X-Faktor 2014: Az első élő adásról

Hihetetlenül jó volt mindenki.
Akárcsak tavaly, idén is megtartom azt a jó szokásomat, miszerint minden élő adásról írni fogok, és elmondom a véleményemet a versenyzőkről és előadásaikról. Ahogy észrevehettétek, az elmúlt hetekben felszaporodtak a műsorral kapcsolatos posztok az oldalon, ígérem ezt most már csökkenteni fogom, terveim szerint heti egy cikk lesz csak az X-Faktorról, az is az élő showk-kal kapcsolatban. De térjünk is rá a lényegre.
Fotó: RTL Sajtóklub
Ahogy a bevezetőben is írtam, az első adásban elképesztően jó volt szinte az összes versenyző, eddig tényleg igaz az, hogy az idei nagyon erős mezőny, talán a legerősebb is! Ráadásul idén ismét csak egy adás lesz Szombatonként, és nem bontják ketté, ez tavaly nem tetszett, a nézettség alapján a nézőknek sem, így visszatértek az eredeti koncepcióhoz. Még mielőtt rátérnék a produkciókra, egy pár szót a Tiszta laposokról: nem fogok már belemenni abban, mennyire rosszul oldották meg ezt a helyzetet, hiszen már sokszor elmondtam erről a véleményemet, többek között tegnap este a Facebook-on is, a lényeg az, hogy Benji kapott esélyt a bizonyításra, Gwendolin pedig azt nyilatkozta később az After X-ben, hogy jövőre ismét próbálkozni fog. Nagyon remélem, hogy tényleg visszatér majd, és jövőre még jobb formában lesz majd (egyáltalán lehetséges ez, hisz tényleg nagyon tehetséges már most is :)).
Az első adás végén Bella és a Pálinka Republik párbajozott egymással, utóbbiak távoztak a műsorból, a párbajról való véleményem pedig az értékelések után olvashatjátok. Most pedig következzenek a versenyzők, előadási sorrendben:

Fotó: RTL Sajtóklub
Pálinka Republik: nekem tetszett az előadott Medley, tényleg jó hangulatot varázsoltak a színpadra, felvezetésnek tökéletes volt. És a hangsúly a felvezetésen van, hisz hiába jók, úgy érzem kevesek az X-Faktor színpadjára, így okkal estek ki ők először. Kicsit sajnálom azért, de várható volt.
Értékelés: 6/10.
Fotó: RTL Sajtóklub
Jakab-Péter Izabella: eddig nem hangoztattam, de nagyon megszerettem Bellát, a Mentorok Házában is nagyon jó formában volt. Azonban úgy érzem, ez a szám meghaladta a képességeit: jól előadta, mégis egy kicsit unalmas volt, hiányzott belőle a tűz. Mindenesetre le a kalappal előtte, hiszen nem pánikolt be, amikor nem nyílt ki a ledfal, és emiatt kihagyott egy-két sort, mégis be tudott kapcsolódni, és mintha semmi sem történt volna, elénekelte a számot.
Értékelés: 7/10.
Fotó: RTL Sajtóklub
Tha Sudras: nagy kedvenceim, ráadásul engem az sem zavar, hogy nem mutatják meg, hogy néznek ki valójában. A számot jól eltolták, és csak ez számít. Mindenesetre kíváncsi vagyok meddig menetelnek majd, a nézők meddig szavaznak majd rájuk, hisz kevésbé tudnak velük azonosulni a kinézetük miatt, ami hosszabb távon okozhat még problémát. Mindenesetre Tóth Gabi beszólása hatalmas volt, mikor azt mondta, hogy ugyanúgy néznek ki maszk nélkül, mint maszkkal. 🙂 Értékelés: 8/10.
Fotó: RTL Sajtóklub
Ilyés Jenifer: még mindig nagyon haragszok Szikorára, amiért Jenifert hozta tovább Gwendolin helyett. Jenifer eddig sem volt nagy kedvencem, de legalább egész jól énekelt. Most viszont nagyot akart volna, ami nem jött össze: rettenetesen hamis volt, ráadásul érzelemmentes, most biztosra akart volna menni, ahogy a mentorok is mondták. Kétségkívül ő volt a leggyengébb. Ez ide nagyon kevés. Értékelés 4/10. Mégis az az érzésem, sokáig el fog majd jutni.
Fotó: RTL Sajtóklub
Kállai-Kiss Zsófi: meglepően jól teljesített most, nagy meglepetés volt. Le merem fogadni, hogy ő is sokáig bent lesz még, egyelőre nem tudom, hogy örülök-e neki vagy sem. Nem titkolom, felemás érzéseim vannak a lánnyal kapcsolatban, valóban Danics Dóra utóda: jól énekel, de érzelemmentesen, hiába próbálták azt beállítani, mekkora nyomás nehezedik most rá. Most még helye van a csapatban. Értékelés: 7/10.
Fotó: RTL Sajtóklub
Borbély Richárd: magabiztossága miatt nagyon ellenszenves velem, azonban el kell ismernem, nagyon jól előadta a dalt, kétségkívül van hangja a srácnak, ám néha az volt az érzésem, túlságosan is akarja, ami egy picit az előadás rovására ment. Ráadásul nekem nem jött át az a tűz, éppen ezért egyetértettem a mentorokkal. Kíváncsi vagyok mit fog nyújtani a jövőhéten.
Értékelés: 7/10.
Fotó: RTL Sajtóklub
Andelic Jonathan: elismerem, hogy van hangja Jonathan-nak, amivel bánni is tud, de nekem nem szimpatikus és kész. Az eheti előadása sem győzött meg, bár ez nem csak az ő hibája, hisz maga a dal nem tetszett, ehhez képest Jonathan egész jól előadta. Szerintem ő is sokáig a versenyben lesz még. Értékelés: 7/10.
Fotó: RTL Sajtóklub
Spoon: nagyon szimpatikusak a fiúk, eddig mindig jó dalokat adtak elő, az eheti azonban nem nagyon tetszett. Most nagyon érződött az, hogy a frontembernek nagyon magas a hangja, ami helyenként nagyon a hátrányukra vált, a közös éneklős részek voltak a legjobbak. Remélem jövőhéten már jobbak lesznek, és azt a formájukat hozzák majd, amit eddig megszokhattunk tőlük. Értékelés: 6/10.


Fotó: RTL Sajtóklub
Horányi Juli: imádom Julit. Annyira jól állnak neki ezek az érzelgős dalok, hogy az valami hihetetlen. Ráadásul még a hangszínét is imádom. Nem volt itt semmi probléma, zárójelesen pedig megjegyezném, hogy a választott dal nagy kedvencem. 🙂 Azért arra kíváncsi vagyok, hogy vajon a más típusú dalok is jól állnának neki? Remélem sokáig versenyben marad még.
Értékelés: 9/10.
Fotó: RTL Sajtóklub
Szabó Richárd: különösebb bajom eddig nem volt Ricsi bácsival, leszámítva azt, hogy nagyon nyomatták a bulvárt az ő részével, de az sosem volt kérdés, hogy van hangja, ráadásul a produkciói is jók voltak. De most ez valami kritikán alul volt tőle. Hamis volt, a fejhangok pedig elviselhetetlenek. Nem ezt szoktam meg tőle, és nagyon remélem, hogy a továbbiakban sokkal jobb lesz.
Értékelés: 5/10.
Fotó: RTL Sajtóklub
Benji: kétség sem fér hozzá, hogy tehetséges, és, hogy itt van a helye, mégis Gwendolin-nak jobban örültem volna. Ettől függetlenül nem neheztelek Benji-re, hogy ő jutott be, a közönség akarta így, és én örülök is neki, hogy itt van. Ezzel a produkcióval pedig be is bizonyította, hogy okkal szavaztak neki bizalmat neki a nézők.
Értékelés: 9/10.
Fotó: RTL Sajtóklub
Tóth Andi: hihetetlen mennyire temperamentumos ez a 16 éves lány. Már ezzel megkedveltem őt, és a hangja csak tetézi ezt a szimpátiát. Amit meg a színpadom művel, az valami elképesztő, természetesen pozitív értelemben. 🙂 Remélem, hogy nagyon sokáig elvezhetjük még a produkcióit. Mondanom sem kell, ezt a dalt is nagyon jól eltolta, le a kalappal. 🙂
Értékelés: 9/10.
Fotó: RTL Sajtóklub
Nagy Richárd: ahogy a Megasztár 6 esetében, itt is e legjobban hagyták a legvégére. Már tavaly is nagyon imádtam Ricsit, ráadásul az eltelt egy évben még jobb lett. Látszik rajta, hogy nagyon akarja ezt a srác, ráadásul minden porcikája tehetséges, imádom a hangszínét. Le a kalappal előtte, nagy respekt a magyar dal miatt. Kis időbe beletelt, mire felismertem a dalt, elképesztő lett ez a feldolgozás. Ráadásul még magát kísérte a zongorával. Az est legjobb produkciója. 
Értékelés: 10/10. Hajrá, Ricsi!
Sajnos Jenifer megúszta a párbajt, így ahogy már írtam Bella és a Pálinka Republik párbajozott. Mindkét párbajdal jó volt, Belláé jobban tetszett, kétségkívül jobb volt, mint a rendes produkciója, mégis még az az érzésem, több van még a lányban, amit egyelőre fél még megmutatni. A mentorok 3-1 arányban a Pálinka Republikot küldte haza, hozzáteszem nagyon helyesen. Maga Tóth Gabi mondta hogy fesztiválokra tökéletesek. Ezzel 100%-osan egyetértek, de az X-Faktor színpadára ez kevés volt.
Ezzel véget is ért az első élő adás, jövőhéten már fél órával hamarabb, 20:00-kor kezdődik, már 23:00-kor véget ér majd, szerencsére, hisz egy kicsit sok volt az, hogy éjfél után ért véget. Remélem jövőhéten még jobb produkciókat láthatunk majd, gondolok itt elsősorban Bellára, Szabó Ricsire, Borbély Ricsire és a Spoon-ra.
Fotó: RTL Sajtóklub

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük