Első körben: Grandfathered (Apja, fia, unokája)

Kezdésnek egész jó volt.

Már az amerikai premierje óta kíváncsi vagyok a sorozatra, azonban magyar felirat hiányában inkább passzoltam. Tegnap azonban a hazai FOX is műsorára tűzte, így a mai nap folyamán végre én is megnéztem az első részt. Mivel a tengerentúlon elég hamar megbukott a show, éppen ezért minden rosszra fel voltam készülve, talán éppen amiatt ért meglepetésként, hogy tulajdonképpen milyen jól is szórakoztam az epizód nézése közben, annak ellenére, hogy volt itt bizony nem is kevés klisés jelenet. Én tehát biztosan maradok a folytatásra is.

grandfathered-pilot-01

A sorozat középpontjában a megrögzötten agglegény életmódot folytató Jimmy áll, aki egyik napról a másikra szembesül azzal, hogy a huszonéves, kissé kocka fia, Gerald mellett már egy ciki kis unokája is van már. Jimmy tehát nagy kihívás előtt áll, hiszen a vadonatúj családja mellett meg kell birkóznia az étterme vezetésével is, ami manapság nem olyan népszerű és felfuttatott, mint egykoron.

Szóval a történet pofonegyszerű, és az ebből adódó előre elképzelhető poénokat el is sütötték a szereplők, mégis a kínosabb fajta humorral volt teletűzdelve az  epizód, amiket én különösen szeretek. Ezzel persze nem azt mondom, hogy röhögőgörcs tört volna rám, sőt a legtöbb esetben a nevetés helyett inkább csak mosolyogtam, mégis annyira jól volt tálalva a legtöbb klisés jelenet, hogy egyáltalán nem rónám fel hibának vagy a gyengeségnek.

grandfathered-pilot-02

Bizonyára a színészek is bőven hozzátettek ahhoz, hogy ilyen pozitívan tudjak nyilatkozni a sorozatról. Eddig nem nagyon volt szerencsém John Stamos munkásságához, csupán a Glee néhány epizódjában láttam, ahol viszont egy eléggé papucs figurát alakított. Ezek után jó volt látni egy majdhogynem macsó szerepében, és különösen várom, hogy mit fog alakítani a Scream Queens második évadában, de mégsem miatta figyeltem fel a sorozatra. Számomra Josh Peck vitt mindent, aki nagy örömömre itt is egy hasonló karaktert hoz kitűnően, mint anno a Drake & Josh során. Ha mindez nem lenne elég, ráadásul még a magyar hangja is stimmel, éppen ezért hatalmas nosztalgia faktor bujkált bennem végig, de ezt igyekeztem figyelmen kívül hagyni a pontozásnál.

Ami pedig a többieket illeti, első megérzésre mindenki szimpatikusnak tűnt, ám legyünk őszinték, tulajdonképpen csak végig asszisztáltak a két főszereplőnek, és van egy olyan érzésem, hogy ez a továbbiakban sem lesz másképp, amit nagyon sajnálok. A kislány mindenesetre tündéri, és ha a Baby Daddy első évadához hasonló szituációkba keveredik majd Gerald vagy éppen Jimmy, akkor a többi szereplő háttérbe nyomása felett is hajlandó leszek kissé szemet-hunyni.

Értékelés: 8/10.

A felvázoltak alapján nagyjából a fő bonyodalmakra is fel lehet készülni a folytatásban, mint például az agglegény életmódot végül biztosan feladó Jimmy, vagy a fia kísérletei arra, hogy meghódítsa gyermekei anyját, de ezzel majd ráérek később foglalkozni. Mindent összevetve, a kiszámíthatósága ellenére nekem a pilot igenis tetszett, így a nyolc pontot mindenképpen megkapja tőlem.

grandfathered-pilot-03

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük