Első körben: The Good Place

Nem volt olyan rossz, de láttam már ennél jobb kezdést is.

Kvázi a How I Met Your Mother véget érte óta ki vagyok éhezve egy klassz vígjáték sorozatra, éppen ezért már csak a különleges alapsztori is előbb vagy utóbb, de biztosan esélyt kapott volna tőlem az NBC vadonatúj komédiája, ám a csodálatos Kristen Bell jelenléte meggyorsította ezt a folyamatot. Olyannyira kíváncsi voltam már a pilotra, hogy amint a magyar felirat elkészült, rögtön meg is néztem az első két részt, merthogy a Amerikában is így került adásba. Nos, elöljáróban annyit elárulhatok, hogy tulajdonképpen egész jól szórakoztam, mégis lehetett volna ez sokkal jobb is.

the-good-place-pilot-02

A történet középpontjában, Kisten Bell karaktere áll, Eleanor ugyanis tévesen került a túlvilág jó helyére, amit elsőre a mennyországhoz tudnék hasonlítani. Míg az itt tartózkodok mindegyike életük során rengeteg pozitív és jó cselekedeteket vittek véghez, addig Eleanor sokkal inkább becsapta az embereket. Erre természetesen az egyensúlyt fenntartó rendszer is rájön, és különböző “támadásokkal” próbál visszaállni a régi állapotra, így tehát Eleanor nagy dilemmával szembesül: vagy megváltozik, hogy maradhasson, vagy pedig átkerül a rossz oldalra, ahova ugyebár senki sem szeretne tartózkodni.

Mint már a bevezetőben is említettem, magát az alapsztorit elég érdekesnek találom, ráadásul a  mennyországszerű helyet is elég jól felépítették, ugyanis látok benne potenciált, de a szereplők nekem egyelőre eléggé egydimenziósnak és kiszámíthatónak tűntek. Ez alól egyes egyedül Eleanor a kivétel, de gyanítom csakis azért, mert Kristen Bell kelti életre, aki valljuk be, igen rutinosan hozta a karakterét, a többiek pedig hozzá képest elég amatőrnek tűntek…

the-good-place-pilot-03

Azért, hogy valami jót is mondjak, a legtöbb poén nekem igenis bejött. Jó, egyiken se nevettem sírva, de még hangosan sem, mint mondjuk a 2 Broke Girls esetében, viszont jókat mosolyogtam rajtuk, főleg a kínosabb vicceken, ezen belül is az információs asszintessel lefolytatott párbeszédeket, meg persze minden olyanon, ami Eleanorhoz köthető, aki csak úgy ontotta magából a poénokat. Arról már nem is beszélve, hogy mennyire jól kompenzálta a mennyországban történteket Eleanor visszaemlékezései az életére, amiből igenis több jelenetet szeretnék.

Értékelés: 6/10.

Bármennyire is sikerült kikapcsolódnom, bizony szembetűnőek voltak a hibák, éppen ezért egy erősebb középszernél semmiféleképpen sem tudom jobbra ítélni a látottakat. Mindenesetre egyelőre nem fogom kaszálni a sorozatot, ugyanis kíváncsi vagyok, hogy merre halad tovább a cselekményszál, de szerintem csakis a nyáron fogok erre időt szánni, hogy kiderítsem.

the-good-place-pilot-01

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük