A héten véget ér az X-Faktor: Íme a véleményem a TOP3-ról

Idén korántsem olyan egyértelmű a helyzet.

A válogató adások után a szokásos mederben folytatódott immáron a tizenegyedik évébe lépő X-Faktorvagyis a Mentorházban volt egy kis érdekes változtatás, de ezen kívül az élő show-k hasonló szabályokkal folytatódott, mint korábban – múlthét szombat este pedig  kialakult a TOP3-as mezőny is. Mihályfi Luca csatlakozhatott az egyenes ágon továbbjutó Solyom Bernadett Kiss Kevin mellé, így értelemszerűen Helfy Alexa számára ért véget a verseny.

Bármennyire is sajnálom Alexa kiesését, tulajdonképpen valahol várható volt, hiszen a TOP4-es mezőnyből hiába ő rendelkezett hangilag a legterjedelmesebb skálával, az utóbbi pár évben sokkal inkább az egyéniségben kitűnő karakterek jutottak tovább. Ha visszaemlékeztek a jubileumi etapra, ott is nem véletlenül ha csak egy tizednyivel is, de Paulina küzdhetett meg Alee-val a fődíjért Ferenczi Kamillával szemben, még akkor is, hogy szinte már a finálé kezdetekor borítékolható volt Alee győzelme.

Idén azonban már nem tudnám ennyire pontosan megtippelni, ki lesz az újabb győztes, de azért megpróbálkozok a lehetetlennel, csak előbb egyesével értékelem a még versenyben lévő énekeseinket.


Mihályfi Luca

Hármójuk közül talán Luca személyisége állhat a legközelebb a nézők számára, hiszen amellett, hogy szép és bájos lányról van szó, még egészen különleges hangszínnel is rendelkezik, Bernihez és Kevinhez képest talán ő a “legáltalánosabb karakter”, és ezt most mindenféle bántó célzat nélkül gondolom így. Van egy bizalomkeltő kisugárzása, mind a színpadon, mind a színpadon kívül, mindemellett pedig egy kiváló dalszerzőt is köszönhetünk a személyében, nem véletlenül lett számomra is az egyik nagy kedvencem, a Rendben például azóta is folyamatosan a dallistámon szerepel. Ettől függetlenül, mégsem vagyok biztos abban, hogy Luca lesz majd a végső győztes.


Solyom Bernadett

Az idei mezőnyben, szerintem nem kérdés, hogy Berni az egyik legkülöncebb karakter, hiszen saját stílusa van, nem akar megfelelni az elvárt normáknak, és ahhoz képest, hogy a válogatók idején még inkább a rapesebb számokban nyomult, addig azóta már régen bebizonyosodott, hogy más stílusú dalok is nagyon jól tudnak állni neki, ráadásuk a hangszíne is egyedi, akkor mi lehet a probléma? Abból a szempontból azonban mégiscsak kitűnik Kevin és Luca közül, hogy saját szerzeménnyel még nem rendelkezik, ami akár hátrányt is jelenhet a számára.


Kiss Kevin

Az idei évad egyik legkülönlegesebb előadója egyértelműen Kevin, aki a karcos és férfias hangszíne mellett a dalai nagy részét igencsak különleges stílusban adja elő, ám éppen ezért talán ő a legmegosztóbb is ilyen szempontból. Nekem személy szerint nagyon bejön az előadói stílusa, míg a baráti társaságom többségének már kevésbé. A dolgot nehezíti, hogy a színpadi kiállása is hagy némi kivetnivalót maga után, hiszen amíg a zene szól, addig általában teljesen átszellemül, és láthatóan élvezi azt, amit csinálhat, ám miután elhalkul a dallam, mindig egyhangú, már-már unott arckifejezéssel várja végig a mentorok értékelését, ami nem éppen tetszhet a nézők számára. Ugyanakkor mégiscsak az a tény, hogy rengeteg saját szerzeményt bemutatott már a tizenegy hétben.

A fentiekben írtak alapján is látszik, hogy idén szerintem szorosabb a mezőny, mint tavaly, hiszen mindhárom finalistának megvannak az előnyei és hátrányai, erősségei és gyengeségei, mégis azt azért szeretném leszögezni, bármelyikük is nyeri meg az idei műsorfolyamot, megérdemelten fogja majd Miller Dávid kikiabálni a nevét. Mégis, ha a megérzésemre hallgatok – ami általában az esetek többségében remekül cserben szokott hagyni – szerintem Kevin fog diadalmaskodni.

Ami biztos, szombat este minden kiderül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük