A sorozatok után jöjjenek a filmek: Íme négy kihagyhatatlan karácsonyi alkotás!

Bár nem mai alkotások, mégis a mai napig megállják a helyüket.

Tegnap négy karácsonyos tematikájú sorozatepizódot mutattam be nektek, ma pedig négy olyan filmmel készültem, amelyeket a Reszkessetek, betörök! és az Igazából szerelem mellett szerintem igenis érdemes megnézni az ünnepek között. Ezúttal azonban egy kicsit csaltam a lista összeállításánál, ugyanis a négy filmből csak hármat láttam személy szerint, de a negyediket is régóta tervezem megnézni már.

De nem is szaporítom tovább a szót, jöjjön inkább az én filmes listám:


Four Christmases – Négy karácsony (2008)

A történet igen egyszerű, de annál nagyszerűbb: adott egy pár, akik ki nem állhatják a karácsonyt, vagyis jobban mondva a szüleiket, akik külön élnek, vagyis kvázi négy családot kellene meglátogatniuk három nap alatt, ehelyett Brade és Kate minden évben kihagyják az ünnepeket különböző indokokra hivatkozva és inkább nyaralni mennek. Ám ezúttal a nyaralás elmarad a törölt repülő miatt, amiről a família is tudomást szerez, így kénytelenek mindenkit meglátogatni. Bár tele van kiszámítható jelenetekkel a film, mégis a színészek mint Reese Witherspoon és Vince Vaughn, illetve az adott kínos és egyben vicces poénok annyi pluszt hozzáadnak a végeredményhez, hogy igenis érdemes egy esélyt adni. Leginkább azoknak ajánlanám, akik kíváncsiak arra, hogy egyesek mennyire másképpen tudják eltölteni a karácsonyt.


Just Friends – Csak barátok (2005)

Egy kicsit kilóghat Ryan Reynolds filmje a listából, ugyanis a Csak barátok nem csak a karácsonyról szól, bár kétségkívül ez is egy szelete az alkotásnak, mégis elsősorban azt mutatja be, hogy hogyan szerethet egymásba két olyan személy, akik gyerekkoruk óta legjobb barátok. Chris mindig is szerelmes volt Jaime-be, ám nem mert közelíteni a lány felé, félt ugyanis a kikosarazástól, többek között a túlméretes alakja miatt. Évekbe telt, mire Chris leadta súlyfeleslegét, ám sikerült neki, és pont ekkor találkozott újra Jaime-vel, szóval talán a sors hozta úgy, hogy végre összejöhetnek. Én jó kis romantikus vígjátékfilmnek tartom a filmet, szóval szerintem érdemes egy kora délutáni matinéként megnézni.


Surviving Christmas – Túlélni a karácsonyt (2004)

A négy film közül talán ezt láttam a legrégebben, de mégis ez maradt meg az emlékezetemben a legjobban. Mindig is jó színésznek tartottam Ben Afflecket, ráadásul ebben a csodálatos Christina Applegate volt a partnere, aki az Egy rém rendes család után sajnos nem futott be olyan karriert, amilyet megérdemelt volna. Na de visszatérve a filmre, ennek sem szokványos a története, hiszen arról szól, hogy Ben Affleck karaktere felbérel egy családot az ünnepekre, mert már elege volt abból, hogy mindig egyedül tölti a karácsonyt. Ahogy pedig az ilyenkor lenni szokott, semmi sem mehet zökkenőmentesen, így rengeteg konfliktus alakul ki a Valco család és a “befurakodott idegen” között, amelyeken személy szerint jókat derültem.


The Family Stone – Kőkemény család (2005)

Végül jöjjön a kakukktojás, hiszen ezt a filmet még magam sem láttam, de már régóta szeretném megnézni, már csak a parádés szereposztás miatt is, olyan ismert színészekkel találkozhatunk viszont, mint Diane Keaton, Rachel McAdams, Sarah Jessica Parker, Dermot Mulroney vagy éppen Luke Wilson. Ami a sztorit illeti, egy átlagos karácsonyként indul az egész, együtt a nagy család, azonban ez egy bemutatkozással egybekötött találkozás, hiszen Dermot Mulroney karaktere ekkor mutatja be a szüleinek Sarah Jessica Parker által megformált Meredith-t, aki a család egyáltalán nem kedvel, így természetesen megannyi konfliktusra számíthatunk.

Ez volt tehát az én listám, remélem kedvet kaptatok ahhoz, hogy megnézzetek közülük egyet-kettőt. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük