Íme hat előadás, amiért szerettem az idei X-Faktort

Idén is több előadással bebizonyította az X-Faktor a létjogosultságát.

Már több mint két hete annak, hogy Solyom Berni győzelmével ért véget az X-Faktor tizenegyedik etapja, aki egyértelműen megérdemelten győzött. Gondoltam kellő idő telt már el ahhoz, hogy kissé ülepedjen mindenkiben a műsor és a dalok többsége, így egy cikkben összeszedek hét olyan dalt, ami által emlékezetessé váltak számomra az élő adások.

Az utóbbi években az X-Faktor egyik erőssége az lett, hogy egyre több saját dallal lépnek fel a versenyzők, éppen ezért talán nem is olyan meglepő, hogy a 7 szerzemény közül 3 saját produkció, amelyek közül egy ráadásul másképp is lett előadva a műsorban, mint ahogy a legnagyobb videomegosztós portálra felkerült, így utóbbiak esetében nem az élő show-s teljesítményüket csatoltam be.


#7. Bodrogi Enikő – Kinek mondjam el vétkeimet?

Enikőre már a válogatók során is kitértem egy gondolat erejéig, már akkor a szívembe zárta magát a lány, ami az élő adások alatt sem változott, a mentorok jogosan mondták rá, hogy akárhányszor lépett színpadra, mindig előjött a cukiságfaktor a hangszínének köszönhetően, és minden dalt kedvesen és fület gyönyörködtető módon adott elő. Számomra a legkedvesebb produkciója pont az a Friderika dal előadása volt, amivel sajnos a harmadik élő show végén ki is esett, a Kinek mondjam el vétkeimet? által vált a legemlékezetesebbé Enikő.


#6. Synergy – Mesélek a bornak

Magát a dalt legelőször az X-Faktorban hallottam a lányoktól, és már első hallásra nagyon megtetszett, attól pedig csak még különlegesebbé vált, hogy a trió egyik tagjának, Nicuta Andreea Nicoleta testvérérének szerzeménye a Mesélek a bornakamit egyébként már eredetiben is többször meghallgattam már. A családi kötelék pedig ad egy plusz erőt az előadásnak, amitől csak még bensőségesebbé vált a lányok előadása.


#5. Solyom Bernadett – Killing Me Softly

Mindig is nagyon tetszett Berni egyedi hangszíne, ahogy az is, hogy sok fajta stílus jól áll neki, a drámaibb típusú zenéktől kezdve a rappig, és ezt remekül bebizonyította Fugees szerzeményének előadásával a második élő showban, hiszen mindkét műfajt remekül tudta ötvözni. Azért remélem a későbbiekben megtartja majd az ígéretét, és a jövő évi Sziget fesztiválra már saját szerzeményekkel is felfog majd lépni, kíváncsi vagyok ugyanis, hogy mennyire fogja majd tudni kamatoztatni különleges hangját.


#4. Mihályfi Luca – Bella Ciao

Luca már az első válogatós produkciójával bebizonyította, hogy igenis helye van az RTL tehetségkutatójában, azonban a maximalista tulajdonságának köszönhetően sem a mentorházban, sem pedig az első élő adásban nem nyújtott tehetségével egyenértékű teljesítményt, egészen a második élő adásáig, ahol A nagy pénzrablás főcímdalának akusztikus előadásával szó szerint berobbantotta a színpadot, és végre teljes mértékben megérkezett a műsorba. Egészen egyszerűen öröm végignézni, na és persze hallgatni Luca előadását.


#3. Kiss Kevin – Esőben

Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem Kevin volt az első és egyben legemlékezetesebb versenyző, akit egyből megjegyeztem a Csinibaba előadása után a válogató adásokból, de szerintem ezt már a TOP3-as posztomból kitalálhattátok. A tizenegyedik évadban Kevin adta elő a legtöbb saját szerzeményét, és bár a két király, vagyis Elvis Presley vagy éppen Zámbó Jimmy szerzeményeit is szépen előadta, mégis neki a saját dalai álltak a legjobban. Közülük is kiemelkedik az Esőben szerzeménye, amely talán kicsit eltér az eddig megszokott dalaitól, talán épp ezért is tetszett meg nekem még jobban.


#2. Mihályfi Luca – Rendben

A Bella Ciao után egy héttel ismét volt egy kisebb visszaesés Luca teljesítményében, és az első saját szerzeményét – amelyet először angolul írt meg, majd a műsor miatt magyarosította egy kis segítséggel – a Rendben-t sajnos nem tudta olyan tisztán és tökéletesen előadni, mint azt ahogy szerette volna. Ettől függetlenül hatalmas kedvencemmé vált a dal, amelyet a debütálása óta rengetegszer meghallgattam már, remélem nem vagyok vele egyedül, és remélem a későbbiekben még több saját szerzeménnyel fog majd érkezni Luca, mert kétségtelenül nagyon tehetséges.


#1 Kiss Kevin – Nagyapám

Bármennyire is szeretem Kevin dalait, tulajdonképpen általánosságokról énekelt, egészen a negyedik élő showig, ahol a Nagyapám szerzeményével olyan bensőségesen beengedte az életébe nézőket, és olyan szomorú személyes tartalommal töltötte meg a dalát, hogy nem is tudtam, hogy tudja még a korábbi slágereit űberelni, de szempillantás alatt sikerült neki a “lehetetlen”. És gyanítom nem csak Erika és Peti érzékenyült el az előadása után, ami akusztikus formában is hatásosra sikeredett, de nekem a Youtube-ra felkerült hangszeres változat tetszik a legjobban, és rengetegszer visszahallgattam már.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük