Ezek közül választhatunk ősszel: íme a TV2 Csoport tervei!

Úgy tűnik ezúttal tényleg harcba szállnak a nézők kegyeiért.

Egy kisebb regényt lehetne írni arról, hogy az elmúlt évek során hova süllyedt a szebb napokat is megélt TV2 nézettsége, valamint azt is lehetne firtatni, hogy a nemrég bekövetkezett tulajdonváltás során milyen pozícióba is került a csatornacsalád, én mégsem teszem meg, hiszen akkor egyértelműen eltérnék poszt céljától, meg egyébként is a politika nagyon nem az én asztalom. Sokkal inkább az ősszel induló új illetve visszatérő műsorokról szeretnék nektek beszámolni, amelyek lesznek szép számmal, ahogyan arra egy interjú során Dirk Gerkens is kitért már. Elmondása szerint minden lépésüket tudatosan hozták meg, vagyis míg 2016 második illetve 2017 első felében a kábelcsatornák kiépítése volt a cél, addig most ősszel már komolyan harcba akarnak szállni a nézők kegyeiért, amit szerintük a saját gyártású műsorok készítésével érhetnek el igazán.

Lássuk tehát, hogy mit is nézhetünk a TV2-n illetve társcsatornáján, a SuperTV2-n. A Prime kivételével a többi kábelcsatornáról ezúttal nem ejtenék szót, ugyanis szinte semmit sem lehet tudni, hogy milyen tartalommal tervezik megtölteni az elkövetkezendő, kereskedelmileg igen fontos időszakban.

TV2

 • Úgy tűnik, hogy a nyár folyamán sem hagyják cserben hűséges nézőit a csatorna, hiszen július 24-én indul Kasza Tibi game showja, a Pénzt vagy éveket, amelyben ismert játékosok fogják kitalálni a civil emberekről, hogy mégis hány évesek lehetnek. Érdekesség, hogy a műsor eredetileg a SuperTV2-n került volna bemutatásra még a tavasz folyamán, ám időközben meggondolták magukat.
 • Nagy valószínűséggel azonban a ténylegesen szezon csak az augusztus 28-ai héten fog beindulni, amikor is az Ázsia Expressz fog elstartolni, méghozzá Ördög Nóra műsorvezetésével. Az utazós realityben összesen hét páros próbálgatásait követhetjük majd nyomon, akiknek napi egy dollárral a zsebében kell, hogy eljussanak a kitűzött célállomásra. Íme a párosok teljes névsora: Ambrus Attila és Berki Krisztián, Cseke Katinka és Pallavicini Zita, Muri Enikő és Fésűs Nelly, Gaál Noémi és Németh Lajos, R. Kárpáti Péter és lánya Kárpáti Rebeka, Kulcsár Edina és párja Szabó András (Csuti), valamint Megyeri Csilla és Molnár Zsolt
 • A milliomos szakács és A konyha ördöge bukása ellenére idén is megpróbálkoznak egy gasztro műsorral, ezúttal a Game of Chefs jogaira esett a választás, amely Séfek séfe címen fog képernyőre kerülni. Első körben a 3 zsűri, vagyis Wolf András, Vomberg Frigyes és Krausz Gábor vakon fogja megkóstolni a versenyzők ételeit, majd miután kiválasztották a továbbjutókat, újabb és újabb feladatokat bíznak majd rájuk, hogy a végén csak egyvalaki vihesse haza a fődíjat. A műsorvezető ebben az esetben is Ördög Nóra lesz, aki a csatornaváltása óta szinte majdhogynem folyamatosan képernyőn van.
 • Az ősz egyik legnagyobb durranásának ígérkezik a Ninja Warrior Hungary, amelyben Mádai Vivien, Majoros Péter Majka, és Till Attila vezénylésével fognak szerencsét próbálni az erős fizikumú versenyzők, akiknek egy látványos ámde nehéz pályán kell végigmenniük ahhoz, hogy elnyerhessék a ninja warrior titulust.
 • Persze game showkban sem lesz hiány, hiszen visszatér az Áll az alku is a képernyőre, ám miután az utolsó pillanatban mégsem sikerült megegyezni Gundel Takács Gáborral, így még nem lehet biztosra tudni a házigazda személyét. Az eddigi információk alapján Kasza Tibi a legesélyesebb jelölt.
 • De nem csak az Áll az alku lesz az egyetlen visszatérő, hiszen egy év kihagyás után a Drágám, add az életed! is új évaddal jelentkezik, amelyben nagy valószínűséggel ismét a sztárpárokon lesz a hangsúly. A műsorvezetők személye itt sem ismert még, ám meg lennék lepődve, ha nem Ábel Anita lenne az egyik fél.
 • És ha már ősz, nem telhet el Sztárban sztár nélkül, amelynek már az ötödik évada fog idén képernyőre kerülni, ráadásul ezúttal már lesznek változások a zsűri székében, Bereczki Zoltánnal ugyanis egyéb elfoglaltságai miatt már biztosan nem fogunk találkozni, ahogyan Hajós András visszatérése is kétséges, aki alig fél évvel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy igyekszik minden kapcsolatot megszakítani a csatornával. Egyelőre Majoros Péter Majka jelenléte tűnik a legbiztosabbnak, valamint Liptai Claudiával is aktívan tárgyal a csatorna, de, hogy kik fognak még hozzájuk csatlakozni, még nagy kérdés.
 • Továbbá szóbeszéd még az Összezárva Friderikusszal felélesztése is, ám ezúttal Demcsák Zsuzsa lenne a házigazda, és nem egy stúdióba, hanem a saját otthonába invitálna vendégeit, akik nem lennének mások, mint ismert politikusfeleségek. A műsor ötletét a TV2 is megerősítette, ráadásul a hamarosan ATV-n bemutatkozó Demcsák Zsuzsát leendő munkaadója is elengedte eme reality elkészítésére, de, hogy mindez ténylegesen is megvalósul-e, azt majd meglátjuk.
 • Ennél is nagyobb rejtély övezi a Budapesti Csajok munkacímre hallgató projektet is, amely elvileg hasonló relitynek álcázott napi sorozat lesz, mint az RTL Klubbon futó Éjjel-Nappal Budapest, hovatovább a Comment:com egyenesen klónnak nevezte, amit nem nehéz elképzelni, elég csak a címből kiindulni…
 • Végül, de nem utolsósorban egy örömteli hírt tartogattam, végre a TV2 is belekezd a heti sorozat gyártásába, a választás pedig a Korhatáros szerelemre esett, aminek a pilotját értékesítés céljából anno a ContentLab & Factory már elkészítette. Az eredeti elképzelésből Kovács Patrícia és Dobó Kata maradt meg főszereplőnek, hozzájuk érkezik Kamarás Iván. Mivel a berendelés alig egy hónapja történt meg csupán, így kétlem, hogy még ősszel bemutatkozna a széria, inkább a tavaszt érzem a legreálisabb időnek. Addig pedig mindenképpen írni fogok egy külön posztot a sorozatról.

SuperTV2

 • Az elmúlt időszakban jóformán alig adott premiertartalmat a TV2 Csoport eredetileg exkluzívnak titulált kábelcsatornája, az őszi kínálatáról pedig nem lehet tudni sok mindent. Annyi bizonyos, hogy a Jóban Rosszban dupla dózisban fog érkezni a rajongók legnagyobb örömére, ám, hogy ez mégis mikortól fog bekövetkezni, az rejtély. Annyi bizonyos, hogy egész nyáron képernyőn marad a sorozat.
 • Továbbá a jelenleg korábbi adásokkal képernyőn lévő Édes élet is bizonyosan új részekkel jelentkezik majd, hiszen csatornaátlag fölött szokott teljesíteni.
 • Nagy showműsorból sem lesz hiány a csatornán, a tavalyi nagy siker után ugyanis biztosan elkészül a Sztárban sztár +1 kicsi második évada is, ám ezúttal a gyerekversenyzők nem Az ének iskolája vagy a Kismenők ifjú növendékei lesznek, hanem ismeretlen gyerekek, ami kétségkívül merész döntésnek tűnik, aztán majd meglátjuk, hogy mi sül ki belőle. Az indulás időpontja nem ismert, ám az eddigi tapasztalatok alapján akkor fog elstartolni, miután a TV2-n a Sztárban sztár véget ért.
 • A tavaly elstartolt saját gyártású műsorok, mint a Magellán, Danny Blue – A Tudatfeletti, illetve a Dalfutár kapcsán egyelőre nem áll rendelkezésre semmiféle információ, kivéve az utóbbit, vagyis a Hajós András saját ötletén alapuló Dalfutárt, amivel a csatorna 2017-ben már biztosan nem tervez vele.

Prime:

 • A TV2 sorozatcsatornája jelen pillanatban összesen 8 premiersorozatot tűz műsorára, amely kábelcsatornához képest elképesztő teljesítmény. Ha az ősz folyamán nem terveznek kisebb-nagyobb szünetet tartani egyes szériák esetében, akkor az alábbiak jelentkezhetnek továbbra is friss epizódokkal: Gotham s03, Grey’s Anatomy (A Grace klinika) s11, Hawaii Five-0 s07, NCIS: Los Angeles s08, valamint The Originals (A sötétség kora) s04

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük