Első körben: How to Get Away With Murder

Az idei év legjobb újonca!

Májusban nem sok esélyt adtam a sorozatnak, maga a sztori ugyanis egyszerűen nem nagyon fogott meg, ám már akkor is írtam, hogy az előzetes viszont tetszett, éppen ezért eléggé kétkedve álltam neki a pilotnak. Nyugodtan kijelenthetem, hogy nagyon nagyot tévedtem, természetesen pozitív értelemben. Kész, engem megfogott, mindenféleképpen maradok a folytatásra! Azt azért még érdemes megemlítenem, hogy nekem ennyire még egy pilot sem tetszett, és nem csak az ideiekre gondolok, hanem úgy unblock az összesre, amiket eddig láttam. De mit vár az ember, egy Shonda-féle sorozattól? Jó, tudom, hogy nem ő írta se a részt, sem magát a sorozatot, csupán a cége jegyzi, de akkor is, ennél a cégnél található sorozatok, csak jók lehetnek!

Figyelem! Spoileresen folytatom a kép alatt.

htgawm-pilot-01

Már a sorozat alapsztorija egy kicsit komplikált, azért megpróbálom elmagyarázni. A középpontban tulajdonképpen a joghallgatók állnak, azon belül is öt diákra koncentrálnak, akik abban a különleges megtiszteltetésben részesültek, hogy bekerültek Annalise Keating professzornő különleges csoportjába, aki a tanítás mellett aktív ügyvéd is, ráadásul olyan ügyeket is elvállal, ahol kifejezetten tudja, hogy ügyfele nem ártatlan, mégis mindent megtesz, hogy megmentse. Igen ám, de az újdonsült öt joghallgatóból négyen meggyilkoltak valakit, és megpróbálják eltussolni az ügyet. És ha ez még nem lenne elég, a főszereplők mellett a mellékszereplők is igazán jók, illetve érdekesek, megvan a saját kis történetük, gondolok itt elsősorban például Katie Findlay karakterére, Rebecca-ra. Egyszóval tényleg komplikált a sztori, de ha megnézitek, megértitek. 🙂

Ha már szóba hoztam Katie Findlay-t, nagyon örülök, hogy viszontláthatom, hisz a The Carrie Diariesben nagyon megkedveltem, ráadásul az itt megkapott Rebecca karaktere nagyon érdekes, és merőben más, mint amit megszokhattunk tőle. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki az egészből. A Shonda sorozatoknál szinte már evidens, hogy tele van jobbnál jobb, erős női karakterekkel, itt sem hiányozhat, ezt a vonalat képviseli Viola Davis karaktere, aki szintén nagyon szimpatikus karakter, akárcsak a szakmai karrierjét nézzük, akár a magánéletét. Kíváncsi vagyok hova fog vezetni a házassága, vagyis a végét azt már tudom,  de az az érzésem a férje is titkolózik, nem csak a professzornő. Mindenesetre nagyon hiteles volt abban a jelenetben, amikor próbálta meggyőzni az egyik tanulóját, hogy ne mondja meg a férjének, hogy titkos viszonya van. Hirtelen nem tudtam eldönteni, hogy most megjátssza-e magát Annalise, vagy valóban komolyan gondolta, amiket mondott.

htgawm-pilot-02

Az öt joghallgató is megéri a misét, egész jól felépítették őket, már amennyire meg lehetett ismerni őket ilyen kevés idő alatt, remélem ezen változtatnak majd. Az első rész alapján egyébként Michaela-al és az egyébként meleg Connorral szimpatizálok a legjobban, nem véletlenül kerültek ők az Októberi háttérképnaptáromra. Jó látni egy ilyen erős személyiségű meleg karaktert, aki előnyére kovácsolja a másságát, de Michaela-t sem kell félteni, szerintem ő is mindenre képes lesz, hogy megszerezze azt, amit akar. 🙂

Tényleg, egyetlen rossz szót tudok mondani, a karakterek jók, tele vannak kiaknázatlan lehetőségekkel, és a sztori is érdekes. Az átívelős gyilkosságos szálra külön kíváncsi vagyok, mióta megtudtam kit sikerült megölniük, bár van egy olyan érzésem, hogy erre a részre majd csak az évadzáró részben kapunk egy összefüggő magyarázatot. A heti ügyvédes szál is tetszeni fog szerintem, így a folytatásra biztos maradok. Egyelőre heti nézős lesz, de ez még változhat, minden a szabadidőtől függ majd. Abban pedig szinte biztos vagyok, hogy lesznek itt majd még váratlan fordulatok.

htgawm-pilot-04

Értékelés: 10/10.

Mi mást adhatnék, ha nem a maximális, tíz pontot. Ma az X-Faktor után meg is nézem a második részt, mert már nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a folytatásban. Nézettség alapján egyébként, a második részt már kevesebben nézték, de így is 10 milliónál többen követték figyelemmel, így szerintem ha nem fog túlságosan visszaesni a nézettség, akkor garantált a teljes évados berendelés, és talán második évadot is kapni fog majd. De ne szaladjunk ennyire előre, és először inkább élvezzük ki a részeket.

htgawm-pilot-03

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük