Féltávhoz érkezett a Sztárban sztár idei évada!

Sajnos sok kedvencem kiesett már.

Bizony túl van már a felén a Sztárban sztár negyedik szériája, Radics Gigi múltheti kiesésével ugyanis már csak feleannyian versenyeznek Az év legsokoldalúbb előadója címért, éppen ezért igencsak megérett már az idő egy kritika írására. Összességében továbbra is nagyon szeretem a műsort, hiszen az énekesek szórakoztatóak, a zsűri pedig fenomenális értékelésekkel szokott bombázni, az azonban mégiscsak rányomja a bélyeget az egész mindenségre, hogy már nem nagyon maradt olyan versenyző, akinek a győzelméért tudnék szurkolni…

sztarban-sztar-s04-01

A legjobb szó, amivel a legjobban lehetne jellemezni az idei szériát, az a változatosság, hiszen az elmúlt adások alatt gyakran megtapasztaltam azt, hogy egy adott versenyző egy nagyon jó produkció után képes volt egy unalmasan középszerű átváltozást nyújtani. Ettől függetlenül, vagy talán éppen emiatt valósulhat meg az az eset, hogy kvázi minden héten meg tud lepni egy-egy énekes az elképesztő átalakulásával, mint például Muri Enikő is, aki az elmúlt két-három hétben folyamatosan jön felfele, szemben Veréb Tamással, aki az utóbbi időben eléggé középszerű produkciókat nyújtott. A még versenyben lévő énekesek közül egyébként a legkiegyensúlyozottabban nagy meglepetésemre Nagy Adri teljesített, akiből álmomban sem gondoltam volna, hogy a Megasztárban nyújtott teljesítménye után ennyire jó és egyben stabil átszellemülésekét fog produkálni, ráadásul elég széles skálán mozgott, hiszen a rappeléstől keresztül a cigányzenén át mindenféle műfajban kipróbálhatta magát, és basszus, mindegyik jól állt neki. 🙂

sztarban-sztar-s04-02

Azért a kiesek versenyzőkről sem feledkeztem meg ám, már csak azért sem, mert Radics Gigi mellett Király Linda sincs már a mezőnyben, akiket a tehetségük mellett a szórakoztató átváltozásai miatt nagy esélyeseknek tartottam ahhoz, hogy ott legyenek a fináléban, ehhez képest Lindától szerintem már a harmadik héten búcsúzni kényszerültünk. Vele kapcsolatban egyébként még mindig nem megy ki a fejemből az, amit a zsűri is folyamatosan hajtogatott: a betegsége ellenére folyamatosan nagyívű dalokat kapott, mint Whitney Houston vagy Freddie Mercury slágerei, vagyis hiába teljesített fenomenálisan, mégis tulajdonképpen egysíkú volt – szemben például az előbb kifejtett Nagy Adrival – ezt pedig a nézők nem tolerálták sokáig. Éppen ezért szerintem ha még idejében kap egy viccesebb vagy úgymond lazább feladatot, akkor sokáig menetelt volna tovább.

sztarban-sztar-s04-03

Mivel a számomra nagy esélyesnek tartott Linda vagy Gigi már nincsenek versenyben, felmerülhet a kérdés, hogy akkor vajon kinek is szurkolhatok, merthogy ha nincs az embernek legalább egy kedvence a mezőnyből, akkor hiába szórakoztató annyira a Sztárban sztár, akkor sem fogja továbbnézni. Nos, jelen pillanatban Veréb Tamás győzelmének örülnék a legjobban, de ha végül Nagy Adri vagy Vásáry André nyerné meg, én azzal is teljes mértékben elégedett leszek.

sztarban-sztar-s04-04

Ami pedig a zsűrit illeti, Hajós András visszatérésének nagyon-nagyon örültem, hiszen mindig is ő volt az én személyes kedvencem, Liptai Claudia pedig mindig ott volt szorosan a nyomában volt, akit ugyebár a múltheti adásban már nem láthattunk. Helyére érkezett Ábel Anita, aki a múltheti kritikái alapján igenis megérdemelten foglalta el Claudia helyét, hiszen kb. az első pillanattól kezdve remekül beilleszkedett a társaságba, és hol együtt hol pedig egymást oltogatták egymást, amit valóban öröm volt nézni.

Holnap este tehát már a kilencedik élő adás veszi kezdetét, amelyben a szokásos egyéni produkciók mellett egy-egy duettel is készülnek a versenyzők, én pedig szokás szerint kíváncsian várom már, hogy ezúttal miképpen fognak a híres előadók bőrébe bújni énekeseink.

sztarban-sztar-s04-05

Képek forrása: TV2 Sajtószoba

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük