Spin-offként folytatódik a Roseanne, természetesen a címszereplő nélkül!

Az ABC nemrég jelentette be a sorozat folytatását.

Majdnem egy hónappal ezelőtt robbant a bomba, a Roseanne sztárjának köszönhetően, akinek a rasszista megnyilvánulásának köszönhetően az ABC végül visszavont a 11. évados megrendelést. Akkor az esetről én is beszámoltam részletesen, amelyet ide kattintva olvashattok el.

Már akkor lehetett hallani olyan pletykákat, hogy a csatorna mégsem teljesen szeretne lemondani a sorozatról, és mindent elkövetnek annak érdekében, hogy Roseanne Barr nélkül folytatódjon a show, ám mivel a jogok és a sorozat eredeti ötlete Barr tulajdonában állnak, így értelemszerűen nem lehetett olyan egyszerűen kivitelezni az egészet. Ám úgy tűnik, mégis megoldódott a helyzet, így a csatorna vezetősége pár órával ezelőtt bejelentette, hogy egy 10 részes első évaddal berendelte a sorozat spin-offját, ami egyelőre a The Conners munkacímen fut, és már ősszel képernyőre kerül, nagy valószínűséggel a Roseanne eredeti időpontjában, tehát a kedd esti 8 órás idősávban.

A spin-offra Barron kívül tényleg mindenki visszatér, vagyis John Goodman (Dan), Laurie Metcalf (Jackie), Sara Gilbert (Darlene), és Lecy Goranson (Becky) mellett Michael Fishman (D.J.) is viszontlátható lesz. Az, hogy mégis miképpen oldják meg Barr karakterének kiírását, a felvázolt alapsztori alapján könnyen ki lehet találni, ugyanis váratlan események fogják érni a Conners családot, amelynek köszönhetően olyan módon lesznek kénytelenek szembesülni a Langfordi élet mindennapos küzdelmeivel, ahogyan még soha. Vagyis nagy valószínűséggel egy temetéssel fog indulni a sorozat, de legalábbis Roseanne Conner halálával.

A közleményben egyúttal azt is hozzátették, hogy Roseanne Barr semmiféle anyagi bevételben nem részesül a spin-offal, a TVLine pedig mindezt a színésznő nyilatkozatával egészítette ki, aki állítása szerint mindenféle jogról lemondott nagyvonalúan, hogy a közel 200 fős stáb nyugodtan folytathassa a munkát, ami az ő meggondolatlan kijelentésével majdnem véget ért.

A Roseanne tehát ha picit más formában is, de folytatódik, ám arról nem szól a fáma, hogy a májusi kaszát követően hirtelen zöld utat kapó The Middle spin-offal így mi lesz a helyzet. Akkor még ugyebár nagyon gyerekcipőben járt a projekt, és éppen arról egyezkedtek, hogy mely stúdió közreműködésével gyártsák le a pilotot, ám a TVGuide szerint jól haladnak vele, és az ABC hamarosan bejelentheti a Sue központú spin-off berendelését. Bízzunk benne, hogy így lesz, elvégre a Roseanne esetében is igazuk lett. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük