Sztárban sztár leszek: A héten már az élő show-kal jelentkezik a harmadik évad

Alig várom már a vasárnap estét.

Kétségtelenül a Sztárban sztár lett a TV2 egyik aduásza, igazi franchise-sá nőtte ki magát az elmúlt 9 évben, ráadásul a három változat közül kettő igencsak sikeres a nézők körében, köztük a Sztárban sztár leszek! is, amely idén a harmadik évadába taposott. Bár minden évben végigkövettem az újabb sokoldalú előadók születésénél, mégis most jutottam el odáig, hogy véleményezzem is egy kicsit a TV2 tehetségkutató műsorát.

A három év alatt most ez az első alkalom, hogy nem változott a mesterek összetétele, hiszen mindenki visszatért tavalyról, még Majoros Péter Majka is, aki az utóbbi években többször is nyilatkozta már azt, hogy szeretne egy pár év televízió mentes szünetet tartani. Milyen jó, hogy még nem tette meg, hiszen akárcsak anno a Sztárban sztár esetében, úgy itt is remek mesternek bizonyult, hovatovább, bátran kimerem jelenteni, hogy a jelenlegi mester “kvartett” a legjobb a Sztárban sztár leszek! esetében. Tavaly remekül összecsiszolódott a társaság, akik annyira komfortzónájukban érzik magukat, hogy ha arról van szó, simán beszólogatnak egymásnak, de tudnak ők komolyak is lenni. A műsornak köszönhetően sikerült megkedvelnem Köllő Babettet is, akit anno, még a Feleségek luxuskivitelben teljesen más személyiségként próbálták eladni.

Idén is sok tehetséges versenyző próbált szerencsét a válogató adáson, köztük több Az ének iskolája egykori palántái, is elég csak Bari Lacikára vagy éppen Sztojka Vanesszára gondolni. Mondjuk ebben az esetben nem feltétlenül éreztem fairnek, ahogy a készítők bántak velük, mert míg Bari Laci esetében bőszen emlékeztették a nézőket arra, hogy a csatorna gyerek tehetséggondozó műsorában tűnt fel először, addig Sztojka Vanesszánál már csak arról számoltak be, hogy a Sztárban sztár+1 kicsiben szerepelt korábban, de Az ének iskolájás múltját egyszerűen elfelejtették megemlíteni. Ráadásul szegénynek a középdöntős produkcióját épphogy csak megmutatták, legalább azt leadhatták volna teljes egészében, ha már nem kerülhetett be az élő adásokba. Talán az ő kiesését sajnáltam a legjobban, bár hozzáteszem, jogosan esett ki, hiszen a rövid bejátszás ellenére is eléggé látszott, hogy nem feltétlen választott jó előadót, és a továbbjutókkal szemben sajnos valóban gyengébb volt az átváltozása. Remélem azért a jövőben fogunk még róla hallani, ahogy a többi egykori diákról is.

Na de ennyit a nosztalgikus vonalról, és térjünk rá a többi versenyzőre. Ahogy Vanesszánál, úgy még elég sokaknál tapasztaltam azt, hogy hiába nyújtottak kimagasló produkciót a válogatón, sajnos a középdöntőben már elvéreztek, magam sem tudom eldönteni miért alakulhatott így. Tény, hogy sokat számít az is, hogy ki mennyire van tisztába a saját korlátaival, ergo elég tehetséges-e, ahhoz, hogy az általuk választott előadót nem csak hitelesen de remekül is leutánozzák. Vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy egy előadót képesek remekül visszaadni, és ennyi? Én inkább az előbbi felé hajlok, és gondolom azt, hogy egy kis útmutatásra lett volna szüksége akár Vanesszának, akár Fedor Kyrának, vagy éppen a tinilány, Engel-Iván Lilinek is, hogy nem fogja tudni lemásolni az általuk választott előadót. Ugyanakkor a másik oldalról, valahol elvárható lenne, hogy legyen annyi önkritikája az embernek, hogy önmaga is rájöjjön, ez nem lesz elég a továbbjutáshoz, nem? Bonyolult kérdések ezek kétségkívül, amire nem is itt fogjuk megkapni a válaszokat, egy biztos, valahol többet kell magukból mutatniuk a versenyzőknek, mint egy mezei tehetségkutatóban, és egyben sokkal nehezebb dolguk is van.

Összességében egyébként nagyon is elégedett vagyok a továbbjutókkal, majdnem mindenki közel került hozzám a maguk módján, természetesen azért már most akad több kedvencem is, többek között Bari Laci, a kemény ám annál szerethetőbb rockercsaj, Gőghová Tímea, az idei egyik nagy visszatérő, Molnár Sanyi, de a kétgyermekes anyukát, Tóth Napsugárt is nagyon megkedveltem. Bátran kimerem jelenteni, hogy most a legerősebb a mezőny, így kíváncsian várom, hogyan fognak teljesíteni a 12 döntősünk. Mondom mindezt annak ellenére is, hogy a mesterek idén valahogy több olyan versenyzőt is továbbengedtek, akik nem feltétlen utánoztak előadót, hanem sokkal jobban adták önmagukat – az persze már más kérdés, hogy nem is nagyon kerültek be közülük senki sem a középdöntőbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük