Az ABC visszavonta a Roseanne berendelését a színésznő rasszista megnyilvánulását követően!

Valószínűleg már nagyon bánhatja meggondolatlan tettét.

A nagy reboot-spin-off-felélesztéses láz tavaly a Roseanne stábját is elérte, amelynek következtében 21 év után idén márciusban a tizedik évadával tért vissza az ABC képernyőjére, amely rég látott nézettségi rekordokat döntögetett. Bár az évad vége közeledtével egyre többen pártoltak el a sorozattól, amely kitartott egészen az évadzáró epizódig, ettől függetlenül továbbra is a csatorna legnézettebb sorozatai közé tartozott, éppen ezért sem volt meglepő, hogy még hónapokkal az upfronts előtt bekérte a soron következő, tizenegyedik etapot. Igen ám, csakhogy a tegnapi nap folyamán olyan félreérhetetlen kijelentéseket tett a sorozat egyik sztárja, Roseanne Barr a Twitter oldalán, amivel alaposan megpecsételte a sorozat jövőjét.

A tegnapi ominózus bejegyzésében ugyanis egyértelmű rasszista kijelentést tett Amerika korábbi elnökének, Barak Obama egykori Fehér Házi tanácsadójának, Valerie Jarrettnek, akit iráni származása révén a Muszlim Testvériség és a Majmok Bolygója “szerelemgyerekének” nevezte. A nagy felháborodást követően azóta már törölte twittjét a színésznő, és természetesen bocsánatot is kért tettétől, ám mindezt a csatorna vezetőségét már nem hatották meg, akik a mai napon elkaszálták a sorozatot, és a már berendelt tizenegyedik évados berendelést is visszavonták.

Az ABC elnöke a színésznő megnyilvánulását visszataszítónak és gusztustalannak nevezte, ami egyértelműen nem tükrözi a csatorna által képviselt értékeket, éppen ezért nem tehettek mást, minthogy egyszer s mindenkorra kaszálják a sorozatot, pedig az már a pár hete kiadott műsorrend szerint már ősszel visszatért volna, így nagy valószínűséggel a stáb már gőzerővel dolgozott a folytatáson…

Ami a csatornát illeti, teljes mértékben megértem, hogy miért döntöttek az azonnali kasza mellett, ugyanakkor abból a szempontból sajnálom, hogy egy ember miatt több ember állása is veszélyeztetve lett. Remélem mielőbb megoldódik az ő helyzetük, és fogják tudni foglalkoztatni őket más szériáknál. Ám nézettség szempontjából is fájó lehetett ez a döntés meghozatala az ABC-nek, hiszen ahogyan korábban említettem, az egyik legsikeresebb sorozatukról van szó, a vígjátékok tekintetében pedig már csak egyedül a Modern Family hoz még kiugróan elfogadható számokat, miután a szintén sikeresnek mondható The Middle a napokban ért véget. A többi sorozat eléggé középszerűen teljesít, így a csatornának igazán szüksége lenne egy aduászra, hogy a komédiablokkjuk a továbbiakban is életképes legyen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük