Első körben: Manhattan Love Story

Az egész résznek feelgood hangulata volt.

A múlt héten sort kerítettem a pilot megtekintésére. Májusban azt írtam, várom a sorozatot meg nem is, azaz a várási fokom 50% volt, hisz maga az alapsztori nem volt túlságosan ütős, ám már az előzetesnek is annyira feelgood hangulata volt, amit szerencsére a teljes első rész megtartott. Azonban még mindig az az érzésem, hogy jobb lett volna, ha inkább egy film készül belőle, kitudja, hova vezet majd a folytatás. Egy biztos, maradok a folytatásra is.

A kép alatt Spoileresen folytatom tovább.

Az alapsztori nem túl sok, Dana nemrég költözött New York-ba, hogy megvalósítsa az álmát, vagyis hogy egy könyvkiadónál dolgozzon. Az elején meggyűlt a baja a kollégáival, ami okozott pár vicces pillanatot, ám a rész végén úgy tűnt, megtalálták a közös hangot, és segítenek majd neki beletanulni a szakmába. Eközben legjobb barátnője, Amy vakrandit szervez neki, férjének, David-nek az egyik testvérével, Peter-rel fog találkozni Dana, ám nem sül el valami jól a randevú. Később megbeszélik egymással, hogy békében válnak el, ám rájönnek, hogy mégiscsak szimpatikusak egymásnak, így egy második randira is elmennek.
A sorozat érdekessége tulajdonképpen az, hogy végig halljuk mit gondolnak a főhősök az adott szituációról, ami nekem nagyon bejön. Mivel vígjátékról beszélünk, így nem árulok el nagy újdonságot azzal, hogy az első rész tele volt poénokkal és vicces szituációkkal, amik valóban viccesek voltak. Na jó, nem fetrengtem a röhögéstől, de nem is ez volt a cél: megmosolyogtatott és kész. Jó volt látni péládául azt, ahogy Dana és Peter bénáznak az első randijukon. És ahogy már említettem annyira feelgood hangulata volt végig, hogy engem már emiatt megvett kilóra a sorozat. További pozitívum, hogy a főszereplőkön kívül a mellékszereplők is nagyon szimpatikusak, és tényleg csak mellékszereplők, azaz csak asszisztálnak a főszereplőinknek, amivel szerintem nincsen semmi probléma. Bár lehetséges, hogy nem ártana, ha a folytatásban egy kicsit jobban megismernénk őket.

Ha már folytatás: tényleg kíváncsi vagyok merre halad majd tovább a történet, mert most fogalmam sincs mit lehet kihozni az egészből, hisz az első rész alapozásnak jó volt, megismertük a szereplőket, valamilyen szinten még az életüket is, de ennél többet nem. Szerintem, vagyis remélem, hogy Dana és Peter munkahelyi életéből is többet kapunk majd, leginkább Dana-éra vagyok a kíváncsibb, hogyan fog alakulni a sorsa, betud-e majd illeszkedni.
Értékelés: 8/10.
Tudom, elég rövid kritika lett, de többet most nem tudok írni. Kezdésnek tényleg nem volt rossz, kíváncsi vagyok merre halad majd tovább a történet. Nézettség alapján nem valószínű, hogy lesz második évad, így ezt a 13 részt biztosan ledarálom majd valamikor, valószínűleg a téli szünetben sort is kerítek rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük