Elhunyt Jules Bianchi, a Forma 1 egyik versenyzője

A francia autóversenyző belehalt sérüléseibe szombat hajnalban.

Bár már régóta nem követem rendszeresen a Forma 1-et, Jules Bianchi súlyos balesetéről én is értesültem, amikor is tavaly októberben a Japán Nagydíjon autójával egy darukocsi alá szaladt. A mindösszesen 25 éves versenyzőnek olyan súlyos koponyasérülései voltak, hogy azóta is kómában volt, egészen mostanáig.
A francia autóversenyző halálhírét szülei egy közlemény formájában jelentették be, melyet a Blikknek köszönhetően a továbbiakban teljes egészében elolvashattok.
“Mély szomorúsággal tudatjuk, hogy a nizzai kórházban, ahová az októberi  balesetét követően átszállították, Jules Bianchi az elmúlt éjszaka elhunyt. Jules a végsőkig harcolt, mint mindig tette, de ez a küzdelem véget ért. Fájdalmunk erős és elviselhetetlen. Köszönjük a nizzai orvosi stábnak, hogy szeretettel és odaadással gondozták fiunkat, testvérünket. Ugyanilyen hálásak vagyunk Mie prefektúra általános kórházának, amely azonnali ellátásban részesítette.”

“Köszönjük Jules kollégáinak, barátainak és szurkolóinak, akik az elmúlt hónapokban együttérzésükről biztosítottak minket. Ezzel erőt adtak nekünk a nehéz időszakban. Ezeket a támogató szavakat hallva és olvasva jöttünk rá, milyen sok embert érintett meg Jules tragédiája. Kérjük, tartsák tiszteletben, hogy a nyilvánosság kizárásával szeretnénk megbirkózni Jules elvesztésének gondolatával.
Rettentően sajnálom azt, hogy ilyen rövid idő adatott Jules-nak. Ezek után nem is tudok mást írni, minthogy őszinte részvétem a hozzátartozóinak. Nyugodj békében!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük