TV2 Csoport: Tervek 2014-re

Az első cikksorozatot szeretném elindítani a blogon, mégpedig azt, hogy mit terveznek a kereskedelmi tévék jövőre.

Kezdjük is a TV2 Csoportal, hisz róla tudunk a legtöbbet. Bár ígérték, hogy idén de legkésőbb jövőre útjára indul a The Voice második évada a TV2-őn, a Megasztár 7 pedig a SuperTV2, ezek az ígéretek egyelőre nem fognak beteljesülni. Nemrég bejelentették, hogy január 1-től nem a 18-49 éves korosztály lesz a mérvadó a csatorna számára, hanem a 18-59 éves korosztály, tehát kitolódik a mérce 10 évet. Ez az RTL Klub szerint (és szerintem is) csak megtévesztés szeretne lenni, mert így elkerülhetik azt, hogy összehasonlítsák az RTL Klubbal, valamint minimálisan javulhat így a nézettsége.

FRISS HÍR: Eladták a csatornát, melyet a mostani vezető Simon Zsolt és a TV2 gazdasági igazgatójával Yvonne Dederick-kel közösen vettek meg! Emiatt nem kell számítani nagyobb változásokra, kirúgásokra.

A továbbiakban részletesen végighaladok csatornáról – csatornára a jövőbeni terveit illetően. Figyelem: amit írok, ne vegyétek készpénznek, habár próbáltam olyanokról írni, amiről biztos infó van! Valamint a Lista nem teljes, a Műsorváltoztatás joga pedig fent áll!

TV2

 • 2014. késő ősze-kora tavasza környékén a kicsik újra bebizonyítják, hogy a nagy hang bizony bennük is megtalálható, ugyanis indul a nagy sikerű Az Ének iskolája második évada! A műsorvezető továbbra is Friderikusz Sándor lesz, valamint a tanári karon sem változtatnak, tehát visszatér Szandi, Szulák Andrea, Hajós András és Király Viktor.
 • 2014.őszén pedig elindul a Rising sztár magyar változata is a TV2-őn, amitől sokat remél a csatorna, abban bíznak, hogy jobban fog teljesíteni, mint a The Voice, aminek az esélye megvan, hisz sok újdonságot tartogat a show, többek között a szavazás is más lesz, de erről majd egy másik bejegyzésben.
 • A Frizbi nagyon gyéren teljesít hetek óta, így nem csodálnám ha levennék, de Hajdú Péter a napokban azt nyilatkozta, hogy műsora jövőre is a képernyőn lesz!
 • Az Édes Élet nagy sikerre tett szert, folyamatosan nő a nézettsége, ezért még nagyon sokáig a képernyőn maradhat.
 • Az Édes Élet nagy sikere miatt hamarosan elindítja a csatorna a civil változatát, Az élet show-ja címmel, amiben tehát civil emberek hétköznapjait fogja bemutatni. Jelenleg keresik az szereplőket.
 • Végezetül pedig hamarosan egy új detektív reality-t fog elindítani a csatorna, Magánnyomozók címmel. Úgy volt, hogy idén ősszel már képernyőn lesz, de mivel nem indult el, így nagy valószínűséggel vagy január-február környékén vagy tavasszal, de elindul.
 • Sorozatokat tekintve új évaddal folytatódik a Célkeresztben (In Plain Sight) című sorozat. Indul a negyedik évad Csütörtök esténként éjfél körül.
 • Folytatódik a Luxus doki (Royal Pains) harmadik évada, Szombat délután 13.15-től.
 • Vasárnap délután 13.15-kor folytatódik a Psych – Dilis detektívek (Psych) című sorozat ötödik évada.

 

  SuperTV2
  • Megasztár 7 helyett Február 9-én indul a Nagy Duett harmadik évada, melynek műsorvezetője Liptai Claudia és Til Attila marad, a zsűri pedig továbbra is Kasza Tibor, Dobrády Ákos és Balázs Klári lesznek.
  • Egész jól teljesített a Pimasz úr ott alszik, éppen ezért a héten egy ráadás adással vissza is tért, számítani lehet rá, hogy jövőre is folytatják. Feltéve ha Pimasz úr ráér. 🙂
  •  A Kasza! elég nehezen találta meg a célcsoportját, de már régóta csatornaátlag felett teljesít, így valószínűleg folytatódik jövőre!
  • A Hal a tortán jól teljesít, mind a SuperTV2-őn, mind a TV2-őn, így valószínüleg jövőre is folytatódni fog.
  • Egyetlen Saját gyártású sorozata, a Bűnök és szerelmek az alacsony nézettség miatt nemrég véget ért, így jövőre már biztos nem találkozunk vele.
  • Sorozatokat tekintve folytatódik a Sz1nglik (S1ngle) című holland vígjáték sorozat, a Dunai zsaruk (SOKO Donau) című német-osztrák akció sorozat valamint szintén folytatódik az Egy ellopott élet (20 Minutes / 20 Dakika) című török sorozat is.

   FEM3
   • Úgy volt, hogy Erdélyi Mónika és Joshi közös műsort kapnak a csatornán, de több mint egy évvel később a nagy bejelentés után sem lett semmi, így valószínűleg már nem is lesz
   • Joshi Bharat azonban nem maradt műsor nélkül, ugyanis visszatért beszélgetős műsora a Másképpen a második évadával, aminek Pénteken volt az utolsó premier epizódja. Jövőhéten már ismételnek, de szerintem hamarosan folytatódik, új részekkel!
   • Az Aktív Extra elég kihaló félben van, révén heti egyszer éjszaka jelentkezik csak, így nem lepődnék meg, ha egyik napról a másikra eltűnne a műsorstruktúrából
   • Idén ősszel új magyar műsor indult Shoping Királynők címmel, aminek Lakatos Márk a  műsorvezetője. Egyelőre nincs információ, hogy az ünnepek után folytatódni fog-e a műsor vagy sem.
   • A fél napos műsorblokkjuk a STAHL TV biztosan marad a csatornán.
   • Sorozatokat tekintve lehetetlen időpontban Vasárnap hajnal 2.25-kor folytatódik a Született szinglik (Cougar Town) című sorozat negyedik évada, dupla epizódokkal!

    PRO4

    Jelenleg nincs egyetlen saját gyártású műsora sem valamint premier sorozata sem, és nem valószínű, hogy ez változni fog a közeljövőben.

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük