5 ok, amiért szerettem a Superstore első évadát!

Nagyon jól szórakoztam ez alatt a röpke nyolc epizód alatt.

A kellően berántó pilot után amilyen gyorsan csak lehetett bedaráltam ezt az egy film hosszúságával is felérő első évadot, és banyek, milyen jól tettem. Talán a Raising Hope óta nem találkoztam egy ennyire különleges témával bíró sorozattal, ami a helyzetből adódóan nagyon jól igyekezett kihasználni a lehetőségeket. Éppen ezért is gondoltam, hogy a szokásos évadértékelő kritika helyett egy afféle ajánlást írók az első etapról, kiemelve 5 indokot, amiért feltétlenül érdemes esélyt adni a sorozatnak. Igyekeztem spoilermentes okokat összeszedni, éppen ezért azok is bátran elolvashatják, akik még próbálkoztak be a Superstore-al. 🙂

#1. Egyedi környezet, egyedi stílusban tálalva

A sorozat egyik erőssége, hogy egy igen különleges környezetben, egy szupermarketben játszódik, ahonnan csak nagyon ritkán mozdulnak ki a szereplők. Kénytelenek a nap egy részét összezárva tölteni, ez alatt az idő alatt pedig hamar kibukik az emberből, ha valami baja van a másikkal, ezáltal pedig a konfliktusok sem elkerülhetőek. Persze azért erre csak ritkán kerül sor, jobban szeretik inkább egymást ugratni, ebből pedig zseniális jelenetek szoktak születni. A meetingeket pedig különösen szeretem, ahol rendszerint egy-egy vendégszereplőként funkcionáló munkatársat szoktak elővenni. A korántsem hétköznapi mindennapokat ráadásul olykor-olykor megszakítja egy-egy tematikus epizód, amelyek a témából adódóan még érdekesebbek. Már a bónuszért folyó küzdelmet is jó volt nézni , de számomra az egy éjszakára való bezárás vitte a prímet.

#2. A főszereplők között biztosan megtalálod a kedvencedet

Első ránézésre eléggé szedett-vedett társaságnak tűnhetnek a boltban dolgozók, de valójában mindenkiben meglehet találni olyan értékeket, amelyekkel könnyedén azonosulhat a néző. Persze nem érdemes rögtön beskatulyázni a szereplőket, mert alkalomadtán könnyedén kilépnek komfortzónáikból, és olyan tulajdonságaikról mutatkoznak be, amiről nem gondoltad volna, hogy létezik. Ott van például a kissé ostobának tűnő Cheyenne, akinek a szíve viszont ezzel ellentétben a legnagyobb, de a kősziklának tűnő Dina is hamar bemutatta, hogy képes ő érzéseket táplálni más iránt.

#3. Amy és Josh között a kémia megkérdőjelezhetetlen

A romantikát kedvelőknek is ajánlatos belenézni a sorozatba, és még csak véletlenül sem Cheyenne és születendő gyermekének apja miatt – akinek egyáltalán nem sikerült elnyernie a szimpátiámat, és akkor még finoman is fogalmaztam sokkal inkább Amy és Jonah szállítják ezt a vonalat. Valójában nincsenek is együtt, de mégis úgy viselkednek, mintha már ezer éve házasok lennének. Ennél többet sajnos nem árulhatok el, mert akkor akaratlanul is elejtenék egy-két spoileres információt, szóval legyen elég annyi, hogy irtó cuki párost alkotnak “együtt”.

#4. A dolgozók mellett rendszerint a vásárlók is megcsillogtatják tudásukat

Egy-egy jelenetváltás között vagy éppen annak közepén azért a vásárlók is reflektorfénybe kerülnek ám, akik legtöbbször olyan gázos dolgot művelnek, amin egészen egyszerűen nem lehet nem nevetni. Bár a felnőttek is műveltek eléggé nem helyénvaló dolgokat, mégis a gyerekeken lehetett a legjobban mulatni. Üdítő percek voltak ezek, még annak ellenére is, hogy nem sok nyomot hagynak az ember memóriában.

#5. Ha tetszett a pilot, akkor hajrá!

Az utolsó érvem igen egyszerű, ám szerintem annál sokatmondóbb. Kicsit tartottam tőle, hogy a figyelemfelkeltő első epizód után a folytatásban már alábbhagy majd a minőség, ám ez szerencsére egyáltalán nem következett be. Sőt, voltak olyan epizódok, amelyek tulajdonképpen jobban lekötöttek, mint maga a pilot. Nagyon úgy tűnik, hogy a készítők pedig még az esélyt sem adják meg a sztori ellaposodására, hiszen olyan fordulattal ért véget az első évad, amely akár a változás szelét is magával fújhatja a folytatásban.

Értékelés: 8/10.

Remekül szórakoztam az epizódok nézése közben, kellemesen kiszakított a hétköznapi teendők folyamából, úgyhogy kijár neki a nyolc pont. Azt azonban sajnos nem tudom, hogy mikor fogom tudom folytatni a sorozatot, hiszen a felirat készítése egy ideje megakadt, ez azonban ne befolyásoljon titeket, hiszen az első évad összes részéhez elérhető már a magyar felirat, úgyhogy darálásra fel! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük