Első körben: Allegiance

Érdekes volt a pilot, mindenképpen benevezek a folytatásra.

Az NBC ebben a szezonban két olyan újonccal is bepróbálkozott, ahol központi szerepet játszik a CIA, természetesen mindkét sorozatban másképp ábrázolják. Őszintén szólva míg a State of Affairs esetén nagyon voltak az elvárásaim (főként Katherine Heigl miatt), addig az Allegiance esetében nem, talán éppen ezért jött be annyira a bevezető rész. Félre ne értsetek, korántsem ez volt az idei újoncok közül a legjobb pilot, annyira mégis elég volt, hogy belenézzek majd a folytatásba, ami szerintem nyáron lesz majd esedékes. Érdekes karakterek, érdekes sztori, na meg a családon belüli titkolózások/hazugságok is eléggé felkeltették az érdeklődésemet.


A sorozat középpontjában az O’Connor család áll, ahol a szülők – legalábbis az anya, Katya mindenképpen – orosz kémként/ügynökként dolgozott a KGB, mai nevén SVR orosz szervezetnél, a fiúk, Alex pedig a CIA elemzőjeként az orosz szervezet után nyomoz, ami nyilvánvalóan ez az SVR-nek egyáltalán nem tetszik, így kvázi sarokba szorítva a szülőket, követelik, hogy nyomozzanak a fiúk után, hogy mindig egy lépéssel a CIA előtt legyenek. És ahogy az várható, előbb-utóbb lefognak bukni, így még nagyobb bonyodalom várható majd.

Egy kicsit bonyolultan sikerült csak leírnom az alapsztorit, ám ha megnézitek az első részt, mindent meg fogtok érteni. Alex egyébként egyáltalán nem hétköznapi srác, hiszen olyan dolgokat is észrevesz vagy megold, amit az átlagos ember nem, vagyis leleményes. Egy kicsit Monk-hoz hasonlít, ám nem annyira különc. Az biztos, hogy érdekes egy karakter de engem nem ő varázsolt el a legjobban, hanem a Revenge-ből ismert Margarita Levieva karaktere, Alex nővére Natalie igazi badass karakternek tűnik, aki ráadásul mindennek tisztában van, sőt mi több valami olyasmi jött le nekem, hogy a szülők feláldozták a lányukat, aki így ha minden igaz ügynök lett. Ez az egy szál még nem elég világos a számomra, bízok benne, hogy a folytatásban jobban kifejtik majd.

Színészileg egyébként senkivel sem volt bajom, Alex szülei is érdekeseknek tűnnek, remélem a továbbiakban még többet megtudhatunk majd az anya, Katya múltjáról, akiről az az érzésem, hogy még annál is érdekesebb lehet, mint amit a pilotban láthattunk tőle. Egyedül a CIA-s szál nem nyűgözött le túlságosan, sőt mi több helyenként nagyon unalmas volt szerintem, ha ezt a folytatásban korrigálni fogják, akkor szerintem nem lesz itt gond.

Értékelés: 7/10.
Bár tetszett a bevezető epizód, az igazat megvallva nem nyűgözött le túlságosan, annyira azonban mégis, hogy benevezzek a folytatásra. Ám mindez valószínűleg csak nyáron fog sor kerülni, hiszen így is annyi sorozatot nézek most. Addig is aktívan figyelni fogom a sorozat sorsát, ugyanis kíváncsi vagyok mennyire szoknak majd rá a nézők, vagyis milyen jövője lesz majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük