Revenge (Bosszú): Az első évadról

Nagyon jól kezdett a sorozat, aztán lelassult a cselekményszál, és az évadzáró se lett az igazi.

Tibi inspiráló kritikája hívta fel rá a sorozatra a figyelmemet (ezúton is köszönöm neki), és emiatt megszakítottam a nagy Internátus darámat is. Egy hét alatt megnéztem az első évadot, és hiába lassult le Emily bosszúja, engem beszippantott a sorozat!
Az alapsztori a következő: Emily Thorne, aki valójában Amanda Clarke (Emily VanCamp) hamis névvel visszaköltözik Long Islandre, hogy bosszút álljon azokon a személyeken, akik tönkretették családját, és apja, David Clarke (James Tupper) halálát okozták. Amikor Amanda még kislány volt, az apját koholt vádak alapján elítélték terrorizmusért és hazaárulásért. Később a börtönben halt meg, soha többé nem találkozhatott lányával. Amanda körül felfordult a világ, és javítóintézetben kötött ki.
Amikor betöltötte a 18. születésnapját, Nolan Ross-tól (Gabriel Mann) megkapta az apja után járó örökségét, aki így, apja sikeres befektetéseinek köszönhetően, egyszeriben milliomossá vált. A lány ezek után felvette az Emily Thorne nevet, és elhatározta, hogy bosszút áll minden sérelemért, amit a családjának okoztak. Elsődleges célpontja Victoria (Madeleine Stowe) és Conrad (Henry Czerny) Grayson.

Spoileresen folytatom tovább. Az első négy-öt rész nagyon pörgősre sikeredett, minden részben leszámolt egy-egy ellenséggel. Azonban a következő részben más irányt vett a sztori, ugyanis a készítők belátták, hogy nem lehet minden részben tönkretenni egy személyt, mert akkor hamar elérné a célját, és egy kicsit szappanoperás feelingbe ment át a sorozat. De nekem ezzel nincs bajom, hisz régen sok telenovellát néztem, viszont ma már nem kötnek le. De ebben a sorozatban örömmel eltűröm, már csak a színészek és a gyönyörű helyszín miatt. Tetszett a csavar, hogy Emily és Amanda személyiséget cseréltek, erre nem számítottam! 🙂
A színészekkel és a karakterekkel nincs bajom, maximum Daniel (Joshua Bowman) alakítása nem tetszett, valamint hiteltelen volt a pálfordulása, hogy egyik percben még semmit sem tud a családja sötét titkairól, a másik pillanatban amikor mindent megtud hirtelen beszáll a családi bizniszbe. A többiekkel nincs bajom, Emily, Victoria és Nolan kiválóak, mind a színészt, mind a karaktert nézve. Nagyon megkedveltem Tyler-t (Ashton Holmes) is, aki mint tudjuk sajnos meghal az évad vége fele. De nagyon bejött a karakter, mindenre képes, hogy elérje a célját, Aston pedig remekül hozta a szerepet.
Az évadzáróval kapcsolatban ugyan senki sem próbálja már elhitetni velem, hogy Victoria Grayson halott. Valamint azt sem hiszem el, hogy Charlotte meg fog halni gyógyszertúladagolásban.
Végezetül meg szeretném még említeni Sammy kutyát, aki nagyon szép volt, és amikor elpusztult én is együtt sírtam Emily.vel és Jack-el.
Értékelés: 8/10
Az évad eleje 11/10 volt, igen direkt írtam 11-et. Amint tudom elkezdem a második évadot is, így az Internátus továbbra is szüneten marad, ami nem is baj, nem árt, ha egy picit pihentetem a sorozatot, mert elég hosszú egy rész.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük