Sztárban sztár 2016: Íme a négy döntős legjobb átalakulásai!

Mind a négy döntősnek voltak nagy pillanatai.

Bár nagyon szerettem volna még egy utolsó kritikát írni a Sztárban sztár idei évadáról, de visszaolvastam a féltávnál írt értékelésemet, és a véleményem azóta sem változott: sajnos elég változatos adásokkal volt képernyőn a showműsor, az egészen elképesztő átalakítások mellett láthattunk bizony eléggé unalmas produkciókat is. Kritikát tehát már nem szándékozok írni a negyedik szériáról, a legutóbbi ugyanis tényleg jól lefedi a teljes szériára vonatkozó véleményemet, amelyet ide kattintva érhettek el.

De, hogy valamiféleképpen mégiscsak “elbúcsúzzak” az idei műsorfolyamtól – és nyugodt szívvel várhassam a gyerekváltozatának jövőhéten esedékes rajtját – gondoltam elárulom nektek, hogy a négy döntős tizennégy átváltozása közül melyek voltak az én személyes kedvenceim.

sztarban-sztar-2016-finalistak


4. helyezett: Muri Enikő

Őszintén szólva Enikő sosem tartozott a kedvenc énekesnőim közé, az ok pedig igen egyszerű: szinte egyetlen produkciójával sem tud érzelmeket közölni, ráadásul nem egyszer vettem észre, hogy kvázi kiabálva énekel. Pont emiatt nem nagyon örültem, amikor kiderült, hogy idén ő is ringbe száll Az év legsokoldalúbb előadója címért, utólag viszont már egyáltalán nem bánom, hiszen sikerült néhány emlékezetes produkciót nyújtania, mint például Beyoncé ikonikus dalával. Számomra mégis egyértelműen Pásztor Anna dalával érkezett meg a műsorba. Ekkor fedeztem fel a legtöbb érzelmet Enikőben, éppen ezért választottam ezt mint a legjobb produkcióját, és ütötte ki a nyeregből a Csipával előadott duettjét, amikor is Tóth Gabiként nyújtott fergeteges átváltozást.


3. helyezett: Nagy Adri

A műsor idei legnagyobb meglepetése mindenképpen Nagy Adri volt a számomra, akiből a Megasztárban nyújtott középszerű teljesítménye alapján ki nem néztem volna, hogy ennyire sokoldalú produkciókkal fog szórakoztatni hétről-hétre. Bár énekhangilag nem tudott Radics Gigi vagy akár Király Linda szintjére érni, de ezzel ő is teljes mértékben tisztában volt, így igyekezett minden mást ellesni a kapott előadótól – mint például a mimikákat vagy tánctudást – , hogy valóban remek produkciókat nyújtson a tíz hét alatt. Nem volt könnyű kiválasztani csupán egy produkcióját, hiszen Eminemként is zseniálisan helyt ált, végül mégis a Ricky Martinként való színpadra lépését választottam, ugyanis az éneklés mellett zseniálisan hozta a latin énekes táncmozdulatait is.


2. helyezett: Kocsis Tibor

Piszkosul nagyot csalódtam Kocsis Tiborban, akit anno nagyon szerettem az X-Faktorban. Egy ilyen énekhang mellett, amit Tibor birtokol, sokkal nagyobb kaliberű és szórakoztatóbb átalakulásokra számítottam, ehhez képest majd minden produkcióját a saját hangján adott elő. Ez alól egyedül a Cherként előadott If I Could Turn Back Time c. dal a kivétel, ahol rettentően jól leutánozta az énekesnő hangszínét. Ezen kívül még a fináléban előadott Kis Grofós duettjét tudtam nagyon díjazni, és ezzel kb. ki is merült.


1. helyezett: Veréb Tamás

Szívesen mondanám, hogy az idei széria legnagyobb felfedettje számomra is Veréb Tamás volt, de ez nem lenne igaz, hiszen már akkor ismerős volt számomra a srác, amikor a csatorna leleplezte a versenyzőket. Nem kellett sokat kutakodnom ahhoz, hogy rájöjjek, ő is egy tehetségkutató műsor kapcsán debütált a televíziós képernyőn, mégpedig a The Voice első és egyetlen évadában tűnt fel. Visszanézve az ott nyújtott produkcióját bizony sokat fejlődött Tamás, olyannyira, hogy a Sztárban sztár negyedik szériájában ő nyújtotta a legminőségibb átalakulásokat, természetesen Radics Gigivel és Király Lindával karöltve. Már a legelső produkcióját is imádtam, amikor is Caramelként varázsolta el a nézőket, de a legeredetibb előadását Gáspár Laciként hozta. Hihetetlen, mennyire le tudta utánozni Laci hangszínét, konkrétan ha csak hallottam volna a dalt, simán elhiszem, hogy maga Gáspár Laci énekli. Egyértelműen megérdemelten nyerte meg végül Tamás a negyedik évadot.


Ez volt tehát a négy finalista legemlékezetesebb előadása, legalábbis számomra. Hozzászólás formájában pedig szíves örömest várom a ti listátokat is! 🙂

sztarban-sztar-2016-finalistak-02

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük