A Dal 2015: A harmadik elődöntőről

Jövőhéten kezdetét veszi a Középdöntő.

Tegnap este lezajlott a harmadik és egyben utolsó elődöntő, melyben ismét olyan jó produkciókat láthattunk, mint az elsőben, éppen ezért nagy gondban voltam, mégis mely hat előadó továbbjutásának örülnék a legjobban. Sajnos ki is esett két olyan versenyző, akiknek azt gondoltam mindenképpen helye lenne legalább a Középdöntőben, ám korántsem bánkódom annyira, mint Farkas-Jenser Balázs és Szakács Gergő kiesésén. Ez van, a két fiú kiesését még mindig rettenetesen sajnálom. Ami a műsorvezetőt és a zsűrit illeti, mindkét esetben láttam javulást, de erre mindjárt ki is térek részletesebben.

Előtte azonban a versenyzőkről szeretnék írni pár mondatot. Először is, szinte kivétel nélkül mindenki a legjobb formáját hozta, amin meg is lepődtem, legfőképp a Spoon-ban, akik rengeteget fejlődtek az X-Faktoros teljesítményük óta. Nem azt mondom, hogy vérprofik lettek, de most először kellemesen csalódtam bennük, így nem is bánom, hogy a nézők őket juttatta tovább hatodikként a középdöntőbe. Így viszont kiesett Keresztes Ildikó, illetve a Fool Moon is, amit sajnálok ugyan, de valljuk be, a Fool Moon tavalyi produkcióra sokkal jobb volt, teljes mértékben egyet értettem Rózsa Magdi kritikájával. Ugyanez igaz Ildikó esetében is, aki ha csak a szakmai múltját nézzük, egyértelműen helye lett volna a továbbjutók között, ám Hazám hozzád lehet nekem  se jött be annyira, akárcsak a zsűrinek.

Ami a többieket illeti, Boggie, Wolf Kati és Gájer Bálint produkciója nagyon bejött, így természetesen örülök a továbbjutásuknak, ahogyan Mujahid Zolinak is, aki sokkal jobban eltolta élőben, mint a felvételen. És nem utolsósorban, az Other Planet továbbjutása is borítékolható volt, és nem feltétlenül a daluk miatt, ami egyébként nekem tetszett, bár kétségkívül nem ez volt az est fénypontja…

De elég is volt ennyi a versenyzőkről, következzen a zsűri. Magam sem hittem volna, hogy az első elődöntő után ezt fogom mondani, de kezdem nagyon is megkedvelni a zsűrit. Kicsikét visszavettek a kritizálásból, és inkább az előnyöket próbálták kiemelni, amit ha egy tehetségkutató műsorban tennének meg, egyáltalán nem örülnék, jelen esetben viszont igen, ugyanis néhányszor elég keményem kritizáltak egy-egy versenyzőt, amit nem éreztem teljesen megalapozottnak és fair-nek. A legszembetűnőbb változás Pierroton figyelhető meg, aki inkább a pontjaiban mutatja meg nemtetszését, ám mostanában egyre többször adott 5 pontnál többet, ami szerintem a Középdöntőben még sűrűbben elő fog majd fordulni.

Végezetül, Tatár Csilla fejlődése mellett sem tudok, és valójában nem is akarok elmenni szó nélkül. Kezd egyre jobban belejönni a szerepébe, aminek nagyon örülök, hiszen mindig is szimpatikus volt számomra Csilla. Csupán annyi negatívumot tudok még megjegyezni, hogy rendkívül sokszor néz még bele a kártyáiba, ami néha már egy kicsit idegesítő, de szerintem ez a továbbiakban változni fog, remélhetőleg pozitív irányban. 🙂

Jövőhéten tehát kezdetét veszi a Középdöntők sorozata (két adás), amelyekről természetesen lesz majd kritika, legkésőbb Vasárnap, de az is előfordulhat, hogy akár már Szombat késő este közzéteszem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük