Íme a hat kedvenc dalom az Empire második évadából

Ismét odacsapott zenei téren a sorozat.

Eredetileg öt dalt szerettem volna felsorakoztatni nektek, ám végül nagy nehezen, de hatot sikerült kiválasztanom az idei, több mint húsz dalból. Míg a történet és ezzel együtt minőség terén bizony hullámzóan teljesített a második etap, addig a zenei felhozatalban semmi negatívumot nem tudnék felhozni. Na jó, Jussie Smolett feltűnően sok dal közreműködésében vett részt, de mivel az általam reprezentált hat alkotásból négyben is megtalálható/hallható, ezért ezt is inkább csak amolyan zárójelként jegyezném meg.

De nem is szaporítom tovább a szót, inkább jöjjenek az általam legjobbnak tartott második évados dalok:

#6. Jamila Velazquez, Raquel Castro and Yani Marin – Crown

Azt mondtam már, hogy mennyire szeretem a sorozat mellékszereplőit? Ez alól Laura és az együttese sem kivétel, akiket szívesen megismertem volna jobban is, de sajnos csak pár percnyi játékidő jutott rájuk az epizódok alatt, és nem valószínű, hogy a harmadik évadra visszatérnének. Mindenesetre a daluk kellően üdítő volt ahhoz, hogy helyet kapjon a listán.

#5. Bozeman – Hourglass

Sajnálom, hogy Veronika Bozeman csak epizódszereplőként funkcionál a sorozatban, és akkor is csak kb egy-egy dal erejéig látható, de basszuskulcs, ezek a dalok annyira isteniek. Csakúgy mint tavaly a What is Love, úgy idén a Hourglass is csodálatosra sikeredett, ráadásul remekül bele tudták illeszteni az epizódba. Veronika igazi kincse a shownak, remélem minden évben számíthatunk majd a jelenlétére.

#4. Jussie Smolett and Yazz – Good People

Őszintén szólva, első blikkre a Good People egyáltalán nem emelkedik ki a sorozat többi dalától, mégis nagy érzelmi töltettel ruházták fel a készítők, amiért a megfelelő epizódban és helyzetben sütötték el. Ennél többet sajnos nem árulhatok el, mert akkor már nagyon spoileres lennék, legyen elég annyi, hogy bizony én is elmorzsoltam néhány könnycseppet…

#3. Jussie Smolett – Hemingway

Sajnos a sorozatban csak egy minimális taktus erejéig került előadásra Hemingway, pedig véleményem szerint ez lett idén Jussie Smolett legjobb szóló dala, még a Pepsi reklámhoz készült különleges egyvelegnél is sokkal jobban lenyűgözött. Ennek talán köze lehet a különleges, Gospel kórusra hasonlító háttér énekeseknek is, a lényegen úgysem változtat: imádtam, és kész. Érdekességképpen pedig megjegyezném, hogy Jussie élőben is előadta a dalt, ami az áthangszerelés miatt nekem már kevésbé jön be, azért itt megtalálhattok.

#2. Terrence Howard, Jussie Smollett and Yazz- Chasing Sky

Idén végre kaptunk egy családias dalt, ami szerintem maga lett a tökély. A legjobban a különleges dallamvilága jön be, főleg a dal felvezetése ami valami isteni lett. Már rongyosra hallgattam, mégsem untam még meg, olyannyira nem, hogy egy darabig szerintem a lejátszólistámon fog szerepelni.

#1. Jussie Smollett Snd Alicia Keys – Powerfull

Óriási meglepetés volt számomra Alicia Keys felbukkanása, aki minden szempontból zseniális duettet tolt el Jussie Smollettel. Bár már egy ideje parkolópályára tettem a dalt, mindenképpen megérdemli az első helyet, hiszen ezt hallgattam a legtöbbet a második évad zenei felhozatalából. Talán még a második évad értékelésének írása közben is ez ment. 🙂

Ez volt tehát az én TOP6 dalom, remélem a harmadik évad végén is jelentkezhetek majd egy ilyen poszttal.

empire-s02-music

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük