The Walking Dead: A második évadról

Az évad közepére picit belassult a sztori.

Végre a végére értem a második etapnak is, ami sajnos már közel sem volt olyan tökéletes mint az első, ettől függetlenül a sorozat iránti rajongásom és lelkesedésem nem csappant meg, így még a héten neki is kezdek a harmadik évadnak, elvégre mégiscsak egy eléggé erős cliffhanger jelenettel zárult a szezon, ráadásul az új évad új helyszínt is hoz, aminek külön örülök, mert ezt a farmos vonalt így is eléggé elhúzták már… Voltak itt a logikátlan lépésektől kezdve az egyre súlyosabb erkölcsi kérdéseken át negatív és pozitív karakterfejlődések is, vagyis a készítők próbálták végig fenntartani az izgalmat, ez azonban nem mindig jött össze.
Spoileresen folytatom a továbbiakban.


A legeslegnagyobb problémám a szereplők logikátlan gondolkodásából fakadt: értem én, hogy szeretnének végre letelepedni, de akkor sem értem, hogy miért vetették minden reményüket a farmba? Egy ilyen világban, amelyben ők élnek, szerintem mindig kellene lennie egy B-tervnek is. Jelen esetben nem ártott volna már az elején kialakítani egy menekülési útvonalat, valamint a kocsikat is felszerelni a legalapvetőbb holmikkal, hogyha mégis menni kell, akkor se haljanak éhen a menekülés közben… Tisztában vagyok azzal, hogyha mindezt megteszik, akkor kevesebb mellékszereplő hullott volna el a zombitámadáskor, ezáltal pedig az izgalom is valamilyen szinten csökkent volna a rész nézése közben, ezt a nem gondolunk a legrosszabb eshetőségre dolgot akkor is egy rettentő elbaltázott lépésnek tartom.
Az erkölcsi kérdések is egyre inkább elmélyültek, ezt pedig azon a fiún lehet a leginkább bemutatni, akit Rick megmentett, annak ellenére, hogy a bandája megtámadta a csapatát. A fiú körül kialakult vita, miszerint megöljék-e vagy sem, teljes mértékben érthető dilemma volt, szerintem mégis negatív húzás volt. Személy szerint azt az elvet vallom, miszerint ha már lassan több lesz az élőhalottak száma a Földön, mint az embereké, akkor nem hiszem, hogy feltétlenül élő embereket kellene megölni. Ez esetben még nagyobb nehezítő körülmény volt az, hogy a fiúról nem lehetett egyértelműen eldönteni, hogy mégis melyik csapathoz lenne hűséges, hiszen lelkiismeret furdalás nélkül képes lett volna manipulálni Carlt, csakhogy a fiú elengedje őt. Nehéz döntések ezek…

Bár az eddigi írás alapján úgy tűnhet, hogy ezt az egész farmos sztorit én negatívumként éltem meg, akkor elárulnám, hogy koránt sincs így. Nagyon tetszett, ahogy az addig tapasztaltak, után egyre jobban bizakodtak abban, hogy végre jöhet egy kis nyugalom és valamilyen szinten biztonság is az életükbe, erre derült égből villámcsapásként érte őket a nagyméretű zombitámadás. Visszatérve a farmos részekre, számomra a legmegrázóbb jelenet a kis Sophia haláltusája volt. Bár számítottam rá, hogy ennyi idő után már nem fog élve előkerülni, azért ez a pajtás megoldás mégiscsak durva és megdöbbentő húzás volt. Érdekes volt végignézni a többiek arcát, de természetesen Carol reakciója mindent vitt. Mélyen együtt éreztem szegény nővel, és ekkor láttam meg a pozitívabb oldalát is, mert egyébként valamiért rettentő ellenszenves egy karakter. 

És ha már szóba hoztam a szereplőket, azért illene róluk is ejteni pár szót. A kissé nyugodtabb részek kapcsán egyébként volt idő elmélyíteni egy-egy karaktert. A legszebb karakterfejlődést egyértelműen Andrea érte el, imádom amiért ennyire badass csaj lett belőle, nagyon remélem, hogy a folytatásban is jelen lesz még a lány. De nem csak pozitív személyiségváltozás, hanem negatív is bekövetkezett, mégpedig Shane személyében. Nem változott olyan nagy mértékben Andrea, és tulajdonképpen Lori kavarásai miatt történt meg az, amit a évadzáró epizódban meg akart tenni, Rick azonban eszesebb volt nála, és végre pont került ennek a szálnak a végére. Bevallom, kicsit sajnálom azért Shane halálát, ám a karakter kiírásával a szerelmi háromszög is megszűnt létezni, aminek külön örülök.

Értékelés: 8/10.
Bármennyire is nagy kedvenc még mindig a sorozat, nyolcnál több pontot nem tudok adni a második szezonra, hiszen a közepére eléggé belassult a sztori, ráadásul ezúttal már sajnos voltak negatívumai is. Mindennek ellenére én bízom benne, hogy a harmadik évaddal visszatérnek a készítők a kezdeti minőséghez, amire minden esély megvan, hiszen a farm hátrahagyásával kénytelenek egy új helyszínt keresni főhőseink.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük