Első körben: A séf meg a többiek

Nem rántott magával annyira, mint amennyire gondoltam volna.

Tegnap este debütált az RTL Klub legújabb sorozata, amely ráadásul a vígjáték kategóriát erősíti, a pilotot látva azonban én mégsem éreztem helyesnek ezt a megállapítást. Sokkal inkább lavírozott egy kicsit a dráma és a vígjáték mezsgyéjén, vagyis a dramedy csoportjába tartozik, mint például a csatorna egy másik sorozata, az Apatigris. Mindez nem feltétlenül baj, csak lévén, hogy nem erre számítottam, nekem kicsit levett az élvezhetőségi faktorból, ettől függetlenül azért nem volt rossz kezdésnek.

A sorozat tulajdonképpen egy réteg nézőre koncentrál kicsit, hiszen a gasztrovilág körül forognak az események, egészen pontosan egy étterem és annak személyzete van a középpontban. A sorozat címe is kicsit félrevezetőnek tűnt a számomra, az első részben ugyanis sokkal inkább az egyik újonc szakácson volt a hangsúly, mint a séfen. Ha pedig ez a folytatásban is így lesz, akkor viszont eléggé félresikerült magyar címet sikerült választaniuk a készítőknek.

Látva az epizódot, végig az volt az érzésem, mintha a Lecsó című animációs filmet nézném, hiszen ott is eléggé különc emberek dolgoztak az étteremben, ahogyan a francia konyha mellett néhány szélsőséges jelenet is hangulatában tükrözte a Pixar meséjét. A bemutatkozott szereplők közül egyébként Milán bizonyult a legszimpatikusabbnak, illetve a menedzser Viktória is kitűnt a sorból, a többiek viszont eléggé semlegesek voltak a számomra, sőt, volt aki kicsit irritált is. Remélem ez a későbbiekben még átbillenhet majd a mérleg jó oldalára is.

Egy-két szereplő mellett a sorozat stílusát is bírtam, leginkább szarkasztikus humorát, de A Konyhafőnök ítészeivel történő kikacsingatást is kifejezetten élveztem. Sok minden témát feldobtak már rögtön az elején, kezdve az alkoholizmustól a meleg karakteren át, a hatalommal való visszaélésen keresztül egészen a rivalizálásig, így bőven lehet még kihozni sok mindent az alapsztoriból, remélhetőleg az írók élni is fognak a lehetőségekkel.

A továbbiakban spoileres leszek, így óvatosan olvass tovább!

Sok sorozatnál volt az az érzésem, hogy egy rész nem elegendő ahhoz, hogy minden alaphelyzetet bemutassanak, és az A séf meg a többiek esetében egyértelműen igaz, hiszen még a csatorna által kiadott hivatalos leírás is több mindent elárult, mint az első epizód. Ettől függetlenül voltak azért már előre kiszámítható pillanatai is a kialakult helyzeteknek, leginkább Milán és Viki kapcsolatának alakulására gondolok, de például a séf karakterfejlődése is előre borítékolható, amivel nincs is semmi baj, csak legyen jól felvezetve.

Értékelés: 6/10.

Mindent összevetve nem volt rossz a pilot, csak nem biztos, de egy erős hat pontnál többre most nem tudtam értékelni a látottakra. De, ahogy tartja a mondás, innen szép a győzelem, és én hiszek benne, hogy fog még árnyalódni, javulni a sorozat. Éppen ezért a folytatásra is befogok nevezni, addig pedig javaslom, csekkoljátok ti is a pilotot. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük