X-Faktor 2014: A hatodik élő adásról

Ez volt az idei évad legunalmasabb adása.
Tegnap este lezajlott az ötödik széria hatodik élő adása, ami a “Siker, pénz, csillogás” tematikára épült. Én naivan azt hittem, hogy ez majd garantálni fogja a jobbnál jobb előadásokat, erre pont az ellenkezője következett be. A dalválasztások pocsékok voltak, a koreográfia is unalmas, de ami a legfelháborítóbb, hogy a mentorok még mindig túlságosan nyaltak a versenyzőnek. Mindenkiről csupa pozitívumot mondtak, holott egy-két produkció rettenetesen rossz volt. Egyedül Nagy Ricsi értékelésénél voltak reálisak, hiszen tényleg volt már sokkal jobb is. De ezt majd az egyéni értékeléseknél jobban kifejtem.
Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Az unalmas produkciók után sor került a párbajra is, a legkevesebb szavazatot Jakab-Péter Izabella és a Tha Shudras kapta. Végre itt lett volna az esély, hogy kiessen a banda, hisz az utóbbi hetekben sikerült megutálnom őket, erre Alföldi Róbert Bellát küldte haza, így szavazategyenlőség miatt a nézők döntöttek, és sajnos Bella számára ért véget a verseny. Egyszerűen nem tudok elmenni amellett a tény mellett, hogy Alföldi Róbert és Tóth Gabi mindig is egyet értettek egymással, ezzel pedig nincs is semmi problémám, hisz megszerettem őket, mégis most nagyon az volt az érzésem, hogy csak emiatt szavazott bizalmat Alföldi a Tha Shudrasnak…
De jöjjenek az egyéni produkciók, utána pedig kitérek még a párbajprodukciókra is.
Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Benji: Az estét Benji nyitotta, aki a nagyon népszerű Happy számot adta elő, ám annyira más feldolgozásban, hogy az első felénél fel sem ismertem a dalt. Egész jó volt, az estét kétségkívül jól elindította, ezért is voltak negatív meglepetések a további előadások. Azt azért meg kell jegyeznem, hogy nem ez volt a legjobb előadása, de nem volt rossz.
Értékelés: 7/10.
Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Horányi Juli: A múltheti párbaj után nagyon bíztam abban, hogy előnyére tudja majd Juli kovácsolni a helyzetet, és ismét nagyon jó lesz, nos ez félig jött be. Egyrészről visszatért az érzelmes dalokhoz, és végre ismét sikerült visszaadni az érzelmeket, másrészről viszont szerintem ez a dal állt hozzá eddig a legkevésbé jól.
Értékelés: 8/10.


Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Borbély Richárd: Jaj ne, ismét túlságosan mű volt nekem Borbély Ricsi eheti produkciója, és ezt nem csak én gondolom így, hanem szerencsére a mentorok is. És most már eljutottam odáig, hogy nem akarok több esély adni neki, így nem bánnám ha kiesne végre. Persze előbb a Tha Shudrason a sor, utána pedig a Spoon-on, de aztán Ricsi is hazamehetne már végre.
Értékelés: 6/10.
Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Spoon: A mentorok szerint ez volt a legjobb előadásuk, szerintem pedig majdhogynem a legrosszabb. És most már tényleg nem szeretném őket sokáig versenyben látni még, ugyanis a frontember hangja konkrétan irritál már. Nekem ennyi bőven elég volt, nagyon remélem, hogy jövőhéten a Spoon és a Tha Shudras fog egymás ellen párbajozni.
Értékelés: 5/10.
Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Jakab-Péter Izabella: Nekem az eheti produkciója is nagyon tetszett, ezért is sajnáltam, hogy neki kellett most ismét párbajoznia, a kiesését pedig még jobban. Szerintem jól eltolta Madonna dalát, a színpadot pedig belakta, bár az igaz, hogy volt már jobb is, de ez kb. mindenkire igaz.
Értékelés: 7/10.
Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Nagy Richárd: Többször is mondtam már (talán túlságosan is sokszor), hogy Nagy Ricsi nagy kedvencem, éppen ezért nagyon sajnálom, hogy ennyire mellényúltak a dalválasztás terén, ugyanis ez a szám nagyon nem állt jól neki, teljes mértékben egyetértettem a mentorok véleményével, ami azért nagy szó, mert eléggé nyaliznak mostanában.
Értékelés: 7/10.
Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Tha Shudras: Egyszerűen minősíthetetlen volt a mostani produkciójuk. Hihetetlen mennyire hamar át tud alakulni egy emberben a szeretet gyűlöletté. Konkrétan már nagyon irritál a banda, örültem, hogy párbajozniuk kellett, teljes mértékben megérdemelték volna a kiesést, de sajnos ezúttal megúszták. Remélem, hogy jövőhéten már nem lesznek ilyen szerencsések…
Értékelés: 5/10.
Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Tóth Andi: Bár nem volt rossz az eheti produkciója sem, volt már jobb ennél sokkal jobban is. Teljesen egyetértek Tibi kritikájával, miszerint túlságosan is felnőttként kezelik Andit, és nem biztos, hogy erőltetni kellene azokat a mozdulatokat, amiket csinált tegnap este. De ez nem Andi hibája, hanem a csatornáé, éppen ezért ez az általam adott pontszámban nem fog érződni.
Értékelés: 8/10.
Természetesen most is volt közös produkció, ami nekem most bejött, valamint extra fellépő is. A hatodik élő show-ban Oláh Gergő tette tiszteletét, aki vadonatúj dalával lépett fel ismét a színpadra. Nagyon szeretem Gergőt, a 2012-es mezőnyben magasan ő volt a legjobb, mégis a legújabb szám egyáltalán nem jött be, és legfőképpen a túlságosan sok magas hang miatt. Egy-két esetben nekem jobban tűnt nyivákolásnak, mint éneklésnek.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás
Végezetül sor került a párbajdalokra is. Jakab-Péter Izabella rendesen odatette magát, és bár én végig neki drukkoltam, a produkciója után nem volt kérdés, hogy neki továbbra is helye van a mezőnyben, szemben a Tha Shudrassal, akinek a párbajprodukciója minősíthetetlen volt, akár csak a rendes eladásuk. Éppen ezért nagyon sajnálom Bella kiesését, és egy kicsit mérges is vagyok Alföldire a döntése miatt.
De a show megy tovább, jövőhéten már csak a Top7 lép a színpadra, Istenes Bence pedig tematikát most nem árult el, csupán annyit, hogy a jövőheti lesz a Magyarországi X-Faktor 100. adása, így nagy meglepetések várhatóak majd. Jövőhéten, ugyanekkor, ugyanitt pedig ismét elmondom majd a véleményemet az adással kapcsolatban. Remélem vagy a Tha Shudras vagy a Spoon fog majd kiesni.

Fotó: RTL Sajtóklub/Kovács Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük