Karantén üzemmódba kapcsol az RTL – biztos ez a legjobb döntés?

Nem feltétlenül értek egyet a közlés módjával sem.

Embert próbáló időszakba csöppentünk sajnos a járvánnyal, és kitudja még hol a vége. A korona vírus kétségtelenül mindenhol hatással van, ahogy a televíziózásra is, a szakemberek ugyanis a reklámpiac összeomlásától tartanak, ami bizony leginkább a kereskedelmi csatornákat viselhetik meg a legjobban. Valószínűleg ez is közrejátszik az RTL Magyarország drasztikus döntésében, ami alapjaiban változtatja meg jövő héttől a hétvégi műsoridőt, hiszen a járvánnyal kapcsolatos műsorokat fognak ezentúl az RTL Klub képernyőjére tűzni, a sorozatok rovására…

Ettől a héttől ugyanis szombat esténként a Made in Karantén c. szórakoztató show-műsornak titulált műsor fogja váltani A Tanár harmadik évadát, míg vasárnap a vadonatúj Apatigris vígjátéksorozatot a Maradj haza magadnak!, illetve a Segítség! Itthon vagyok! váltja. Előbbi egy reality sorozat lesz, tehát hasonló doku realityre számíthatunk majd, mint a TV2-es #maradjotthon, de megpróbálja majd viccesebb formátumra venni, míg utóbbit magyar sitcom sorozatként aposztrofálták, A mi kis falunk készítőitől.

A hirtelennek tűnő döntésre a csatornának több magyarázata is van. Először is tartanak attól, hogyha sokáig elhúzódik a járvány, akkor a tervezettnél csak jóval később indulhat be újra a forgatás a napi és heti sorozatok esetében, így őszre kvázi premiertartalom nélkül marad a csatorna, így próbálva tartalékolni A Tanár és az Apatigris is csak majd az ősz folyamán kerül majd leghamarabb vissza az RTL képernyőjére. Ezt a magyarázatot valamilyen szinten még meg is érteném, ha közben nem kerülnének fel a premier epizódok az eredetileg tervezett tévés időpontokban az RTL Most+ platformra, így aki akarja úgyis megnézheti ott, vagy kicsivel később az interneten, így az őszi tévés premier már nem is lesz annyira premier.

A másik indokot pedig a 24.hu-nak nyilatkozta az RTL vezetősége, amelyben azt írták, hogy a csatorna igyekszik reagál a kialakult helyzetre és olyan aktuálisabb műsorokat képernyőre tűzni, amelyek szerintük jobban érdekelhetik a nézőket. Na és ez az amit már az én gyomrom sem vesz be. Persze megértem én, hogy a jelentős bevételkiesés miatt kénytelenek egy kicsit spórolni, és gondolni kell a jövőre is, mert az már most biztos, hogy nemfognak tudni annyi műsort legyártani amennyit ősszel szerettek volna képernyőre tűzni, így nem árt tartalékolni, de ezt már akkor is úgy érzem, hogy hol tudnának minél több bőrt lehúzni az emberről. És most persze jöhettek azzal, hogy nem kötelező tévét nézni és akkor minek akadok fent az ilyeneken, amelyet valószínűleg nem is tettem volna meg, ha nem a sorozatok rovására ment volna.

Azt már korábban is mondtam, hogy mennyire szeretem Nagy Ervin sorozatát, A Tanárt, amely harmadik évadára nyolc hónapot kellett várni, erre egy epizód után leveszik a képernyőről. És most mondhatnánk azt, hogy az utolsó pillanatban hozott döntés áldozatává vált a sorozat, de szerintem ez egy nagyon is tudatos döntés volt, és legalább már egy pár hete tudták, hogy ez lesz a műsorstruktúrájuk, hiszen egy sorozatot és reality legyártásanak a folyamata sem perc, függetlenül attól, hogy a színészek saját maguk rögzítik majd a jeleneteket, mégiscsak le kellett szerződtetni őket és a többi, szóval értitek mire próbálok célozni. Ám mégis az utolsó pillanatban vártak a közléssel, hiszen a sajtó részére fenntartott Sajtóklubbon is csak szombaton illetve vasárnap változtatták meg a műsorrendet. Én tehát nem érzem fairnek a sorozatok rajongóival szemben, ezért is döntöttem úgy, hogy inkább kiírom magamból. Mindettől függetlenül a Segítség! Itthon vagyok!-ra jómagam is kíváncsi vagyok, hiszen szeretem a vígjátékokat, szóval nem feltétlenül az új tartalmakkal van bajom, hanem inkább a mennyiségükkel és ahogy leközölték a változtatásokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük