Első körben: Ki vagy te

Kellemeset csalódtam a látottakban, a rajongói szívem pedig ezerrel megdobbant.

Az RTL+ új sorozatai közül nem éppen ezt vártam a legjobban, még az sem volt biztos, hogy egyáltalán belenézek majd, egészen addig a pontig, amíg meg nem tudtam egy érdekes dolgot a szériáról. A Ki vagy te egyik karaktere ugyanis Budapestről, a Mátyás Király térről tért Veszprémbe. Na kitaláltátok már mire célzok? Bizony, ha a szó szoros értelmét vesszük, akkor tekinthető akár a Barátok közt spin-offjának is a sorozat, hiszen Berényi Timi az egyik főszereplője a szériának, ráadásul általa még több minden kiderülhet mi történik éppen a családtagjaival és barátaival azóta, mióta nem tekinthetünk bele nap mint nap az életükbe.

Na de ne szaladjunk annyira előre, hiszen ha valaki csak a Barátok közt miatt nézne bele a Ki vagy te sorozatba, az nagy valószínűséggel csalódni fog, hiszen stílusilag és tartalmilag teljesen más a két sorozat műfaja, már csak abból kifolyólag is, hiszen míg az RTL egykori zászlóshajója családi sorozat volt, addig az RTL+ vadonatúj alkotása már sokkal inkább a young adult krimi kategóriát erősíti.

A történet egyébként pofonegyszerű, adott egy pillanatnyi szerencsét meglovagoló, túlontúl felkapott sztárfotós, Brian, aki indít egy mesterkurzust, ahova csak a kiváltságosak, de elsősorban pénzes csemeték juthatnak csak be. A tanfolyam már rég tart, amikor felvételt nyer Berényi Miklós és Dr. Balogh Nóra lánya, Timi, aki így tulajdonképpen már valamilyen szinten egy összeszokott csapatba fut bele, ebből adódóan pedig kvázi senki sem bánik vele kesztyűs kézzel. A sztori pikantériája pedig, hogy a pilottól számított két héten belül egyikük gyilkosság áldozata lesz, így minden rész végén egyre több jövőbeni jelenetet fogunk kapni, hogy a nézők már most találgathassanak, vajon ki lesz az áldozat, és mégis hogyan vagy netalántán miért kell majd meghalnia.

Ha őszinte akarok lenni, akkor kis túlzással mintha az Élite hazai változatát kaptuk volna meg az új sorozattal, aminek már az első része magával ragad annyira, hogy várjam a folytatást. Eddig csak az első két részt láttam, az alapján pedig egészen érdekesnek tűntek a kurzus résztvevői, némelyikük eléggé szélsőséges személyiséggel vannak felvértezve, akiket egyenlőre még nem tudok hova tenni, legfőképpen Pirost, és azért klisés szereplőkkel is találkozhatunk, elég csak az ösztöndíjjal bejutott, de azért titkokat rejtegető Nikára gondolni.

A legmeglepőbb módon egyébként pont Timi fogott meg a leginkább, aki a Barátok közt vége óta eltelt időben – nem tudom, hogy időrendben egy évnél tartunk-e, vagy esetleg történt egy kisebb időugrás? – rengeteget fejlődött, és az elkényeztetett, akaratos kislányból egy igazi egóból bőven visszavett, szimpatikus fiatal felnőtté vált. Ez az új helyzet, a felnőttléttel járó problémák pedig Pásztor Virág jellemének is jól tett, akinek a színészi játéka rengeteget fejlődött az eltelt évek során.

Azért hiába hallgattak mélyen a készítők a Barátok közttel való párhuzamról, és hiába más a Ki vagy te műfaja, mégis mintha próbálnának appellálni a sorozat veterán rajongóival, hiszen amellett, hogy a két rész alatt Timi már szót ejtett a szüleiről, Leventéről, Lucáról és Simonról, még egy másik szereplő is tiszteletét tette már Veszprémben, aki nem más volt mint Nóra húga, Rozi, aki történetesen Timi nagynénje. Ergo, vajon várható még más régi karakter felbukkanása is a sorozatban? Kíváncsian várom.

Értékelés: 7/10.

Mindent összevéve nem volt rossz kezdésnek, így egy erős hét pontot mindenképpen megér a Ki vagy te első két epizódja. Természetesen kitartok majd a folytatás mellett, már csak abból kifolyólag is, hiszen a hivatalos információk szerint egy lezárt történetű, összesen 20 részes minisorozatra lett tervezve a sorozat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük