Colton Haynes őszintén vallott mentális betegségéről!

Ma már bátran vállalja önmagát.

A színész rajongói valószínűleg érthetetlenül álltak az esethez, amikor 2015-ben úgy döntött, elhagyja az Arrow fedélzetét. Azóta persze többször is beszélt a döntésének okairól, amely többek között a mentális betegségének és a valódi kilétének titkolása miatt volt köszönhető. A helyzet tavaly év elején érte el a tetőfokát, amikor egy korábbi tumblr posztra való reagálása miatt ismét előtérbe kerül szexuális orientációja, mindez pedig rásegített a betegsége súlyosbodására, éppen ezért 3 hónapra önként vonult be egy rehabilitációs központba, majd miután kijött, végre képes volt szembenézni önmagával, és bevallotta másságát a rajongóinak is.

“Teljesen ledöbbentem. Nem voltam felkészülve a média reakciójára. Kommentálnom kellett volna vagy kiadni egy nyilatkozatot, de nem álltam készen rá. Nem éreztem úgy, hogy bárkinek bármivel tartoznék. Azt hiszem, egy idő után mindenkinek meg kell hoznia ezeket a döntéseket, és én most jutottam el idáig. Úgy éreztem, hogy becsapom az embereket, ha nem mondom el mindazt, amit már el kellett volna mondanom.” – nyilatkozta akkor.

Azóta a magánélete végre évbe ért, olyannyira, hogy a virágkötőként dolgozó Jeff Leatham már meg is kérte a kezét, sőt mi-több, még ebben a hónapban egybe is fognak kelni! Talán ennek is köszönhető, hogy most már egyre többet foglalkozik azzal, hogy visszatérjen a szakmájába, a Teen Wolf mellett ugyanis a A zöld íjász héten debütáló hatodik évadában is látható lesz majd, a Ryan Murphy által jegyzett American Horror Story hetedik eptapjában pedig huzamosabb ideig jelen lesz. De a filmektől sem zárkózik ám el. Mi sem bizonyítaná ezt jobban, mint az a tény, hogy Becky Albertalli nagysikerű könyvnének filmadaptációban, a Love, Simonban kapott egy kisebb ám annál nagyszerűbb szerepet. (A könyvet egyébként sok szeretettel ajánlom figyelmetekbe, Simon és a homo sapiens lobbi néven érdemes keresni.)

Tegnap volt a Lelki Egészség Világnapja, aminek apropójából Instagram oldalán még több részletet árult el a színész betegségével kapcsolatban. Ezt én megpróbáltam lefordítani a közepes angol tudásommal, remélem nem fordítottam félre nagyon semmit sem, a lényeg átjön majd nektek. Az eredeti posztot ide kattintva érhetitek el.

“Ez egy fotó, amelyet egy hónappal ezelőtt magamról készítettem, amikor is eljutottam egy olyan ponthoz, amikor már fogalmam sem volt arról, hogy mit kellene tennem. Az ágyban feküdve mindenféle ok nélkül csak sírtam és pánikoltam 3 héten keresztül, pedig a magánéletem és a karrieren éppen a csúcson volt. Már beszéltem erről korábban, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy segítséget kérjünk akkor, amikor rosszul érzed magad, vagy a legsötétebb pillanatot éled át. Ötödikes korom óta küszködöm szorongással és depresszióval, és ez nem olyan, amin túl teheti magát az ember bármilyen kezezés nélkül. Én tudom, hogy sok ember nem érti meg a mentális betegségeket és hajlamosak drámainak titulálni az ebben szenvedi embereket, de ez egy olyan kémiai egyensúly állapot, amellyel senki sem akar megküzdeni. Egyáltalán nem egyszerű. Éppen ezért szánjunk néhány másodpercet arra, hogy elérjük azokat az embereket, akiknek segítségre van szükségük illetve azokat is, akik csupán beszélgetni szeretnének erről, vagy esetleg néhány bátorítást szeretnének kérni. Egy kis szeretet egy hosszú út megtételére elég. Küldöm szeretetemet a túlélőknek és a betegséggel küszödő társaimnak is… Nem vagytok egyedül. ❤️❤️❤️

Kétségtelenül nagyon inspiráló és figyelemreméltó az üzenete, és ettől csak még szimpatikusabbá vált számomra a színész. Remélem több epizód erejéig bújik vissza Roy Harper bőrébe, vagy ha mégsem, akkor az American Horror Story-t követően hamarosan egy másik sorozat állandó szereplője lesz ismét! És persze sok boldogságot kívánok neki és majdani férjének! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük