RTL Magyarország: Tervek 2016-ra – 1.rész

Sok új illetve visszatérő műsorról lehet már tudni.

Két évvel ezelőtt már írtam hasonló cikkeket, amelyekben a hazai nagyobb csatornáknak a tervezett programkínálatára tértem ki, és mivel elég népszerűek voltak ezek a posztok, gondoltam idén is belevágok. Először is az RTL Magyarországot veszem górcső alá, nem véletlenül, hiszen évek óta az RTL Klub a legnézettebb csatorna, ráadásul szokatlanul sok műsorról lehet már tudni, amik 2016-ban képernyőn lesznek. Ezúttal csakis a saját gyártású műsorokra térek ki, a sorozatokkal kapcsolatos hírekkel holnap jövök.

RTL Klub 
– Kezdjük először a megszűnő műsorokkal: amíg a 8:08, az Ízes élet és a Reflektor immáron biztosan nem tér vissza a téli szünet után, addig Szabó Zsófi új műsort kapott a csatornától, mégpedig a Story Extra sztármagazint, ami január 11-től az esti Híradó előtt lesz adásban.

2016-ban az első nagyobb műsoruk a Farm c. valóságshow lesz, ami valószínűleg tavasszal fog csak debütálni, és napi szinten lesz képernyőn, ezáltal pedig az esti műsorstruktúra jelentősen módosulni fog majd a reality ideje alatt. A műsor érdekessége, hogy évekkel ezelőtt a Viasat 3 már csinált egy évadot, ám akkoriban indult az RTL-en a ValóVilág, a TV2-n pedig a BigBrother, e két valóságshow mellett pedig esélye sem volt a sokkal kisebb nézettségű csatornának…

– Az utóbbi időben nagyon népszerű lett a gasztro vonal a csatornán, így szerintem egyáltalán nem meglepetés, miszerint A Konyhafőnök negyedik évada is be lett már rendelve, emelett pedig az RTL II-n további hasonló tematikájú műsorok várhatóak.
– A gyerekek is nagyobb teret kapnak majd jövőre a csatornán, hiszen ősszel érkezik egy gyerek tehetségkutató Kicsi órások címmel, amelyre 8 és 14 év közötti diákok jelentkezését várják. Személy szerint pedig ezt várom a leginkább.
– Természetesen nem telhet el ősz nagyobb showműsor nélkül, nagy örömömre pedig az X-Faktor ismét visszatér a képernyőre, immáron a hatodik etapjával. Őszíntén bízom benne, hogy ez az egy év pihentetés csakis jót tett a formátummal, és így nagy esély van rá, hogy igazán tehetséges és ígéretes énekeseket láthassunk majd Szeptembertől.
– Idén több új formátumot is kipróbált a csatorna, amik nagy része be is jött a nézőknek, a Gyertek át Szombat este! már biztosan visszatért majd jövőre is, ahogy a Keresem a családom!-ra is nagy esély van. Nézettségi adatok alapján a Vigyél el második évadát is biztosra mondanám, azonban Istenes Bence a jelek szerint elég sok műsort fog vezetni az elkövetkezendő időszakban, így nem biztos, hogy erre is lesz ideje…
A legsikeresebb próbálkozásnak a vadonatúj heti sorozatuk, a Válótársak mondható, amely rendre igen szép eredményeket hoz a kereskedelmileg fontos 18-49-es korosztályban, és ha a januárban visszatérő epizód is ilyen számokat fog hozni, akkor garantált a folytatás.

http://2.bp.blogspot.com/-d_jLn567jRQ/VlbQszd7_GI/AAAAAAAAHu0/AHfZoPGkfoU/s1600/bg07.png

RTL II 
– Jövőre leginkább a gasztro vonalon fog erősíteni az RTL kábelcsatornája, hiszen a rendkívül sikeres A Konyhafőnök Junior második évada mellett egy új formátum is képernyőre kerül, amely a Főzd le anyámat! címet kapta, amelyben az anya-fiú főzőpárosok egymással versengve készítik majd el a legfinomabb ételeket, a műsorvezető pedig Istenes Bence lesz.
– Habár sokáig kérdéses volt, mára már eldőlt, hogy ismét lesz VV, ám ezúttal mivel megvették a Big Brother licencét, így az utóbbi alapszabályaira fog épülni a vadonatúj etap, így pedig új címet is kapott a valóságshow, ezentúl ValóVilág powered by Big Brother címen fut majd. Erről egyébként itt írtam már bővebben is.
– Az RTL Klub mellett idén az RTL II is több új saját gyártású műsorral próbálkozott, melyek közül a Partyzánok hamar megbukott, ahogy a sitcom sorozatnak beállított Butiquehotel.hu is, Papp Gergő ottalvó műsora viszont a legtöbbször csatornaátlag körül hozott, így véleményem szerint a Pimaszúr átcuccol jövőre is képernyőn lehet még. 
– És akkor végezetül, a már jól bevált műsorokról is pár szót: a Heti hetes illetve a Showder klub esetén sem lesz változás, és 2016-ban is jelentkeznek majd új részekkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük