Első körben: Bad Teacher

Egész bejött a pilot, bár nekem hiányzott Cameron Diaz.
A napokban végre volt időm megnézni az egyik tavalyi újonc, a Bad Teacher első epizódját, és eléggé felemás érzéseim vannak a sorozattal kapcsolatban. Nem volt rossz, de annyira kimagaslóan jó sem, ami miatt nagy késztetést éreznék arra, hogy bepróbálkozzak a további epizódokkal. Ráadásul még feliratot sem találtam, így biztosan nem fogom folytatni. Esetleg ha idővel lesz felirat, vagy netalántán szinkron, akkor esetleg adok még egy esélyt a show-nak, de addig is garantáltan nem fogok unatkozni, hiszen rengeteg sorozat van még a listámon. Visszatérve a Bad Teacher-re, egyáltalán csodálkozom, hogy a tengerentúlon sem haraptak rá a nézők, hiszen a Cameron Diaz-os film, sokkal jobb volt, mégpedig a színészek miatt. Összesen egyébként 13 epizód készült el.
Spoileresen folytatom tovább.

Én már akkor sem tudtam elképzelni, hogy hogyan lehet ebből értelmes sorozat, mikor még csak az Upfronts zajlott le, éppen ezért kicsit negatívan indultam neki, a végén pedig egész jókedvvel álltam fel a monitor elől, ugyanis volt benne egy-két ütős poén, illetve a karakterek is érdekesek lennének, csak egyszerűen a szereplőgárda rossz. A főhős sokkal szerethetőbb volt, mikor Cameron Diaz keltette életre még 2011-ben, valamint az őt lebuktató tanár is, akit akkor Lucy Punch alakított, a sorozatban pedig Kristin Davis. Hogy azért pozitívumot is mondjak, üdítő látvány volt ismét képernyőn látni Ryan Hansen-t, aki még a sajnos hamar megbukott Friends with Benefits-ben láttam, illetve Sara Gilbert is nagyon jól hozta a különc tanár szerepét. Ergó kb. csak a fél szereplőgárdával volt bajom.


Az alapsztorit egyébként nem hiszem, hogy nagyon be kellene mutatnom, hisz azonos a filmmel, apróbb változtatások azért akadnak, a neveken kívül is, de összességében hasonló. Meredith azért kerül az iskolába, mert a gazdag vőlegénye felbontotta az eljegyzését, és valamiből ugyebár meg kell élni. Nagy életcélja pedig az, hogy gazdag palit fogjon magának. Ám, ahogy az sejthető előre, a későbbiekben megfogja mutatni a szerethető oldalát is, amiből kaptunk is egy kis ízelítőt, mikor inkább segített a népszerűtlen kislányoknak, minthogy elmenjen egy gazdag apukával. Őszintén szólva már csak azért sem vagyok kíváncsi a folytatásra, hiszen a film miatt úgyis tudom, hova fognak kilyukadni a legvégén.

Mint már említettem, akadtak vicces szituációk, de ezekre most nem térnék ki, nem lövöm le előre a poént, viszont a kisdiákokat még megszeretném említeni, akik közül akadnak érdekes karakterek, többek között Kelsey, akit Madison De La Garza alakít, mondanom sem kell, mennyire örülök, hogy viszontláthatom, hiszen a Desperate Housewives-ban nagyon megszerettem. 🙂

Értékelés: 6/10.
Egy nagyon erős közepes volt a pilot, amiből bármi kisülhet még, de felirat/szinkron hiányában én passzolom a sorozatot. Talán egyszer megnézem még a maradék 12 epizódot, ami ugyebár összesen 4 órás hosszúságú tehát bőven kibírható.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük