Régi szép emlékek: Hannah Montana [2006-2011]

Az egyik kedvenc Disney sorozatom volt.
Hihetetlen, de nyolc évvel ezelőtt kezdődött a sorozat, és immár három éve ért véget. Furcsa belegondolni, de a mai generáció már nem feltétlenül ismeri a sorozatot, nekik esetleg az Eb és a web vagy a Liv & Maddie lehet olyan kultusz sorozat, mint nekem (és a generációmnak) a Hannah Montana, vagy esetleg a Wizards of Waverly Place. Ami nem feltétlenül baj, hisz biztosan megtalálható bennük azok a rejtett utalások és tanulságok, ami a Disney csatornát jellemzi, de akkor is szerintem meg kellene nézni a Hannah Montana-t nekik is, már csak a rengeteg jó zene miatt is. 🙂
Gondolom senkinek nem kell elmondanom az alaptörténetet, hisz aki ismeri a sorozatot az tudja, hogy egy olyan lányról szól, aki kettős életet él: nappal átlagos tini, este azonban egy szupersztár, így mindkét “életből” megkapja a jó részt. Ahogy telnek az évadok, Miley úgy válik felnőtté, így természetesen a problémák is változnak, valamint a zene is. A sorozat egyik pozitívuma a sok zene, majdnem minden részben hallható legalább egy. Ha szabad ezt mondani, az utolsó évadban már olyan dalok születtek meg, amelyeknek már picit több volt a tartalmuk, mint az előzőeknek.
Miley Cyrus már az első részben elvarázsolt engem, nagyon aranyos volt, a poénok is ütöttek, főleg a testvérével, Jackson-nal való szurkálódásokat szerettem, arról pedig nem is beszélve, hogy a család tele van örültnél örültebb családtagokkal, természetesen pozitív értelemben, akik egy-egy részben felbukkantak. Az is jó volt a sorozatban, hogy nem csak egy szálra összpontosítottak, hanem több is volt, gondolok itt Jackson munkahelyére, és Rico-ra. De szerettem a közös jeleneteiket, mindig megszívatták egymást. 🙂

Nézettségét tekintve meg kell még említenem, hogy nagy siker volt az egész világban, és ez mit sem bizonyíthat jobban, mint a rengeteg koncert turné, amiről találhattok fent részleteket a YouTube-on, továbbá a nagyságrendileg nagy példányszámban eladott CD-k. Minden évadhoz külön CD-t adtak ki, nem beszélve a Karaoke-s változatokról, és a Remix-ekről. 2009-ben pedig egy egész estét mozifilmmel bővült a lista, amiben újabb dalok hallhatóak, amik természetesen egy külön CD-n szintén megjelentek. Bár a sorozatot nagyon szeretem, személy szerint a film nekem nem nagyon jött be.
Ami a színészeket illeti, szerencsére sokan eltudtak helyezkedni. Miley Cyrus a sorozat befejezte után, úgy döntött kitör a skatulyából bármi áron, és a hangsúly a bármi áron van, hisz mindenki tudja, hogy ma már a botrányhősnőként híresült el, mintsem tehetséges színésznőként. Emily Osement jelenleg az ABC Family legújabb sorozatában, a Young & Hungry-ban látható – aminek a pilotját hamarosan megtekintem – Jason Earles és Mitchel Musso pedig maradtak a Disney-nél, ám míg Jason továbbra is a Kickin’ It (Harcra fel!) sorozat főszereplője, addig Mitchel két év után elhagyta a Pair of Kings (Király páros) fedélzetét.

Értékelés: 9/10.
Mai szemmel már biztos nem szeretnék bele a sorozatba úgy, ahogy pár évvel ezelőtt, így ezt a pontszámot is a tini énem adja. Azt azért kiemelném, hogy habár voltak hullámvölgyek, főleg a későbbi évadokban, ettől függetlenül csak is pozitív emlékeim vannak a sorozatról. Miley Cyrus-t pedig nagyon megszerettem, éppen ezért sajnálom, hogy ma hol tart, remélem előbb-utóbb észbe kap, és visszatér majd a sorozatok vagy filmek világába.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük