Hungary’s Got Talent: Nem is voltak annyira rosszak a válogató adások

Ettől függetlenül az X-Faktor még mindig nagyon hiányzik…

Tegnap estével bezárólag véget értek a válogató adások, amelyből valóban többet kaptunk, mint amit megszokhattunk már, hiszen például az X-Faktor esetében csupán négy adás ment el rá, mégis több nevet sikerült ez alatt megjegyeznem, mint a dupla annyi Hungary’s Got Talent alatt. Konkrétan egy olyan versenyző neve sem maradt meg bennem, akinek feltétlenül szurkolni tudnék, ez pedig szerintem sok mindent elárul az egészről.
Egyedül az az éneklő kislány, Bangó Adrienne maradt meg bennem erőteljesen, aki nemcsak énekelt, hanem még hegedűn is játszott, a nevére azonban mégsem emlékszem, így kénytelen voltam kicsit puskázni. Ami a további versenyzőket illeti, az összetételt nézve igencsak csalódott vagyok, hiszen míg rengeteg táncos produkciót láthattunk a nyolc adás alatt, és nem mellesleg a TOP30-ba is kellően sok jutott tovább, addig az általam jobban favorizált igazán jó énekesek közül Adrienne-n kívül csak tulajdonképpen egy lány volt. Akadt még ugyan egy-két banda illetve a már hangszereket életre keltő produkciók is első pillanatra elnyerték tetszésemet, mégis az egyéni énekesek hiánya nagyon feltűnő volt, legalábbis számomra.
Ez a felemás érzésem nemcsak a produkciók nézése közben volt meg bennem, hanem a zsűri értékelések és a műsorvezetők stílusa miatt is néha bizony már fogtam a fejem. Balázs és Dombi szerintem néha már igencsak elvetette a sulykot, amikor egy-egy versenyzőt véleményeztem. Először is a műsorvezetőknek minden körülmények kötött pártatlannak kellene lennie, ergo a véleményüket akkor sem lehetne túlságosan hangoztatni, ha egy-egy produkció már rettentő gáz. Ehhez képest nem egyszer hordtak le embereket, és nem feltétlenül az előadásuk miatt. Erre azonban számítottam már a kezdetektől, így nem is ért túlságosan nagy meglepetés.
Ahogyan az sem volt meglepő, hogy mivel kereskedelmi műsorról beszélünk, kell bele a bulvárfaktor, mind a versenyzők mind pedig a zsűritagok terén. Emlékszem anno az X-Faktor esetében is nagyon kihegyeztek egy-egy ellentétet két mentor között, éppen ezért már vártam is, hogy itt mikor térnek majd ki rá. Nos, az utolsó válogató adásban erre is sor került, méghozzá Csuja Imre és Horgas Eszter között. Bár túlságosan nagy bajom egyik zsűritaggal sem volt a nyolc adás alatt, sőt mi több mindenkit megkedveltem a maga módján, Csuja azonban mégiscsak túlzásba esett, amikor többször is megkérdezte Horgas Esztertől, hogy ugyan mi a csudáért mond azoknak nemet, akiknek szerinte nem kellene.
A válogató adások tehát véget értek, így jövőhéten kezdetét veszi az elődöntők sorozata, amelyek már élőben mennek majd, jövőhéten pedig 10 előadót láthatunk majd a TOP30-ból. Természetesen a folytatásnál is jelen leszek majd, ugyanakkor azt már most előre látom, hogy nem fogom majd annyira megszeretni ezt a műsort, mint Simon Cowell másik formátumát. Ez van és kész.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük