Hatalmas baklövést vétettek a mentorok az X-Faktor Mentorház során!

Meglepő és egyben csalódottságot kiváltó döntések születtek.

A múlt hétvégén lezajlott a Mentorház forduló, a négy mentor pedig ezúttal egyedülálló módon, együtt hallgatták meg a versenyzők teljesítményét, majd a döntésbe is besegítettek. Nos, ez a csavar szerintem igen érdekes volt, és azt hiszem nyugodtan alkalmazhatják majd a további évadokban is, viszont a módszer, ahogy a továbbjutó énekeseket kiválasztották, már korántsem volt megalapozott és szakszerű. Konkrétan a (viszonylag) jól éneklő versenyzőket kipenderítették, hogy a karakteresebb, ám sokkal hullámzóbban és egyben gyengébben teljesítőket vigyék tovább magukkal. Egyedül Radics Gigi döntött egész jó, míg a többiek eléggé megdöbbentő hoztak, különösen ByeAlex. De sebaj, legalább lesz kikért drukkolni, hogy essenek ki a leghamarabb.


ByeAlex és a lányok

A Dal egykori felfedezettje már korábban is okozott nem kevés meglepetést ebben a szezonban a (mű)balhéival, ám a mostani döntése már tényleg túl megy minden határon. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy tudta Erdős Violát választani, mondjuk Az ének iskolájában megismert Izsó Bogi helyett, hiszen az eddigi teljesítménye alapján egyáltalán nem az jött le, hogy ő mennyire tehetséges lenne, sőt a mentorházban konkrétan elvérzett, és ezt a többi mentor is próbálta ByeAlex tudtára adni, mindhiába. Ráadásul lelkileg nem hiszem, hogy hosszabb távon jót fog tenni Violának a műsor, pláne annak fényében, mennyire rosszul viseli a kritikákat. Márpedig azt tuti fog kapni a nézőktől. Serena Rigacci és Tóth Bettina viszont megérdemelte a továbbjutást, noha utóbbi nagyon nem áll közel a stílusomhoz, és tartok tőle, hogy a legtöbb magyar nem fog tudni vele azonosulni, így hamar ki fog esni. De ne legyen igazam.


Gáspár Laci és a zenekarok

Csakúgy mint az elmúlt években, úgy idén is ez a kategória érdekelt a legkevésbé. Egyetlen egy párosnak szorítottam ezerrel, méghozzá Riccónak & Claudiának, akik nagyon tehetséges előadóművészek, különösen Ricco. Claudia sajnos kissé eltörpül mellette, de amikor együtt énekelnek, akkor nagyot tudnak ütni. Ami a többieket illeti, sem a London Kids sem pedig Radio Mobster a nem váltott ki belőlem semmiféle érzéseket, ami nagy valószínűséggel betudható annak, hogy míg a London Kinds-nek a frontembere rettentően hamisan énekel, addig a Radio Mobsternek a stílusa áll távol tőlem. Szóval számomra nem sok vizet fognak zavarni. A kiesők közül talán az M&M esetében láttam volna még potenciált, akik a mentorházas teljesítményén kívül mindig olyan dalokkal álltak a mentorok elé, amitől még az én kedvem is jobb lett, nem beszélve arról, hogy énekhangilag is egészen rendben voltak.


Puskás Peti és a 25 év felettiek

Pukás Peti és a trollkodása egyértelműen a visszájára sült el, a mentorházig eljutott versenyzők többségének mára táborban sem volt sok keresnivalójuk, éppen ezért már-már szinte kínszenvedés volt végignézni ezt a szegmenst a tévé előtt ülve. Ebből adódóan szerintem nem volt nehéz dolga kiválasztania két versenyzőt, majd pedig kettőt a mentorok elé vetni. A továbbjutók közül talán Berta Daniban okozhat még kellemes meglepetéseket, bár ő is akkor volt igazán érdekes, amikor a seprűgitárjával együtt lépett fel. Bízzunk benne, hogy az élő adások alatt nem fogja otthon hagyni. Danin kívül még az operaénekes, Abaházi Nagy Lívia érdemelte meg a továbbjutást, kétségtelenül tehetséges a műfajában, az már más kérdés, hogy mennyire X-Faktor kompatibilis a stílusa. Hegedűs Péter pedig, nos, remélem, hogy ő fog elsőként kiesni, és ezzel elmondtam mindent róla, amit csak lehetett.


Radics Gigi és a fiúk

A Megasztár 6 győztese ahhoz képest, hogy újoncként volt helyen, könnyedén lepipálta a többi mentort, sőt többször képes volt rápironkodni a fiúkra, amikor már túlságosan messzire mentek volna, ettől pedig csak még nagyobbat nőtt a szememben. Gigit eddig is szerettem a tehetsége miatt, ám most már a természete miatt is. A mentorházig nyújtott teljesítménye alapján igenis bebizonyította, hogy igenis okkal kérték fel a szerkesztők mentornak. Ami pedig a döntését illeti, maximálisan egyetértek a választottjaival, még annak ellenére is, hogy Mézes Norbit nem tartom túlságosan nagy énekesnek – emberileg nincs vele bajom, de még sokat kellene fejlődnie, ahhoz, hogy az élő adásokban nem vérezzen majd el – viszont mindenekfelett karakteres, és sokkal inkább a helye van itt, mint mondjuk Hegedűs Péternek. Vele ellentétben Nagy Krisztián énekileg sokkal inkább rendben van, viszont kérdés az, hogy az attitűdje és megnyilvánulásai alapján mennyire lehet majd vele együtt dolgozni. Végül, de nem utolsósorban a mezőny egyik legkiemelkedőbb versenyzője Gulyás Roland, aki rettentő tehetséges, és tavaly óta valóban érezhető a fejlődés, mégis az igazat megvallva engem eddig egyetlen előadásával sem sikerült megérintenie igazán. Mindig hiányoltam egy kis pluszt, ami remélhetőleg az élő showknál már jelen lesz.

Kialakult tehát talán az eddigi legmegosztóbb avagy leggyengébb TOP12-es mezőny, akik közül Serena és Gulyás Roland biztosan a fináléig menetelnek majd, és szerintem közülük fog majd kikerülni a végső győztes is. Hacsak a többiek nem fognak hatalmas meglepetést okozni, amit őszintén kétlek… Persze én lennék a legboldogabb, ha végül pozitívan csalódnék, de inkább maradjunk realisták, aztán majd meglátjuk, hogy mit hoznak az élő adások.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük