Első körben: The Flash

Nagyon bejött az első rész.

Nemrég kiszivárgott a sorozat első része, amin nagy valószínűséggel már nem fognak rajta változtatni az Októberi premierig. A pilot megtekintése után olvastam pár véleményt a résszel kapcsolatban, mielőtt nekifogtam eme kritika megírásának, és több fórumon is azt olvastam, sok olyan elemet tartalmazott, amit a Smallville-ből vettek át. Ebből a szempontból én előnyösebb helyzetben vagyok, hisz nem néztem a sorozatot, ami hiányosságot egyszer mindenféleképpen be akarok pótolni. Nekem összességében nagyon tetszett a pilot, kellőképpen meghozta a kedvet a folytatáshoz, csak kár, hogy addig még hátra van cirka két és fél hónap. Szerintem jól fel volt építve az egész, Grant Gustin pedig nagyon jól hozta a karaktert.

A kép alatt spoileresen folytatom tovább.

Ahogy mondtam, a főszereplővel nem volt gondom, sőt. Grant Gustin nagyon megérdemelten kapta meg a főszerepet. Végre van egy biztos helye. 🙂 Sajnos már az első részben felvázolták a szerelmi háromszöget, gondolok itt Barry-Iris-Eddie vonalra, apropó, Rick Cosnett felbukkanásának különösen örülök, nagyon megkedveltem a TVD-ben nyújtott teljesítménye miatt. Negyedik tagként hozzá lehet még csapni a szerelmi háromszöghöz Caitlint is, bár ez esetben már ugyebár négyszögről beszélünk. Mindenesetre nagyon remélem, hogy nem fogják ezt túlságosan erőltetni, már az Arrowban is néhányszor túl nagy teret kapott, és valljuk be, a mostani CW szériák egyike sem tud jól bánni a szerelmi szálakkal.

Magával a fő sztorival, miszerint igazságot akarok tenni, és ki akarom szabadítani az apámat vonal nem rossz, de valljuk be az Arrow is anno így indult. Le sem lehetne tagadni, hogy ugyanaz az alkotógárda készíti mind a kettőt. Ráadásul még több hasonlóság van a két széria között, többek között, Barrynek is és Olivernek is van egy csapata. Ezek a szempontok levesznek egy picit az élvezhetőségi faktorból, éppen ezért nagyon remélem, hogy lesz majd saját története is, mert a lehetőség adott, mégpedig nagyon is. Az mindenesetre eredeti szál, hogy meg szeretné tudni, ki ölte meg az édesanyját. Már az első részben kitűnik az, hogy minden részben egy újabb “gonosztevővel” fog elbánni Barry, ami szintén érdekes lehet. Az első gonosztevő, aki uralta az időjárás, nagyon jó volt, ezzel pedig az elvárás nagyon is magas a folytatást tekintve.

A karaktereket tekintve senkivel sincs különösebb bajom, nem sokat tudtunk meg róluk, de ez szerintem a folytatásban változni fog. Aki nem nyerte el a szimpatizálásom, az Cisco, néha túl sok volt belőle, remélem változtatni fognak egy picit a hozzáállásán. Kénytelen vagyok még a színészeket is megemlítenem: számomra főleg noname válogattak össze, ami természetesen nem baj, sőt, a lehetőség adott a bizonyításra. Tom Cavanagh-nek nagyon örülök, érdekes, hogy a többiek előtt eltitkolta azt, hogy ismét tud járni. Szerintem fog még ő nekünk okozni váratlan meglepetéseket. Zárásképpen ki szeretném emelni a nagyon jó CGI effekteket is, nekem nagyon bejöttek. Majdnem elfelejtettem: nagyon jó volt viszont látni Olivert kellett ez a párbeszéd. Nemrég pedig kiderült, hogy mindkét sorozatnak a nyolcadik része egy cross-over lesz. Kíváncsian várom! 🙂

Hogy mit várok a folytatásban?

Legyen benne több eredetiség, az ellenségek legyenek érdekesek, a karakterekről pedig épp annyi háttér információt tudjunk meg, amennyit szükséges. És a legfontosabb: ne rontsák el az egészet a szerelmi szálakkal. Az akció legyen az elsődleges, aztán jöhet csak a romantika.

Értékelés: 8/10.

Nem volt tökéletes, de kezdetnek jó volt. Szerettem volna többet írni, de ez most nem megy. Azoknak tudnám ajánlani a pilot megtekintését, aki szereti A zöld íjászt. 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük