Első körben: Red Band Society

Nagyon bejött az első rész.
Nagyon várós volt már a sorozat, így amint elkészült a magyar felirat, rögtön neki is vetettem magam. Igazából engem már a beteg gyerekekkel megvettek, így még ha a történet egyenlő lett volna a nullával, akkor is +4 pontot adnék rá. De szerencsére nem így volt, nem kellett csalódnom a pilotban, nekem nagyon tetszett az elejétől a végéig, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetne még hova fejlődni. Egyetlen nagy bajom az volt, hogy nem tudom, merre fog továbbmenni a történet. De ezt mindjárt kifejtem bővebben. Még a bevezetőben leírom, hogy mindenképpen ajánlom megtekintésre a pilotot. Különösen azért is, mert sajnos nézettség alapján nemigen lesz második évad.
Spoileresen folytatom a Kép alatt.

A sorozat egy csapat tizenéves gyerek életét mutatja be, akik betegségük miatt egy igen felszerelt, elit kórházban élnek. Mindenkinek más betegsége van, Dash-nak a tüdejével vannak problémái, Emma étkezési zavarral küzd, Leo-nak rákja volt a lábában, emiatt amputálni kellett az egyiket, a kis Charlie pedig egy baleset következtében kómába esett, egyébként ő sorozat narrátora. Ebbe az úgymond “összeszokott” közösségbe kerül Jordi, akinek hasonló baja van, mint Leo-nak, illetve a kibírhatatlan – mégis idővel szinte biztos, hogy kedvesebb lesz – Kara, aki szívátültetésre szorul. Látni a beteg gyerekeket egyszerűen szomorú, mégis megpróbálnak pozitívan hozzáállni az élethez, ami becsülendő. A gyerekeken kívül a kedvencem még egyértelműen Jackson ápolónő, aki nagyon szereti a kölyköket, mégis kívülről nem ezt szűrik le róla. De amikor berohant Charlie kórtermébe, mert azt hitték, hogy felébredt a kómából… Egyszerűen már az első pillanattól szimpatizálok vele, és kész.

Ahogy említettem, nagy bajban vagyok, hisz nem tudom merre megy majd tovább a történet, ugyanis az első rész tulajdonképpen egy felzárkóztató epizód volt, hisz megtudtuk ki miért van a kórházban, illetve megismertünk pár dolgozót is. De ennél több nem nagyon volt. Az rendben van, hogy Jordi-nak most lesz a műtétje, illetve az is kérdéses, hogy Kara kaphat-e új szívet, hiszen drogot találtak a szervezetében, így a transzplantációs lista legaljára kerül fel, nagyon érdekel mi lesz velük, de nekem akkor is ez még kevés. Az sem ártana, ha még inkább a pozitív irányba fejlődnének, mert néha eléggé lehangoló volt. Nyilván nem azt várom el, hogy bagatellizálják el a betegségeket, és csináljanak komédiát az egészből, de egy picivel több humort belevihetnének. Szerintem ebben az esetben nem lesz hiány, majd a Dash-Leo páros elszórakoztat majd minket, illetve Jackson ápolónő beszólásai. 🙂
Értékelés: 8/10.
Kezdésnek nem volt rossz, nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra. Ha nem emelkedik a nézettsége, márpedig erre nagyon kevés az esély, lévén a második részre eléggé visszaesett a nézettség, akkor nagy bánatomra sajnos esélytelen a második évad. Pedig ha tényleg jó lesz a folytatás, szívesen elnézném még egy jó darabig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük