Veszélyes vizekre eveztetek, avagy kasza közelbe került sorozataim…

Van még itt miért izgulni.

Alig egy hónap múlva itt az upfronts időszaka, amikor is az öt országos amerikai televízió kiteríti lapjait, vagyis közhírré teszik mégis melyik sorozatuknak szavaztak bizalmat a soron következő évad berendelésével, és melyekre nem tartanak már igényt, vagyis elkerülhetetlenül lecsap rájuk Demoklész kardja. Persze a legnézettebb szériák többségénél nincs ok az aggodalomra, hiszen vagy evidensnek tűnik vagy pedig időközben már hivatalosan is berendelték a folytatást, akadnak azonban olyan szériák is, amelyek sorsa egyre inkább sajnos a kasza felé billen…

Most összeszedtem 5+1 olyan általam igencsak favorizált sorozatot, amelyek a maguk módján olyan szinten hozzám nőttek már az eltelt évek során, hogy bizony fájó lenne számomra, ha nem lenne folytatás.


2 Broke Girls (Az élet csajos oldala)

Nézettség szempontjából egyértelműnek tűnne a folytatás, hiszen a CBS kínálatát nézve erősen a középmezőnyben foglal helyet, ebben az esetben azonban azt a tényt is mérlegelnie kell a csatornának, hogy mivel koprodukcióban készülvagyis mindenféle bevételen meg kell osztoznia a gyártóval, ami jelen esetben a WB – megéri-e nekik berendelni a hetedik évadot. Őszintén bízom benne, hogy végül megmenekül a show, pláne annak fényében, hogy a már leköszönt hatodik évad utolsó része elvileg nem funkcionált sorozatzáró epizódnak, márpedig egy hat éve képernyőn lévő sorozat megérdemelné a méltó befejezést. Ha pedig már valóban nem számol vele a csatorna, akkor a Mike és Molly-hoz hasonlóan legalább egy 13 évados lezáró évad berendelése mindenképpen szép gesztus lenne.


iZombie

A CW több éve futó szériái közül egyedül csak az iZombie illetve a The Originals sorsa kétséges. Sok fórumon olvastam már sokfélét ezzel kapcsolatban, egyvalami azonban mégiscsak közös volt a legtöbb helyen, amellyel én is valamilyen szinten egyet értek, mégpedig, hogy a két széria közül csak az egyik menekülhet meg. Nézettség szempontjából egyelőre a New Orleans-i vámpírjaink teljesítenek jobban, igaz csak egy hajszálnyival, ráadásul teszi mindezt egyedül, mindenféle felvezetés nélkül, míg az iZombie a The Flash után kerül képernyőre, ami a csatorna legnézettebb sorozata!


Quantico

Szegény Quantico, már azt követően megzuhant a nézettsége, hogy az ABC tavaly márciusban berendelte a második etapot, amely viszont olyan elfogadhatatlan számokat produkált vasárnap esténként, hogy hétfő estére száműzték, ám sajnos itt sem hoz túlságosan combos számokat, így egyre valószínűbb a kaszája. Pedig a készítők mindent megtettek a nézők megtartásáért, még a két idősíkos történetmesélést is befejezték, és a romantikus szálak is nagyobb teret kaptak, mégsem sikerül a lejtmenetet megakadályozni. Öröm az ürömben, hogy bár cliffhangert fog tartalmazni az évadzáró epizód, mégis ha a csatorna végül mégsem kérne a folytatásból, akkor kivágják ezeket a bizonyos jeleneteket, tehát fog kapni valamiféle lezárást.


The Originals (A sötétség kora)

A legkülönfélébb információkat a The Originals kapcsán lehet olvasni. Egyesek szerint ugyanis a The CW vezetősége nem nagyon bízik abban, hogy képes helytállni a TVD nélkül, ehhez képest a sorozat kreátora, Julie Plec nemrég elhintette, hogy dolgozik egy esetleges újabb spin-offon, amelyben a Vámpírnaplók illetve a The Originals karakterei egyaránt feltűnhetnek. Májusban majd kiderül, hogy mindezekből mi bizonyosul igaznak, az viszont biztos, és ezt maga a csatorna elnöke, Mark Pedowitz jelentette ki, hogy csakis a nézettség fogja eldönteni a sorozat sorsát. Egyelőre egészen elfogadható számokat hoz hétről-hétre, úgyhogy bízzunk a legjobbakban.


Timeless (Időutazók)

Amilyen elfogadhatóan startolt el az NBC időutazós szériája, nos, annyira megkérdőjelezhetően búcsúzott februárban az első etap. Megmentésére adhat okot azonban az a tény, hogy az ezt követően indult újonc sorozatok sem teljesítettek sokkal jobban, sőt a Doubt például már a premierjével elhasalt, így én látok még halovány esélyt arra a bizonyos második évadra. Nagyon örülnék, ha a csatorna fejesei is látnának még fantáziát a sorozatban, már csak azért is, mert kicsit bosszantanak azok a fránya nyitva hagyott kérdések…


+1 Modern Family (Egy rém/Modern család)

Kissé kakukktojásnak tűnhet a Modern Family ezen a listán, hiszen az ABC legnézettebb sorozatáról beszélünk, ám a sorsa még mindig kérdéses, az ok pedig pofonegyszerű: a színészek szerződése rövidesen lejár, éppen ezért a csatorna jelen pillanatban is tárgyalófélben van velük, hogy minden adott legyen arra a bizonyos kilencedik évadra. Az pedig már csak hab lenne a tortán, ha netalántán Adam Devine-l is sikerülne megegyezni, aki jelen álláspont szerint a mostani nyolcadikban sajnos egy részben sem lesz jelen.

Én ezek miatt a sorozatok miatt aggódok a leginkább, hozzászólások formájában pedig nagyon szívesen várom a ti listátokat is! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük