Első körben: Eye Candy

Nem gondoltam volna, hogy ennyire jó lesz.

Őszintén szólva, elsősorban nem a sztori miatt figyeltem fel a sorozatra, hanem Victoria Justice miatt, aki nagy kedvencem a Victorious (V, mint Viktória) óta, ráadásul végre egy igazi (nem Nick-es) sorozatban szerepel főhősként, így mindenféleképpen vártam már nagyon a premiert. Álmomban sem gondoltam, hogy ennyire izgalmas és akciódús lesz az Eye Candy. Nem tagadom, voltak kiszámítható jelenetek, mégis az elejétől a végéig fent tudta tartani az izgalmat és a figyelmemet, ráadásul az előzetes alapján a folytatásban is megkapjuk majd azt a minőséget, amit az első résszel felállított a show. Kíváncsi vagyok, mennyien fogják megnézni a második epizódot, ugyanis gyenge számokkal nyitott a pilot, így jelen pillanatban nehezen tudok elképzelni egy esetleges második évadot. De ne szaladjunk annyira előre, és beszéljünk inkább a pilotban felvázolt eseményekről.

Már az alapsztori nem hétköznapi. Adott Victoria karaktere, Lindy, aki hacker lesz, miután a húgát a szeme láttára rabolták el. Abban a pillanatban megfogadta, mindent megtesz, hogy a bűnösök nyomára bukkanjon, illetve, hogy hasonló esetek ne történhessenek. Eközben a rendőrséggel is meggyűlt a baja, az illegális foglalkozása miatt, és nagy meglepetésre, az egyik rendőrrel van se veled se nélküled kapcsolatban. Erre a részre mondtam azt, hogy valamilyen szinten kiszámítható volt, valamint a végkifejletre is, mégis sokkoló, de a későbbiekben erre még kitérek. Legjobb barátnője, Sophia regisztrálja a lányt egy társkeresős oldalra, pechükre egy pszichopata felfigyel Lindy-re, és szó szerint mindent képes megtenni, hogy megfélemlítse és megkaphassa a lányt.

Őszintén szólva, a kiszámítható részek ellenére semmi negatívumot nem tudnék felsorolni, nekem úgy tetszett a pilot, ahogy volt. Lindy rendkívül érdekes karakter, ahogy a barátai is első benyomásra szimpatikusak, a gyilkolászós pszichopata pedig nagyon felkeltette az érdeklődésemet. És ha mindez nem lenne elég, szerintem Lindy húgának ügyére is pont kerül majd a későbbiekben. Egyedül Lindy munkatársa nem George-al voltak kisebb bajaim, de szerencsére nem kapott (még?) túlságosan nagy teret.

A végkifejletről Spoileresen.

Számítottam rá, hogy történni fog valami Ben-nel, pláne miután újra összejött Lindy-vel, mégis kaptam egy kisebb sokkot, mikor Lindy rátalált a holttestére. Nagyon megsajnáltam szegény lányt, ám így van egy cél, miért is kell annyira megtalálnia a pszichopatát, ráadásul valószínűleg Ben társa is benne lesz még akár illegális dolgokban is, hogy segítsen Lindy-nek bosszút állni. A rész végi előzetesben pedig nincs kizárva, hogy a végén össze is jönnek majd, vagyis az akció mellett a továbbiakban is számíthatunk majd romantikára és bonyodalmakra.

Értékelés: 10/10.
Nem értem miért várt eddig az MTV a sorozat bemutatásával, hiszen annyira jó lett. Nagyon kíváncsi leszek, hogy a folytatásban milyen számokat fog hozni a show, hiszen így is eléggé gyérül nyitott. Az MTV pedig nagyon akarhatja a sorozatot, ha képesek voltak újraforgattatni a pilotot, és Victoria-n, kívül gyakorlatilag mindenkit kicseréltek, természetesen ez az újraforgatott pilot került levetítésre. Egy szó mint száz, mint minden sorozat esetén itt is a nézettség fog dönteni. Remélem azért a készítők felkészülnek majd egy esetleges kaszára, és az évadzáró epizódban megtudhatjuk, ki a pszichopata.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük