Megpecsételődni látszik a Modern család és az Agymenők sorsa!

Az elkövetkezendő időszakban, jobb ha résen lesznek a sorozatok rajongói.

Bármennyire is szeretnénk néha, az időt sajnos nem lehet megállítani, és ez bizony a már több éve futó sorozatokra is igaz. Hiába népszerű egy adott széria, az évadok növekedésével bizony a gyártási költségek előbb vagy utóbb megugranak, nem is szólva a színészek fizetéséről. Nincs ez bizony másképp a jelenleg 11. évadával képernyőn lévő CBS aduászával, az Agymenőkkel sem, de a 9. évaddal futó Modern családra is elmondható ugyanez. Ugyan a tavaly májusi upfrontsnak köszönhetően a soron következő, 2018/2019-es tévés évadban még biztosan jelen lesznek, ám nincs kizárva, hogy mindkét sorozatnak ez lesz az utolsó szezonja!

Persze korántsem kell még mindezt kész tényként kezelni, pláne a The Big Bang Theory esetében, ahol az egyik színész, Johnny Galecki mondta azt, hogy nagyon jó lenne, ha a tizenkettedik etappal lezárulna végre a sorozat, és mindenki nyugodtan hazamehetne. Nyilvánvalóan a CBS valószínűleg a folytatás mellett lenne, de ne felejtsük el, hogy a színészek legutóbbi szerződéshosszabbítása is a vártnál tovább tartott, elsősorban azért, hogy a két, később csatlakozott állandó szereplő, Melissa Rauch és Mayim Bialik is hasonló fizetésben részesüljenek, mint az alapszereplők. Leonard kijelentését akkor is érdemes megfontolni, elég csak a Vámpírnaplókra gondolni, ahol miután Ian Somerhalder és Kat Graham is bejelentette távozási igényüket, a készítők végül úgy gondolták jobbnak, ha a nyolcadik etappal le is zárják a történetet.

Ezzel szemben a Modern Family további sorsa már még nagyobb veszélyben van, hiszen itt maguk a készítők jelentették be, hogy ők már nem szívesen folytatnák, legalábbis jelen pillanatban nem tudják elképzelni, hogy a sorozat tovább folytatódjon a 10. évadot követően is. A lezárás gondolata tehát nagyon is napirendre került náluk, ráadásul körvonalazódni is látszik már az utolsó epizód felépítése, amit a Frasier – A dumagéphez hasonlóan szeretnék megoldani, az élet nagy körforgása köré építenék fel az epizódot, vagyis láthatnánk majd születést, halált és esküvőt is. Persze itt sem érdemes még temetni a sorozatot, hiszen nem tudjuk sem a csatorna sem pedig a színészek álláspontját ezzel kapcsolatban, könnyen meglehet, hogy akár showrunner váltással ugyan, de még évekig képernyőn lehet a széria, mindenesetre az ABC pont azok közé tartozik, ahol szeretik tiszteletben tartani a készítők döntését, emlékezzünk csak vissza a Született feleségekre, ahol a csatorna már berendelte a 9. évadot, Marc Cherry mégis azt mondta, hogy ő már a 8. évad végén pontot tesz a Lila Akác Köz lakóinak történetében, és végül így is lett.

Egy biztos, a májusi upfront könnyedén fordulópont lehet mindkét sorozat esetében, és ha valóban bekövetkezik ez a baljós jóslat, egyik széria univerzumától sem leszünk kénytelenek végleg búcsúzni, hiszen míg az Agymenőknek már jelenleg is fut a spin-off sorozata Young Sheldon címmel, ami már meg is kapta a második évados berendelést, addig a Modern család készítői sem zárkóznak el egy esetleges testvérsorozat fejlesztésétől!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük