Desperate Housewives (Született feleségek): Az első évadról

A nyáron ledaráltam a sorozatot, ezért Minden Vasárnap egy újabb évad kritikáját hozom el nektek!

A sorozatot már nagyon régóta meg akartam nézni, éppen ezért idén nyáron végre rá szántam magam. Először a TV-ben láttam belőle pár részt, még évekkel ezelőtt, de valahogy sosem jött ki úgy a lépés, hogy meg tudjam nézni az elejétől. A 8.évad utolsó részeit megnéztem, amikor a TV2 adta, illetve tisztában vagyok az évadokkal, hogy melyik évad milyen rejtélyeket is takargat, így egy kicsit fura nekikezdeni a darának.

Az első évad nagyon ütősre sikeredett, szépen felépítették a történetet, illetve a feleségeket, és családjukat is jól bemutatták. Az évadrejtéllyel kapcsolatban pedig majdnem minden részben egyre többet tudtunk meg, miért is lett Mary Alice öngyilkos. Egyszóval zseniálisra sikeredett az első évad! Nekem nagyon tetszenek a feleségek, és családjai, mind egytől-egyig, de ha választanom kellene, melyik feleség a legjobb egyértelműen Susan-t választanám. Ezzel a nővel annyi vicces dolog történik, annyit nevetek rajta. Susan és Eddie csipkelődéseit pedig külön öröm nézni.  Ha viszont drámai szemszögből nézzük, akkor egyértelműen Bree a kedvencem.
A továbbiakban Spoileresen folytatom.
Bree: Úgy érzem, ebben az évadban a fő drámai szerepet (Mary Alice-en kívűl) egyrtelműen neki szánták. Marcia Cross pedig remeklül alakítja Bree-t. Tetszett az, ahogy próbált megbocsájtani Rex-nek, közben pedig a gyógyszerésszel randizgatott. Persze csak azért, hogy féltékennyé tegye Rex-et, ami sikerült. De amikor újra összejöttek, George folyamatosan mérgezte Rex-et, aki az évad végén meghalt. Nagyon sajnáltam Bree-t, látszott rajta mennyire összetört, amikor megtudta férje halálát.
Gaby: Nagyon tetszettek azok a részek, amiben Carlos-t csalta John-nal. De mint minden hazugság, ez is kiderült, ám Juanita nagyit elütötte Andrew, így Gaby-nak szerencséje volt. És az is tetszett, bár egy kicsit szemét húzás volt Carlos-tól, hogy Gaby, aki soha nem akart gyereket, végül teherbe esett. Csak nem tudja, hogy ki az apa. Carlos pedig börtönbe került.
 Lynette: Nekem ez az anya vagyok, nevelnem kell, de valójában vissza akarok mennyi dolgozni dolog nem tetszik. Habár sajnáltam őt, mert Tom állandóan utazott, ő pedig egyedül maradt 4 gyerekkel. Mondhatni egy tipikus családanyát próbáltak a készítők bemutatni Lynette-el. És ezzel nincs is semmi baj, csak nekem volt egy kicsit unalmas, a többi feleséggel szemben.
Susan: Mint írtam ő a kedvenc feleségem, annyi vicces dolog történt vele. Szerencséje van, hogy ilyen lánya van, aki mondtatni úgy viselkedik, mintha az anyja lenne. 🙂 Nagyon tetszettek azok a részek, ahogy próbáltak Mike-al összejönni, végül sikerült nekik. Az évadzáróval kapcsolatban én megértettem volna Zach-et, ha meghúzza a ravaszt, hisz Susan sosem kedvelte a fiút, Julie-t pedig eltiltotta tőle.
Edie: Nagyon jól kitalálták a karaktert. Különösen azok a jelenetek tetszenek a legjobban, amikor Susan-nel van. Sajnos az 1.évadban nem sikerült nagyon megismernem őt, remélem ez a másodikban változni fog. Mindenesetre az tetszett, ahogy Susan-nal harcba szállt Mike-ért.
Értékelés: 10/10
Nagyon jó sorozat, én mindenkinek csak azt tudom mondani, hogy ha még nem nézte meg, akkor nem hagyja ki, mert egy remekül megírt, a színészek maximálisan hozzák a karaktereiket, így nem tudok mást mondani, mint, hogy hiba, ha kihagyod. Jövő hét Vasárnap érkezik második évad kritikája! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük