The 100: December 4-én hazánkban is elrajtol a The CW egyik legjobb sorozata!

Vasárnap startol el a sorozat, de a premier epizódok Kedd esténként kerülnek majd képernyőre!

Ahogy közeleg a December 4-e, annál több információ derül ki a sorozattal kapcsolatban, amely ugyebár RTL Spike csatornán lesz látható, akárcsak az általam szintén igencsak favorizált az iZombie is, igaz utóbbi sajnos még nem kapott pontos premier dátumot. A The 100 magyar keresztségben A visszatérők címen fog futni, ami tulajdonképpen nem is olyan rossz elnevezés, hiszen remekül lefedi az alapsztorit.

A történet ugyebár egy olyan világban játszódik, amikor is 97 évvel ezelőtt a nukleáris robbanások miatt a Föld lakhatatlanná vált, így az emberiség az űrbe költözött. Igen ám, de a Bárka erőforrásai egyre csak csökken, így a vezetőség kénytelen drasztikus döntést hozni: száz bűnözőt küldenek le a Földre, hogy megnézzék, élhető körülmények vannak-e már a bolygón vagy sem.

the-100-executes

Még több információt találhattok a szereplőkről a csatorna által kiadott szinopszisból:

A száz számkivetett között van Clarke, a Bárka vezető orvosának tizenéves lánya, Wells, a Bárka kancellárjának fia, Finn, a fenegyerek, és egy testvérpár, Bellamy és Octavia, akik a szigorú törvények miatt mindig szabálykerülőkké válnak, hogy Olivia születésének körülményeit titokban tartsák. A Bárka vezetői – Clarke özvegy anyja, Abby, Jaha, a kancellár és titokzatos helyettese, Kane – nem is sejtik, mi történik odalent a bolygón, mégis nehéz döntéseket kell meghozniuk életről, halálról, és az emberi faj fennmaradásáról. A Földön lévő száz fiatal számára az idegen bolygó titokzatos birodalom, ami az egyik pillanatban varázslatos, a következőben pedig halálos. A száz visszatérőn múlik az emberiség fennmaradása, így hát kénytelenek áthidalni a nézeteltéréseiket, összefogni, és új világot létrehozni a teljesen átalakult Föld ősi, vad, ismeretlen világában.

A premierre tehát, mint már említettem, December 4-én, vasárnap este 22:00-kor kerül sor, míg a további epizódok már kedd esténként lesznek láthatóak, szintén este tíz órai kezdéssel. Én csakis ajánlani tudom a sorozatot, ugyanis nagyon megszerettem, éppen ezért több kritikát is megtalálhattok már róla az oldalon. Sajnos a pilotról külön nem írtam, de az eddig elkészült évadokról viszont igen, így az első, második, valamint a harmadik etapról is olvashattok értékeléseket, és szerencsére hamarosan érkezik a negyedik is a tengerentúlon, egészen pontosan február 1-én esedékes a premier. 🙂

Végezetül a szinkrongangokról is olvashattok némi információt, a napokban ugyanis erről is lehullt a lepel, mégpedig a műsorvízió jóvoltából. Első ránézésre szerintem nem sikerült eltalálni a magyar hangokat az eredeti színészek orgánumaihoz képest, de persze ez még lehet jó is, hiszen például A Grace klinika esetében is vannak jókora különbségek az eredeti és magyar hangok között, éppen ezért eddig csakis szinkronosan voltam hajlandó nézni a sorozatot, ám ismerve az RTL jelenlegi műsortervét, lehet, hogy csak bepróbálkozok a felirattal. De egy kicsit elkalandoztam a lényegtől, íme tehát a The 100 főbb szereplőinek magyar hangjai:

  • Eliza Taylor (Clarke) – Molnár Ilona
  • Paige Turco (Dr. Griffin) – Orosz Anna
  • Bob Morley (Bellamy) – Szabó Máté
  • Marie Avgeropoulos (Octavia) – Sipos Eszter
  • Devon Bostick (Jasper) – Czető Roland
  • Christopher Larkin (Monty) – Baráth István
  • Isaiah Washington (Thelonious) – Kálid Artúr
  • Henry Ian Cusick (Marcus) – Széles Tamás
  • Lindsey Morgan (Raven) – Gulás Fanni
  • Richard Harmon (John) – Renácz Zoltán

The 100

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük