Első körben: Filthy Rich (Piszkosul gazdagok)

Jobbra számítottam, ám mégsem adom fel a reményt.

Bár sosem néztem a Szex és New Yorkot, csak az “előzménysorozatát” a The CW-n sajnos csak két évadot megélt Carrie naplóját, mégis ott nagyon megszerettem magát Samanthát. A kultikus sorozat részletei alapján pedig Kim Cattrall annyira zseniálisan hozta a karaktert, hogy gondoltam az előzetes alapján az új sorozatában a Filthy Rich-ben is biztosan hasonlóra számíthatok majd tőle. Ám látva az első két részt, nos sajnos azt a konzekvenciát kellett levonnom, hogy Margaret mérföldekkel messzebb áll Samanthától. De tulajdonképpen nem is karakterrel, hanem magával a sorozattal van bajom. Mindenesetre a bizalmat mindenképpen megkapja tőlem, már csak azért is, mert függetlenül attól, hogy az idei (2020-2021-es tévés) évadban debütált a Filthy Rich a FOX képernyőjén, már rég megkapta a kaszát, így biztosan nem lesz belőle második évad.

A sorozat középpontjában a Monreux család áll, akik nagyon keresztény értékrend szerint élik a mindennapjaikat, hovatovább erre ráhúztak egy egész vállalkozást is, kezdve egy vallásos csatornán át a weboldalukon elérhető termékeken át a különböző részvényekig. Egyszóval nagyon megy a parasztvakítás a külvilág felé, holott a család egyes tagjai nem feltétlenül élnek erkölcsös életet, főleg az egész vállalkozást kézben tartó családfő, Margaret férje, aki egy nap súlyos repülőgép balesetet szenved, és csak ezután derül ki, hogy a két gyermekén túl törvényen kívül született még további három, akik szintén igényt nyújtanak be a jussukért…

Bár vannak egészen jó megnyilvánulásai is a sorozatnak, Margaret és Ginger adok és kapok cicaharcait például különösen szeretem, és örülök annak, mert általuk erős női karaktereket mutat be a sorozat, hovatovább egyértelműen Margaret a legnagyobb mozgatórugó a sorozatban, azt azért mégiscsak be kell látni, hogy kőkemény guilty pleasure a Filthy Rich, és nem éppen a legjobb értelemben. Mert igen, ráagattam már például a Shadowhuntersre is ezt a jelzőt, különösen az első évadára, vagy éppen a Glee és a Vámpírnaplók is idetartozott már az utolsó éveikben, de mégis akadtak olyan szerethető részei, amiért bármikor tudnám ajánlani ezen sorozatokat akár az ismerőseimnek is. A Piszkosul gazdagok azonban szerintem már átlépett egy olyan szinten, ami miatt már nem feltétlen tudnám ajánlani sem a barátaimnak sem a blog olvasóinak feltétlenül, maximum csak egy szűk körnek, akik szeretik az ilyen fajta sorozatokat.

Tovább rontja a helyzetet az a tény, hogy Margaret, Ginger, és a család jóbarátján, Franklinen kívül a többi szereplő eléggé érdektelennek és kétdimenziósnak tűntek, nehezen tudom elképzelni, hogy tudnak még meglepést okozni a későbbiekben. Egyes egyedül még Margaret fiát egyértelműen kihasználó felesége Becky és annak testvére Paul atya mutatott jeleket arra, hogy hátsó szándékkal csapódtak a családhoz, illetve még magára Ericre is azt mondom, hogy elfér a képernyőn, de a húga Rose például egyesen irritál.

Ami a folytatást illeti, az első rész végén bemutatott csavar okozhat még galibát, illetve a pilot elején bemutatott négy hónapos időugrás során bemutatott házfelégetés is bizalomra ad okot a számomra, hogy még bőven fejlődhet tovább a sorozat, én pedig nagyon remélem, hogy tényleg így lesz. Margaret és Ginger további magánakcióra pedig már most nagyon kíváncsi vagyok, van egy olyan érzésem, hogy nem fognak ők csalódást okozni, már csak miattuk megéri kitartani a sorozat mellett.

Értékelés: 6/10.

Általában szeretem a csajos sorozatokat, de a Filthy Rich már nekem is túl csajos volt. De én még nem adom fel a reményt, már csak Kim Cattrall miatt sem, különben is csak 10 epizódos az egész sorozat, amelyből kettőt már láttam is, és amíg arra várok, hogy a Prime befejezze a Grace klinika tizenkettedik évadát, talán jó kis unaloműzőnek fog bizonyulni a Piszkosul gazdagok, ami szintén a Prime-nak köszönhetőn már szinkronosan is elérhető a teljes sorozat. Oh, és nem elfelejtkezve az ajánlásról, elsősorban azoknak tudnám javasolni, hogy próbálkozzanak be a sorozattal, akik pár éve ráharaptak a The CW-n azóta is töretlenül képernyőn lévő Dynasty-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük