Első körben: Son of Zorn

Ennyire minősíthetetlen pilotot már rég nem láttam!

A fantasztikus This is Us első része után után igen jó kedvel vágtam neki egy újonc komédiának, amiben az egyik főszereplő ugyebár egy animált figura. Gondoltam ebből csakis valami jó sülhet ki, pláne ha még a csodálatos Cheryl Hines is az állandó szereplők táborát erősíti, aki a Suburgatory által már bebizonyította, hogy mennyire vicces is tud lenni. Gyerekek, hogy én mekkorát tévedtem… A húsz perc alatt konkrétan egyszer sem nevettem fel, és végig az járt a fejemben, hogy a francba engedhették ezt képernyőre?

son-of-zorn-pilot-02

Az alapsztori a következő: adott egy (animált) harcos, aki egy távoli szigeten harcol csapatával a gonoszok ellen, ám egy nap rádöbben, hogy semmiféle kapcsolatot nem alakított ki a már-már felnőtt fiával, akit legutóbb egy évtizede látott. Éppen ezért úgy dönt, hogy hazatér Kaliforniába, hogy helyre hozza a dolgokat, ehhez pedig be kell illeszkednie az itteni közegbe, ami egyáltalán nem egyszerű számára, hiszen eddig az élete csakis a harcokból állt.

Vígjáték ide vagy oda, a karakterek rendkívül sótlanok, és egyben egydimenziósak, akikben őszintén szólva egyáltalán nem látok fejlődési lehetőséget. Míg a legtöbb szereplő a szódával elmegy kategóriát képviselik, addig a főszereplő kamasz srác rettentően irritáló egy figura volt a számomra. Ez azért nem kis probléma, hiszen a folytatásban valószínűleg sok jelenetben benne lesz, ráadásul hozzá kötődik az epizód végén belebegtetett kissé rejtélyes vonal is, ami bár kicsit meglepett, de nem annyira, hogy feltétlenül megnézzem a második részt.

Figyelem! Kissé spoileres leszek az utolsó szegmensben!

son-of-zorn-pilot-03

Tulajdonképpen még a semmilyen poénokon és az irritáló karakteren is túl tudnám tenni magam, de az eszeveszett gyilkolásokat már nem vagyok hajlandó elviselni. Még a szigeten történt harcokat meg is értettem – bár amikor az egyik harcos gyereket kettévágták kicsit sokkolt a jelenet – de a madár megölése már kiverte nálam a biztosítékot. Nekem ez a jelent már túlment minden ízlés határán, még annak ellenére is, hogy a madár ugyebár egy animált figura volt. Ennél a pontnál pedig véglegesült bennem a tudat, hogy nem fog több esélyt kapni tőlem a sorozat…

Értékelés: 2/10.

Én még sosem csalódtam ekkorát egyetlen sorozatban sem. Eredetileg csak egy pontot adni, de Cheryl Hines miatt kap még tőlem +1 pontot. A Son of Zorn tehát nálam tehát csúnyán leszerepelt, a folytatásból pedig köszönöm szépen nem kérek. Egyelőre elég vegyes fogadtatás fogadta a sorozatot a tengerentúlon, én nem bánnám ha végül megbukna, és Cheryl jövőre egy sokkal jobb szériával térne vissza a képernyőre.

Son-of-Zorn-pilot-01

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük