Első körben: Brigi és Brúnó

Annyira kellett már nekem a Brigi és Brúnó, mint egy falat kenyér.

Már két adáson – vagyis összesen hat rövid epizódon – van túl a Szeret, nem szeret folytatása, amely első körben egész jónak tűnt, és túlzás nélkül állítom, hogy szerintem visszahozta a régi sorozat stílusát. Persze azért nem az én tisztem ezt megállapítani, már csak azért sem, mert az eredeti szériából csak halovány emlékek vannak meg, ettől függetlenül mégis olyan mintha ezer éve ismerném a karaktereket, talán lehet a Valami Amerika triológia miatt is.

Amikor pár hónapja kiderült, hogy felélesztik a sorozatot, nagyon örültem a hírnek, pláne úgy, hogy nemcsak a koncepció, hanem a két színész, Szabó Győző és Oroszlán Szonja is visszatér, akik egyenként is remekül értik a szakmájukat, na de együtt sziporkáznak a legjobban. Nem hiába, nagy előnyük van a több mint 20 éves ismertségükkel, olyan erős kémia van a két színész között, amit sokan megirigyelnének. Ráadásul kis túlzással kicsit hajaznak a Valami Amerikás karaktereikre, éppen ezért a film rajongóinak is ajánlom bepróbálkozásra.

De ha nem lenne Győző és Szonja, már csak az alapszituáció miatt is érdemes lenne belenézni a Brigi és Brúnóba, hiszen ahogyan azt ígérték, tényleg olyan hétköznapi témákat boncolgatnak egy-egy jelenetben, amely bárki életében, párkapcsolatában megtörténhet. A gyerekvállalástól kezdve a féltékenységen át a rossz anyósig, sok konfliktusforrást érintenek, ráadásul olykor-olykor a női vagy férfi szemszögből is magára ismerhet a néző, és ettől lesz csak igazán kézen fogható a sorozat.

Az ütős koncepció titka pedig tényleg a rövid epizódokban keresendő. Bármennyire is szeretem akár a 20 perces akár a 40 perces szériákat, a Brigi és Brúnónak pont ez a közel 6-7 perc játékidő áll a legjobban, pont elég ennyi idő egy-egy téma boncolgatásának, és ettől lesz igazán feszes a tempó. Nem beszélve arról, hogy egy kétszereplős sorozatról van szó, nehezen tudnám elképzelni, hogy 20 percben is ennyire ütős tudna maradni a sorozat.

Az érdekes szituációk mellett a karakterek többdimenziósága is nagyban hozzájárul az élvezhetőségi faktorhoz, bár nem árulok el szerintem nagy titkot, ha inkább Brigire gondolok ezúttal, hiszen bár nem egyszer tud túlzásba esni Oroszlán Szonja karaktere, mégis tud néha meglepetéseket okozni Brúnó egy-két hozzászólásának lereagálásával. Azért remélem Szabó Győző karaktere is fog még meglepetést okozni a továbbiakban.

Értékelés: 7/10.

Megpróbáltam kritikus szemmel pontozni a startot, és igyekeztem a rajongói énemet háttérbe szorítani, így alakult ki ez az igencsak reális hét pont. Mindent összevetve nekem nagyon bejött ez a különleges történetvezetés, simán beleférne számomra még legalább egy plusz rész naponta, nem beszélve arról, hogy végre van egy olyan sorozat, amelyben Oroszlán Szonja visszatért a tévé képernyőjére, illetve Szabó Győzőt is követhetem hosszú idő után. Remélem még nagyon sokáig képernyőn lesz a Brigi és Brúnó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük