyáltalán nem biztos, ugyanis rohamosan csökken a minőség, és ez a nézettségen is nagyon meglátszik, hisz a múlthéten nézettebb volt a Rising Star!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük