Íme négy emlékezetes karácsonyi sorozatepizód!

Nem telhet el karácsony sorozat nézése nélkül.

A szeretett ünnepén gondolom sokan vagytok úgy, hogy az ünnepies hangulatú filmek mellett szívesen visszanéznétek kedvenc sorozataitok karácsonyra épülő epizódjait. Ezzel általában én is így vagyok – kivéve idén, ugyanis a Shameless első évadát daráltam le éppen – úgyhogy gondoltam összegyűjtöm nektek az én kedvenc epizódjaimat. A lista megírásánál igyekeztem arányosan választani a vígjáték és drámai sorozatok közül, ami nagyjából sikerült is, de nem tejesen, hiszen a Glee műfaja éppenséggel dramedy volt.

Na de jöjjön inkább az a négy epizód:


Glee (5×08 – Previously Unaired Christmas)

A Glee azok közé a sorozatok közé tartozik, amelyik minden évben kedveskedett a rajongóknak karácsonyi epizóddal, az már más tészta, hogy rendszerint ezek voltak az adott évad egyik leggyengébb vagy éppen legmegkérdőjelezhetőbb részei. Ez alól csakis az ötödik évad karácsonyi tematikájú epizódja a kivétel, amiben ráadásul az a slusszpoén, hogy mivel a történet szempontjából valahol tavasz környékén járhatott a sorozat, így azzal promózták, hogy ez tulajdonképpen egy olyan epizód lesz, amit a FOX nem engedett adásba a negyedik évad során, így készítettek akkor egy másik epizódot. Én mindenesetre nagyon élveztem, többek között azért is, mert fény derült néhány olyan apró momentumra is, amik segítettek megérteni a későbbi történéseket, mint például Kitty jóvá válása, vagy éppen Santana kisebb kalandja New Yorkban. Azt hiszem ma vagy holnap vissza is nézem, ugyanis rettentően hiányzik a sorozat…


Modern Family (5×10 – The Old Man & the Tree)

A Modern Family is készült már pár karácsonyos epizóddal, amelyek rendszerint igen jók voltak, éppen ezért nehezen tudtam egyet kiemelni, végül mégiscsak megtettem. Számomra a legemlékezetesebb az ötödik évados rész, amelyben szokás szerint sok-sok poént szállított a Pritchett család, miközben a fontosabb pillanatok sem maradtak el, elég csak Haley és Alex összetartására gondolni, amikor begurulnak a kisgyerekek a bevásárlóközpontban, de Lilly történetszála is tanulságos volt a maga módján. Ma újra megtekintettem ezt a részt, és pont olyan jól szórakoztam rajta, mint amikor először néztem. Már alig várom, hogy az HBO leadja a sorozat aktuális, nyolcadik évadát – aminek januárban lesz a premierje – hogy a végén nekikezdhessek a szokásos darálásnak!


Raising Hope – Nevelésből elégséges (2×10 – It’s a Hopeful Life)

Akárcsak a Glee esetében, úgy a Raising Hope is minden évben készült a szeretett ünnepére, így összesen négy karácsonyos epizód készült el, amelyek véleményem szerint sajnos gyengébbre sikerültek a sorozat többi epizódjaihoz képest. Ettől függetlenül a második évadban bemutatott epizód mégiscsak megmaradt az emlékezetemben, mégpedig a különleges tematikája miatt: a sztori szerint Jimmy azt kívánja, hogy bárcsak sosem jött volna össze Hope édesanyjával, a kívánsága pedig teljesül, vagyis mikor felébred, kénytelen szembesülni azzal a ténnyel, hogy Hope nem is létezik… Azért is tetszett annyira ez az epizód, mert érdekes tanulságokat lehetett levonni ebből, mindamellett, hogy az írók ezúttal is zseniális alternatív világot találtak ki.


The Fosters (2×11 – Christmas Past)

A Glee után egyértelműen a The Fosters a második legkedvencebb sorozatom, így természetesen nagyon örültem annak, amikor rájöttem, hogy a második évad során készült ám egy karácsonyi epizód, ami ugyebár éppen a két félévad közötti szünetben ment le, így igyekezett tartózkodni az aktuális cliffhanger szálak feloldásától. Ettől függetlenül mégis remekül illeszkedett a sztorihoz, miközben hűen tükrözte önmagát a sorozat, szóval igenis tanulhatna néhány sorozat írógárdája a The Fosters stábjától.

Ezek voltak tehát az én személyes kedvenceim, hozzászólás formájában pedig szívesen várom a ti listátokat is. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük