Witches of East End: Az első évadról

Összességében nem volt rossz az évad, de egy picit csalódtam a sorozatban.


Az eddig látott pilotok közül ez volt a legjobb, és a második rész is megtartotta a kellő izgalom faktort, ahogy a bevezető epizód. Aztán egy picit lelassult a történet, majd az utolsó 4-5 epizódban újra felgyorsult. Mitológia terén nagyon keveset kaptunk, ami engem bosszant, a szerelmi háromszög egyáltalán nem ment az agyamra, sőt tetszett is. A színészekkel nem volt gond, a karakterekkel már annál inkább.


Spoileresen folytatom a továbbiakban.

Történetileg nem sokat haladtunk előre, tulajdonképpen annyi pozitívum volt, hogy megtudtuk ki a főgonosz, majd sikerült megölniük Penelope-t. Illetve pozitívum még, hogy megismertük a lányok apját, valamint megtudtuk, hogy van egy bátyjuk is. Mikor eltűnt a fal, amit elválasztotta a Földet Asgard-tól valaki megjelent ott, szerintem Frederique lesz, legalábbis neki örülnék a legjobban.

Mitológia terén sem tudtunk meg sokat, amit nagyon sajnálok. Remélem ez a második évadban változni fog. Ami külön öröm, hogy próbáltak elvonatkoztatni a Charmed-től, és más fajta bosziságot mutatni, ami tisztelendő dolog, de akkor a ház annyira Halliwell-es. 🙂

A legtöbb karakterrel nem volt gond, a kedvencem egyértelműen Wendy, de Ingird-el nem tudtam kibékülni. Olyan gyorsan túllépett a szerelme halálán, valamint egyszer utál varázsolni, egyszer meg élvezi. Döntse már el, hogy mit akar.

A színészekkel nem volt bajom, sikerült hozniuk azt a formát, amit az első két részben is hoztak. Habár egyszer-kétszer nehezemre esett elhinni, hogy Penelope a főgonosz, máskor meg remekül hozta a karaktert.
A finálé, pontosabban az utolsó két rész nagyon mozgalmasra sikeredett: Penelope halott, így Dash és Kilian visszakapta az erejüket, Dash pedig alaposan eltángálta a bátyját, majd eloldozta a hajót, és az eszméletlen Kilian elhajózott. Tetszett a pálfordulás a testvéreknél, mert ugyebár az elején Kilian tűnt a rosszfiúnak, Dash pedig a jónak, ez a fináléban az ellentettje lett.

Hogy mit várok a folytatásban?
Remélem Kilian-nak nem történt komoly baja, és végre együtt lehet majd Freya-val. Remélem a második évadban többet megtudunk majd a mágiáról, és erre sok esély van, köszönhetően a fal leomlásának. Kiváncsi vagyok mi lesz Dash-el, hisz újból megérintette azt a halálos valamit, így valószínüleg meg fog halni. Ja és arra is kíváncsi vagyok, hogy Dash és Kilian, hogy fog megbarátkozni azzal, hogy most már ők is boszorkányok.

Értékelés: 7.5/10
Azért adok csak ennyi pontot, mert hiszem, hogy a második évad sokkal jobb lesz. Remélem nem kell csalódnom majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük