Awkward (Kínos) S04/2: A negyedik évad második feléről

Csalódás lett az évad második fele.

Álmomban sem gondoltam, hogy ilyen minőségromlást fog produkálni a negyedik évad folytatása, holott az első felét nagyon szerettem. Amit a félévadzáróban szépen lassan felépítettek, azt a visszatérő első epizódban a lehető leggyorsabban le is rombolták, és ismét olyan szálak kaptak nagyobb teret, amelyeknek nem szabadott volna. Persze akadtak jó pillanatok is, gondolok itt elsősorban a végzős hagyományokra, valamint a mellékszereplők ismét nagyon odacsaptak, viszont a sok negatívum mellett nem tudok és nem is akarok elmenni. Ráadásul, ahogy most tűnik a helyzet, az ötödik és egyben utolsó évadban is maradni fogunk a gimnáziumban, és nem lépik meg azt a lépést az írók, ami a lehető legjobb lenne, miszerint áttérjünk a főiskolára.
Spoileresen folytatom a továbbiakban.

Minek kellett előhozakodni Eva terhességével a félévadzáróban, ha a rákövetkezendő részben egy szempillantás alatt eltüntetik a csajt? Persze ez elég hülye kérdés, hisz nyilván a minél nagyobb cliffhanger elérése volt a cél. Mindenesetre elég bátortalan lépésnek tartottam, ugyanis kíváncsi lettem volna rá, hogy mit hozna ki a csapatból egy baba, de ez van. A hazugság kiderülésével pedig természetesen Eva elment, amit szintén nagyon sajnálok, mert megkedveltem az őrült lányt. Egy kicsit új szint hozott a sorozatba. Miután Luke is kikerült a képből, szinte már várható volt, mikor jön újra össze Jenna és Matty, erre minő meglepetés ismét egy harmadik állt közéjük. Persze miután Matty rájött, hogy neki mégis Jenna kell, addigra Jenna is ismét bepasizott. És én ezt már nagyon unom. A Jenna-Matty párost végleg le kellene zárni. Hihetetlen mennyi idő ment már el a csiki-csuki játékukra, holott ezt az időt értelmesebb dolgokra is lehetett volna fordítani.

Mondjuk, többet foglalkozhattak volna a zseniális mellékszereplőkkel, vagy esetleg végre leérettségizhetnének, és az utolsó évad szólhatna tényleg a főiskoláról, mert én még mindig szeretem Jenna-t, sőt a szerelmi életén kívül nincs is vele semmi bajom, és baromi kíváncsi vagyok, hogyan teljesítene a főiskolán. Az évad első felében pont azokat a részeket élveztem a legjobban, amikor Luke-al a campuson lógott. Jelen helyzetben viszont nagyon úgy tűnik, hogy az utolsó évadban továbbra is a középiskolában maradunk, hiszen időrendileg még csak a tavaszi szünetnél tartunk, így még legalább kettő-három hónap van hátra a ballagásig.

Azért nem volt teljesen elcseszett az évad, hiszen a mellékszereplők megint brillíroztak. Sadie és Tamara tényleg megérdemelnének egy spin-off-ot, külön-külön is rettentően jók, amikor azonban összeeresztik őket, akkor nagyot aratnak. A pomponos résznél konkrétan szakadtam a röhögéstől, annyira jó beszólásaik voltak. De nem csak a diákok elképesztőek, hanem a felnőtt karakterek is, Valerie nélkül már elképzelni sem tudnám a sorozatot. És végre ő is kapott egy szerelmi szálat, ideje volt már. 🙂 Aki azonban még rajta is túltesz, az Jenna anyja, Lacey. Nagy meglepetés volt, mikor kiderült, hogy jelentkezett továbbtanulni, ráadásul a lánya helyett őt vették be. Aztán az évadzáróban ismét jött egy WTF pillanat, Jenna-nak kistestvére lesz. És pont az utolsó évad előtt sütötték el ezt a jó szálat, amikor kevés idő lesz kibontakozni. Mindenesetre kíváncsi vagyok, mit hoznak majd ki az egészből.
Értékelés: 6/10.
A negatív bevezető után magam sem hittem volna, hogy ilyen magas pontszámot adok a sorozatnak, ám a kritika írás közben rájöttem, hogy elsősorban csak a Jenna-Matty párossal van bajom, a többiek azonban megmentik a show-t, így egy erős hatost megérdemel úgy unblock a teljes negyedik évad. Plusz azt se felejtsük el, hogy az évad első felét mennyire szerettem. Summa-summarum: mindennek ellenére várom már az ötödik évadot, és rettenetesen fogom sajnálni, ha véget ér majd ez a klassz sorozat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük