Desperate Housewives (Született feleségek): A hatodik évadról

Nagyon megkedveltem a Bolen családot, ezért is sajnáltam annyira, hogy az évad végén leléptek. 

Ezen kívül az évadrejtélyük az elején jól kezelték, majd a közepére ellaposodott, a végén viszont ütött. Bolen-ék mellett Ana is új szereplő volt (jó, tudom, ő már az ötödik évad végén megjelent, de idén főszereplő volt), bár úgy gondolom, hogy többet is szerepelhetett volna. Valamint jó volt újra látni Julie-t is, ő nagyon hiányzik a sorozatba, akárcsak Andrew, akit ebben az évadban egy kicsit mellőztek.

Spoileresen folytatom a kép alatt.


Nézzük sorba a feleségeket:

Bree: Őszintén szólva, amennyire megszerettem és érdekesnek tartottam Orson-t a 3.évadban, most sikerült annyira megutálnom. Mondanom se kell, üdítőek voltak Bree és Karl közös jelenetei, az 1.évadban mikor megismertem Bree-t sosem gondoltam volna, hogy egyszer képes lesz titkos viszont kezdeni. Aztán amikor Karl meghalt, egyáltalán nem tetszett, viszont a Mi lett volna, ha… epizód tökéletesen bemutatta azt, hogy ha Karl és Bree összeházasodnak, Karl őt is megcsalta volna, mint annak idején Susan-t. Aztán az évad második felében megjelent Sam, Rex eddig eltitkolt gyereke, ez a szál is nagyon jó volt. Végül Bree az évad végére férj és karrier nélül maradt. Amit mondtam a negyedik és ötödik évadnál, hogy Bree-t egy picit mellőzik, az most itt megfordult, és újra nagyon jó szálakat kapott. Marcia Cross pedig újból zseniálisan alakított. 

Gaby: Az elején tetszett Gaby és Ana rivalizálása, Ana nagyon hasonlított Gaby-ra. Sajnáltam, amikor ilyen egyszerűen kiírták Ana-t. Ha már Ana: azt hittem, hogy amikor Carlos nénikéje azt mondta, majd megtudják milyen Ana, lesz valami sötét titka, de tévedtem. Vissza Gabyra: tetszett az, ahogy próbálta védeni Ana-t Danny-től, és az is jó volt, amikor megtudta a titkot Bolen-ékről és az évad végén segített nekik. Egyébként számomra ebben az évadban egy picit “ellaposodott” Gaby karaktere. Történhetne már vele valami izgalmasabb is.
 
Lynette: Ez az újra terhes vagyok szál nagyon nem jött be, végig abban reménykedtem, hogy el fog vetélni, ami félig bejött, hisz az egyik babát elvesztette. És igen, Lynette próbálta magába folytatni a fájdalmát, de végül csak kiadta. Az évad vége felé pedig tetszett az, ahogy Eddie-ről próbált gondoskodni, lévén ő is hasonló problémákkal küzdött gyerekkorában, mint most Eddie. Apropó Eddie. Nagyon tetszett amikor kiderült, hogy Eddie a sorozatgyilkos, végig azt hittem, hogy Nick volt az. És a legvégén, amikor neki kellett világra segítenie az újabb Scavo-t, az is jó volt. Habár az már nem tetszett, és nem is volt hiteles, hogy Lynette ilyen egyszerűen megtudta győzni Eddie-t, hogy adja fel magát a zsaruknak. 
Susan: mint eddig minden évadban, úgy idén sem kapott különleges történetszálat Susan. Először is ugye jött az őrült Katherine, ami az elején még vicces volt, ám később már kezdett unalmassá válni. Majd amikor, és ahogyan megtudta, hogy Karl és Bree együtt voltak, az a rész jó volt, végül pedig áldását adta rájuk. Sajnáltam, amikor Julie-t megtámadták, ismét ismétlem magam, nagyon jó volt újra látni Andrea Bowen-t. Valamit egyébként nem értek: Karl halála után kihez került Evan? Ugyanis Karl azt mondta, hogy az anyjuk elhagyta őket. Akkor vajon kihez kerülhetett? Erre kíváncsi lennék. Vissza Susan-re: A végén pedig amikor elszegényedtek, nem értem, hogy miért nem használta fel azt a pénzt, amit kapott a bárból? Tudom, hogy Mike nem akarta, de Susan helyében biztos nem hagytam volna, hogy büszkeségből ki kelljen költözni a házból. Egyébként megmondaná nekem valaki, hogyan lehetett azon az ajtón rajta az, hogyan nőtt Julie az évek során? Hisz Edie leégette anó Susan házát… 

Katherine: Az elején tetszett az őrült Kathriene, de ahogy teltek a részek, annál jobban lett unalmas. Aztán megjelent Dylan, így véget ért az őrület. Jó volt újra látni Dylan-t. Majd miután meggyógyult Kathrine visszatért, megismerkedett Robin-nal, végül együtt leléptek. Nagyon tetszett ez a leszbikus szál, éppen ezért nagyon sajnálom, hogy elmentek. Kathrine sosem tartozott a kedvenceim közé, azért sajnáltam, amikor kiderült, hogy nem tér vissza a hetedik évadban. Mondjuk a negyedik évadban nagyon jó történetet kapott, az ötödikben számomra ellaposodott a karakter, a hatodik évadban pedig a megőrülése után kezdett visszatérni a régi önmagához.

Angie: Mint az elején is írtam, az elején szépen kezdték felépíteni a rejtélyt, majd a közepe táján ellaposodott, viszont a vége felé újra jó lett. Nagyon tehetséges színésznőnek tartom Drea de Matteo-t, és kiválóan hozta a karaktert, tetszett az is, hogy Angie és Danny között nem az a hétköznapi anya-fia viszony van, hanem mélyebb, sokkal jobb. Ezért is sajnáltam annyira, mikor a végén elköltöztek.

Értékelés: 8/10.

Összességében nem volt rossz ez az évad, így a nyolc pontot simán megérdemli. Hamarosan jön az újabb kritika a hetedik évadról. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük