X-Faktor 2016: Néhány szó a fináléba került versenyzőkről

A szavazás után jöjjön egy kis értékelés a látottakról/hallottakról.

Egészen pontosan hat nap múlva véget ért az X-Faktor hatodik évada, amely egyben nagyon úgy tűnik, hogy egy jó darabig az utolsó is, hiszen hiába a hét legnézettebb műsora, ha a kezdeti két milliós rajongótábora az évek alatt erősen megcsappant, és ma már már körülbelül csak feleannyian nézik… Szóval igen, az X-Faktor ideje leáldozóban van, amit én teljes mértékben meg tudok érteni, ugyanis a mai televíziós szokásokhoz képest rohadt unalmassá és egyben kiszámíhatóvá vált a tehetségkutató műsor.

Az én lelkesedésem sem olyan már, mint a kezdetek kezdetén, amikor is igyekeztem minden élő adásról külön kritikákat írni. Ehhez képest idén jóval kevesebb értékelés született, de így a vége közeledtével mégiscsak összeszedtem a gondolataimat, és az alábbiakban a három finalistáról árulom el a véleményemet. Természetesen a ti véleményetekre is nagyon kíváncsi vagyok, éppen ezért ha van egy kis időtök, akkor szavazattok itt.

És akkor jöjjön a három finalista!


Gorbunov Dmitrij

Kétség sem fér hozzá, hogy mennyire tehetséges a srác, ahogyan azt is elismerem, hogy nagyon tud hatni a nézőkre, de ez leginkább a szomorúbb, líraibb stílusú számoknál volt érezhető, míg a bulizósabb dalokat bár egész jól eltolta, mégsem volt túlságosan hiteles tőle. Arról már nem is beszélve, hogy az utóbbi pár hétben sajnos már kissé unalmassá vált az előadásmódja, ugyanis hiába rendelkezik különleges hangszíne, ha jóformán minden dalt hasonlóan felépítve adott elő. Ez a tegnapi két produkciójára különösen igaz, amit Gáspár Laci szóvá is tette. Ettől függetlenül örülök neki, amiért Dmitrij is ott lesz a fináléban, mert igenis helye van ott, mégsem az ő győzelmének örülnék a legjobban.


Mata Ricsi

Amilyen jól és kiegyensúlyozottan szerepelt a válogatókon és Mentorházban, olyan hullámzó és sokszor sajnos hamis produkciókat nyújtott az élő adások során. Az eddigi teljesítménye alapján nagyon úgy tűnik, hogy Puskás Peti bizony helyesen döntött akkor, amikor hazaküldte Ricsit, ugyanis érezhetően nincs még kész egy ilyen kaliberű énekversenyre. Úgy tűnik, hogy az ami anno Az ének iskolájában elég volt, az X-Faktorhoz már édeskevés. Hű, nem is tudjátok, hogy milyen nehéz volt mindezt leírnom, mert én alapjában véve nagyon szeretem Ricsit, elképesztően jó hangszínnel rendelkezik a 15 éves fiú, de még rengeteget kell fejlődnie. A nézők eddig mindig továbbjuttatták, így egyszer sem kellett párbajozni a műsorfolyam során, kíváncsi leszek, hogy mindez elég lesz-e ahhoz, hogy végül ő legyen a győztes.


Opitz Barbara

Számomra ő képviselte mindazt, amit az X-Faktor jelent, vagyis pontosságot, irigylésre méltó munkamorált, hitelességet és elképesztő tehetséget. 16 éves létére rettentően komolyan vette a versenyt, és hétről-hétre szó szerint elkápráztatott a produkcióival. Mindezt valószínűleg a mentorjának, Tóth Gabinak is köszönhető, akivel szemmel láthatólag nagyon jól kijön, éppen ezért remélem, hogy Gabi a műsort követően is egyengetni fogja Barbi útját, függetlenül attól, hogy ő lesz-e végül a győztes vagy sem. Én tehát Barbi győzelmének örülnék a legjobban, ugyanis ő végig hozott egy profi szintet, arról már nem is beszélve, hogy egyszer sem okozott csalódást – leszámítva a táborban lezajló székfoglalós előadását.

Summa-summarum, remélem most szombaton Istenes Bence végül Barbi nevét mondja majd ki, aki csatlakozhat Vastag Csabához, Kocsis Tiborhoz, Oláh Gergőhöz, Danics Dórához és persze Tóth Andihoz, aki egyébként 15 évesen nyerte meg két évvel ezelőtt a tehetségkutató műsort.

Képek forrása: RTL Sajtóklub

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük